Ahojky, chci se jenom zeptat, jestli nevíte jak to je. Nedávno jsem přešla do svého již starého gynekologa k novému, ten nechtěl žádnou dokumentaci, nic. Musím tedy zavolat k tomu starému kvůli tomu , abych nahlásila, že jsem přešla, nebo stačí, že by to pak měla pojišťovna nějak hlásit? Moc se mi tam totiž volat nechce, sestřička je protivná, náladová..🙄🙂
Ahoj, já jsem taky nikde nic nenahlašovala - nový nic od starého nechtěl a starému jsem nic neříkala. Myslím, že je to tak, že když někam delší dobu nepřijdeš, tak tě automaticky vyřadí z evidence.
Pokud nový doktor dokumentaci vyžaduje, tak by si ji měl vyžádat. ale často ji ani nechce, na anamnézu se tě vyptá.
No obvoďačka mi dala formulář, který vyplnila a podepsala, já ho podepsala taky (že souhlasím se zasláním) a pak jsem ho poslala své staré doktorce (jelikož už nějakou dobu nemůžou dát kartu pacientovi aby si to vyřídil) . Ta pak na základě toho formuláře odeslala moji kartu nové obvodní..gynekologa jsem měnila taky a ten se ptal docela detailně na všechny věci a pak už to nebylo nutné - pro tento případ jsem mu jen hlásila jméno a adresu bývalého lékaře, aby ho případně mohl kontaktovat a konzultovat, kdyby něco. Myslím že si to lékaři obvykle vyřídí sami mezi sebou🙂
Nee dokumentaci nechtěl právě. Tak jsem si nebyla jistá jestli si tam mám zavolat a omluvit se, že odcházím nebo nemusím 🙂 Ale když jste tedy také nikam nevolaly, tak to nechám jak to je 🙂
Máš právo si vybrat lékaře, důvody nikomu říkat nemusíš a už vůbec se neomlouvej. Taky jsem změnila, nikde jsem nevolala a nic neomlouvala. Původní lékař tě po čase vyřadí z evidence, to neřeš. Spíš aby nový lékař byl ta dobrá volba 🙂 To je důležitý. A jinak na stránkách pojištovny si ročně můžeš vyjet výpis výkonů, které tvůj aktuální lékař za rok evidoval.
Já jsem loni vyměnila obvoďačku i gynekoložku, jelikož jsem s nimi nebyla spokojená. A moji nový doktoři si od mých předchozích všechno vyžádali sami. Nic jsem těm starým neřekla. Ze zákona máte právo na změnu lékaře a nikomu není nic do toho, že jste odešla, ani těm doktorům.
@swetlusska fakt?to by mě zajímalo ten výpis 🙂
@swetlusska tak to je dobré s tím výpisem, to jsem vůbec netušila, ale určitě se na to poptám a využiju 😉 🙂
@malazrzka Ja jsem od gynekolozky dostala zadanku na kartu od te puvodni gynekolozky. A s obvodackou jsem domluvena, ze az se zaregistruju u nove, tak ji zavolam a posle mi k ni behem tydne mou kartu.
Novy doktor by si u stareho mel sam vyzadat vypis z karty. Ja nikomu nic nehlasila. Proste jsem zmenila a vzdy si to vyresili oni🙂