Ahoj, chci se zeptat na nazor.
Vcera jsme se vratili z venkovskeho vikendu. Tak jsem se bezmyslenkovite jala cistit hracky, ktere byly na zemi, venku apod. Plysova chrastitka jsem hodila do pracky, ale nepremyslela jsem, ze peru na 60. 🤦♀️Vytahla jsem je a divne lepi, i kdyz kulicka vevnitr porad je. Uz jsem dvakrat machala, ale porad divne lepi. Pomuze treba soda? Znovu zdimat?
A jeste jsem hodila kousatko chico s chladitkem a plastova chrastitka s kulickama vyvarit do hrnce. 🤦♀️ Dovnitr trochu natekla voda a kousaci cast se rochu zdeformovala. No, ani jedno nebylo uplne inteligentni... Ale tak pro priste jsem aspon blbosti poucena.
A ted dotaz, vyhodili byste ty hracky? Aby se z nich neco neuvolnilo? Jak z tech vypranych, tak z tech vyvarenych? Stalo se vam to nekdy s tim "lepenim" u chrastivych plysaku? Je to prasek, nebo se tam neco uvolnilo? Dite vsechno strka do pusy, tak bych ho nerada priotravila...
A ano, ted uz vim, ze prat v ruce, nebo max na 40 a cistit vodou, nebo mydlovou vodou, coz mi dneska doporucila fyzioterapeutka, ze je nejlepsi.
Moc diky za nazory. 🙂
Všechno co se zdformovalo nebo lepí bych vyhodila.
Vyhodila bych to. Já takhle strčila do sterilizátoru takový ten chrastící špendlík. Trochu se ohnul a nechrastil. Po vyschnutí sice chrastil, ale synovi už jsem ho nedala, protože kdoví co ta pára udělala s plastem, když to tak výrobce nezamýšlel.
Jinak co nešlo pohodlně umýt nebo desinfikovat, to jsem synovi nedávala minimálně do doby než začal lézt a ochutnávat mnohem horší věci 🫣 Potom už jsem to brala tak nějak víc s nadhledem 😉😁
Ja to prave zase tak neresim. Ale byli jsme na chate, kde byli psi, nekde hodne prachu a nekde se kourilo. A nekdy nam tam neco spadlo, tak jsem to odstavila. Ze to doma vycistim a trochu jsem to bezmyslenkovite prehnala.
Na plysovy chrastitka, co lepi, jsem jeste zkusila sodu a hodim je pak jeste jednou do pracky a pak kdyztak vyhodim.
A kousatko asi radsi vyhodim, to se trochu zdeformovalo. A pak mame ty chrastitka oball. Obe vydrzely, ale do jednoho do tech kulicek trochu natekla voda. Tak uvidim.
Ale je mi to zase lito vyhodit, jsou skoro novy. Ale lepsi, nez nejak otravit 4 mesicni dite, to je jasny.
Ale prijdu si jak blbec. Jak znicit hracky za jeden vecer. 😁🤦♀️
Jak to lepí, tak je ten plast zničený a dítěti, co ocucává vše, bych ho pak nedala. Děje se to i časem, že dojde k depolymerizaci plastu a ten pak lepí. Pak je výrobek na vyhození.
Stane se, i mámy jsou jenom lidi 😉
Diky vsem. 😊
Jo ja bych to vyhodila a neprrhanela to. Vsak to staci umyt v dřezu