Holky, maminky, máte nějaké doporučení, jak se při praní vyhnout žmolkům?
Kvalitní oblečení a žmolkovač.
myslím, že žmolkovač není řešení... radši bych chtěla odhalit tu příčinu. tvoří se to praním, tak jsem myslela, že existuje nějaký lepší prací prostředek. nemám zkuš. třeba s Arielem nebo Persilem, dělají se žmolky i při nich?
existuji specialni praci prostredky na svetry, nebo jemne latky - treba perwoll. Taky pomuze kdyz snizis otacky pracky, zdimat na co nejnizsi otacky...nebo prat v rukach?! 😉
fakt je ze kvalitni obleceni se zmolkuje min. 😉
paula, díky za tipy 🙂
Svetry peru odjakživa ručně v šamponu na vlasy.A žádné žmolky na nich nemám.Prášek používám Ariel a nezdá se mi,že by bylo na prádle nějak moc žmolků.Spíše výjímečně na hadrech od Vietnamců.Když nějaké někde jsou,přejedu to žmolkovačem.
Používám persil a méně kvalitní oblečení žmolkuje i v něm. Na svetry mám v pračce šetrný program,ale časem taky žmolkují.
peru to v Perwolu a na program vlna a nedela mi to,jen jeden svetrik ,ale to je hodne narocnej matros a asi sem to spatne oprala jednou,ten odzmolkovac budu muset koupit 😀
díky holky, ptám se zvlášť kvůli dětskému oblečení, které se pere poměrně často kvůli blinkání atd. Souhlasím s tím, že na žmolky může mít vliv i kvalita oblečení, což se tedy brzy prokáže. A dá se perwoll používat pro prádlo novorozenců a kojenců?
Lenkabu, jaký je ten šetrný program? Pereš v něm i dětské oblečení?
Nějaké nápady na praní?
na barevné prádlo lze použít prášek z Eurony, je se speciální složkou, která zabraňuje žmolkování prádla. Ale určitě záleží i na kvalitě oblečení. Pak také tu složku má tekuté na černé a tmavé, na džíny, na vlnu a jemné prádlo, tekutý na barevné.
Zdeni, a kde se dá ten prášek koupit?
Lucko, Eurona se kupuje pouze u registrovaných poradců. Já jí také prodávám.
Podle mě taky záleží na kolik kdo pere a hlavně na kolik otáček ždímá
Kačka, takže neždímat na 800 a víc otáček, to může mít taky vliv?
lucko, já myslím, že jo, už jsme doma měli i svetr, kde bylo napsané něco v tom smyslu, že ždímat na nejnižší otáčky. 800 otáček si myslím není zas tak hrozný, ale co jsem se bavila, tak někdo permanentně ždímá na 1000 nebo i víc 1600 otáček, aby prádlo bylo dřív suché.
kačka, tak to je fajn, naše pračka víc než 800 otáček neumí, tak snad se tím prádlo tolik neničí.
Nemám.Ale kup si žmolkovač 😀