Ahoj. Nevim jestli to jsem patri,ale snad se mohu poradit pokud ma nekdo stejny problem.
Asi od cervence mi neprijemne krupe/praska v pravem koleni. Ale dela to jen pri drepu nebo kdyz vyvinu nejakou zatez na koleno. Zatim to teda neboli ale je to dost neprijemne. Rada cvicim a tohle je mi celkem neprijemne. Pri behani mi to nedela. Nevim zda jit k lekari. Nechci tam chodit s kazdou blbosti. Poradite?
Mě praskalo v koleni jako dítěti a byl to špatný meniskus, museli mi obě kolena odoperovat a tím, že se to dlouho odkládalo, tak mám obě kolena nevratne poškozená. Podle doktorů bych nejradši neměla ani moc chodit, ale cvičím, běhám závody, chodím po horách, prostě si tu občasnou bolest a otoky nepřipouští 🙂 na tvém místě bych navštívila ortopeda, pokud nic nenajde, obrátila bych se na fyzioterapeuta, jak je psáno výše. Může to být nějaká svalová dysbalance vedoucí k přetížení kolene, pak cvičení vše napraví. Ale nenechávala bych to ležet ladem.
mě křupe v obou dvou kolenech už cca 35 let 🙂 a stále fungují.
Tak nevim jestli te uklidnim, ale me opravdu hodně praskají obě kolena od mala. Je pravda, že me nikdy nenapadlo s tim jít k doktorovi. Zatím kolena fungují jak mají. Pokud pujdes, napiš mi co ti dr.poradil ☺
Me to děla odjakživa tak jak píšeš při cvičení námaze...krupou mi i kyčle... pamatuju se jak jsem byla malá tak mamce taky krupaly klouby...asi to nic nebude..jen si dávat pozor na tu zátěž
Křupou mi snad od doby, kdy byla ovce za groš. 🙂Zatím fungují docela dobře. Nedávno jsem byla na sono kolene, trochu mi oteklo, po 30 kilometrové tůře a doktor žasnul, že nemám altrozu ani nepatrnou a to je v mém věku prý docela unikátní.
Já křupu úplně celá 😀 No dobře, celá ne, ale kotníky, kolena a občas kyčle dost. Jednou mi při běhání došla baterka u ipodu a když jsem to slyšela, dost jsem se zhrozila a pochopila jsem, proč na mě vždycky všichni tak blbě koukají...😀 Mě nenapadlo to nikdy řešit, nevím, kolik Ti je, ale úbytek kolagenu v kloubech je s věkem normální, ale jestli z toho nemáš dobrý pocit, k doktorovi si zajdi.
Diky vsem. Je mi 25 let takze snad to artroza nebude :D zkusim ortopeda a napisu pak svou zkusenost. Dekuji
@irenahlovcova najit fyziotrrapeuta. Muze to byt jen neco skripleho.