Právo matky. Jak se bránit?

markyspalena
25. led 2021

Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou o dobrou radu. Není den,kdy bych nevzpomnela na svého 3leteho, brzy 4leteho syna.
Minulý rok mi ho bez rozloučení a čehokoliv vzal jeho otec s pomocí soudu z mé péče. Ocitla jsem se s přítelem bez práce, bydlení a jakýchkoliv příjmů. Díky souhře událostí se tedy muj syn,dostal do rukou svého otce 'narkomana. S přítelem jsme byli nuceni cestovat za prací i s ubytováním a diky tomu jsem se čím dál více dosahovala od sveho broučka. Otec mi neustale odepírá kontakt, a já už to nemůžu vydržet.videla jsem ho pouze hodinu po Vánocích a zjištění, jak se o mého broučka nestará je pro mě skličující.
Dávno bych to již řešila s OSPODem, ale bohužel stále jsem bez práce a bydlíme v pronájmu. Pouze priteli se podařilo sehnat práci a já nevím, zda to staci, abych mohla podniknout další kroky pro získání syna zpět do mé péče.
Prosím poraďte, jak přesně se mám bránit a jednou pro vždy ukončit jeho styk s mým synem. Nepřeji si, aby byl NADÁLE v jeho životě. Jde to vůbec?

klokanka31
25. led 2021

@markyspalena No tak jestli je otec feťák, tak jak ho proboha mohl dostat do péče??

bara88
25. led 2021

tak v prvé řadě bych řešila abych sama měla styk s dítětem,ty jako nemáš soudně dané kdy se můžeš stýkat s dítětem?

marcicek84
25. led 2021

To vypada jako troll...narkoman dite nikdy do pece nedostane...a pokud tak by u soudu slo namitnout,ze bere drogy a setrilo se to,totez u OSPOD

smudlinka10
25. led 2021

@marcicek84 Neni to troll.

cherie24
25. led 2021

@markyspalena s OSPODem bych to řešila stejně. To jestli momentálně máte nebo nemáte práci je bezvýznamné. To není žádný důvod k tomu, že by jste nemohla vídat svého syna. Zakázat kontakt se synem, protože nemáte praci vám nemůže.

nita1984
25. led 2021

Základ je, jestli platíš soudem stanovené výživné a proč nemáš stanoveny styk s dítětem? Můžeš doložit pokusy o kontakt? To, jestli máš nebo nemáš práci obvykle není až tak podstatné,když dolozis, že syna dokážeš zabezpečit. Každopádně kontakt na OSPOD je to první, co bys měla udělat.
Zákaz kontakt jednoho rodiče s dítětem, může soud jen v oprávněných případech. Oba rodiče mají stejná práva

klokanka31
25. led 2021

@marcicek84 No v dnešní době bych se ani nedivila...

barulina
25. led 2021

Jak zni rozsudek? Tos nikdy nechtela mit urceny styk? Na tom neco nesedi, dite se nebere z pece matkx jen tak. A uz vubec se neda do pece fetce. Nerikas vse

gramar
25. led 2021

@marcicek84 Nebyla by první, ani poslední...
@barulina Má zkušenost je taková že OSPOD je naprosto svévolný a disfunkční orgán, který klidně dá dítě feťákovi, pokud je to syn kamarádů, nebo bohatých rodičů...

Nedávno tu byl případ maminky které sebrali dceru, díky tomu jsem na netu našla případ kdy mamince sebrali syna, svěřili ho otci který byl stíhaný za výrobu a distribuci drog a tak ho místo matce svěřili babičce (matce toho vyšetřovaného), ona s ním nemohla ani komunikovat, ke zlepšení došlo až po medializaci a dalším půl roce... Takže co na tom nesedí, já už se opravdu nedivím ničemu 😕

elencze
25. led 2021

@barulina dříve bych s tebou souhlasila, ale před pár týdny proběhl médii příběh ženy, které dítě vzali a svěřili do péče otce narkomana, protože jeho matka se kamarádí s úředníci na OSPOD. Byla o tom série reportáží na Seznamu. Neříkám, že nám autorka říká vše, ale stávají se hrozné věci.

barulina
25. led 2021

@elencze ano, stavaji, nicmene mame dalsi instituce, napr. Ta media, odvolavaci soud(ospod nesveruje), da se v tim konat.

zelenaesmolda
25. led 2021

@markyspalena
Tak ty si stezujes,ze ti brani ve styku a pritom chces udelat to stejne???Se v tom pripade nedivim,ze se snazi znemoznit ti kontakt.Fetka by dite do pece nedostala takze pidle me nam nerikas vsechno.
A nevim cemu se divis,ze ti ho vzali kdyz jsi byla bez prace a bez bydleni.
Vyres svoji situaci jak financni,bytovou tak hlavne si to srovnej v hlave a pak se snaz dostat syna do pece.Nezitim si nech soudne upravit styk s ditetem.

marrom
25. led 2021

Já se omlouvám a nechci rýpat. Ale práce je poměrně dost ve fabrikach. Když bych chtěla dítě zpět. Už bych makala třeba i noční ale práci bych měla. Call centra taky pořád nabiraji. V podstatě práce je když si nemůžete vybírat. A když chcete dítě zpět tak to bude vždy jedna z podmínek o které pravděpodobně víte celou dobu.

priefi
25. led 2021

@markyspalena když přítel pracuje,má příjem, žijete v podnájmu, což takto žije hodně lidí, nechápu, proč nepožádáš o svěření syna do péče. Já hlavně nechápu, jak se vůbec stalo to, že syna má on a ne Ty? Anebo Ty ses syna dobrovolně vzdala?

gracinka7
25. led 2021

@marrom souhlasím. Může dělat i podřadné práce než najde nějakou, na kterou má lepší kvalifikaci. Klidně bych šla s vysokou školou třeba do té fabriky nebo do mekáče. Hlavně dělat něco. Vždyť to nemusí být navždy.

zuzineckah
25. led 2021

@markyspalena hele, promiň, ale pokud syna dostal do péče otec "feťák", jak píšeš, tak ty na tom musíš být hůř než popisuješ...

veruuu_kubesovic
25. led 2021

Dítě přece není věc, která se někam přesune, kdo ví jaké okolnosti vedli k tomu, ze je v péči tatínka a zaráží me, jedna věc, vždy je úprava styku s matkou...ne že ho rok nevidíš...

barulina
25. led 2021

@veruuu_kubesovic pokud nezazadala, tak uprava neni. O to si musi rodic, ktery nema peci zazadat o upravu styku

veruuu_kubesovic
25. led 2021

@barulina to mi přijde jak po roce si vzpomněla, že má syna...

barulina
26. led 2021

@veruuu_kubesovic tak nejak

markyspalena
autor
26. led 2021

V den soudu jsem neměla naprosto nic, takze jsem byla tak blbá že jsem ani kontakt se synem nenechala stanovit. Otec přislíbil před soudem zekdykoliv a bla bla bla.. ve finále nic nedodržel. Na výživné jsem dlužná a to že je fetak, dokázala 36testy údajně dokázat že není, aleslysela jsem, že je zfalsoval

markyspalena
autor
26. led 2021

Dekuji vam vsem za rady, na OSPOD se obrátím hned zítra. Samozřejmě že jsem vám neřekla vše, protoze myslíme by na to tady ani řádky nestačili. Držte palce a ještě jednou dik

mamio
26. led 2021

@markyspalena ano Ospod opravdu dokáže svěřit dítě komukoliv...je mě to líto,být tebou seženu si dobrýho právníka, zajdu na městský soud ve tvé bydlišti,zajdu tam na opatrovnický,a nechám si sepsat žádost o svěření dítěte do péče a atd...s ostatním by při tobě stal právník... Ospod pokud nemá důkazy,že otec fetuje udělá velký kulový...

barulina
26. led 2021

@markyspalena takze on mel testy ok, ale txs slysela, tak je to pravda. Dluzis na aimentech pro sve dite, ale chces mu ho vzit. No zajimavy pristup.

nita1984
26. led 2021

@markyspalena jak někdo může dlužit na alimentech a chtít dítě do vlastní péče, to mi opravdu nejde do hlavy 😱

alcar
26. led 2021

Pokud to neni troll, tak je pani pekne negramotna a velice jednoduse smyslejici clovek. Krome jineho tedy hlavne nedokazu pochopit, ze “nesehnala” praci. Je TOLIK moznosti, kde makat. Obchody, zdravotnictvi, tovarny, ceska posta taky porad nekoho shani... Jen to musi asi chtit. Ale tady asi neco nefunguje...

ajja87
26. led 2021

Ja teda nevím, ale dnes už je tu minimálně druhý dotaz podobného typu ( viz. odebrání dítěte kamardce ospodem) a zakladatelky leden 2021?🤔

barulina
26. led 2021

@alcar on je totiz Covid.... Nejcastejsi vymluva, ale ona se najde v kazde dobe nejaka.

gramar
26. led 2021

@barulina Ani Blatná Prymula by mě neudržela bez práce, pokud by šlo o moje dítě... To bych klidně zametala chodníky 😈

barulina
26. led 2021

@gramar presne tak. Ja makam i s 9 mesicnim miminem at nas 3 uzivim. Jsem na tyhke kecy alergickq