Holky, máme kombinovanou pračku se sušičkou Bosch, žádnej šmejd, stálo to 25 tisíc, ale prádlo je po sušení děsně zmuchlané (viz fotka), uplně sežvejkaný cokoliv tam dám, zkoušela jsem tam dát třeba jen jednu cejchu, ale to samé, muchlá to, když je tamtoho málo i hodně, co dělám špatně?
Jo a ještě doplním, že to byl výrobek roku a recenze jen samá chvála, lidi psali, že s touto sušičkou už nežehlí apod. tak to prostě nechápu :(((
@petka345 Tim to nebude, zkousela jsem susit vsechny mozne materialy, vsechno stejne zmuchlane :/
@nikolaamiminko Tak to možná bude tím, že je kombinovaná, osobní zkušenosti s tím nemám, ale hodně jsem slyšela, že tyhle spotřebiče ať je cena jakákoliv dobře neudělají ani jedno. Těžko říct. Já vím, že podobně zmuchlané jsem vytáhla záclona a pak jsem zjistila, že vůbec nesměly do sušičky.
@petka345 To se mi taky nezda, dle recenzi na tento konkretni spotrebic, lidi byli nadseni 🤷♀️
@nikolaamiminko Taky se mi muchlá mám Beko
@nikolaamiminko kombinace pracka+susicka opravdu není dobrá, ale chápu, ze někteří nemají místo. Ještě bych zkusila dávat méně prádla. Mě susicka muchlá jen v případě, ze tam toho dám opravdu hodně.
@kkk612 Vim vim, to se rika, ale jak uz jsem psala na mnozstvi pradla to nezalezi, i kdyz tam dam jedno tricko, tak je zhuntovany :(
@nikolaamiminko njn tak to hold asi nevyřešíte. Zkusím se zeptat manžela, jak dorazí domu, dělal v Datartu, jestli neví, proč to tak je, případně jak by se v Datartu někdy stavil, aby den zeptal reklamacniho, zda je to důvod k reklamaci. Je pravda, ze ta kombinace opravdu není dobrá, ale zas bosch až tak špatný není i když do miele to má daleko.
@nikolaamiminko Mám sólo sušičku, dala jsem tričko, které tam mohlo, dopadlo stejně jako na tvé fotce. Prodavač v obchodě (známý) mi řekl, že byla špatně zvolená teplota... A pak si mám koupit míčky do sušičky. Vím, že u pračkosusičky to bude asi drobek jiné, ale třeba ti má zkušenost pomůže.
@nikolaamiminko mám také Bosch od listopadu. Co je dost zmuchlane je povlečení ale jinak ostatní prádlo bych neřekla, že je nějak moc zmuchlane, většinou zehlim jen pritelovo trička, ty jsou preci jenom velka, ale fakt je jenom tak prejedu zehlickou z jedne strany. Jinak jsem celkove spokojena🙂
@nikolaamiminko jo a jeste vzdy kdyz pracka dopere, tak ji vyndam, pradlo protrepu a dam ho teprve susit, jednou jsem to neudelala s rucnikama a vyndala jsem tvrdou hroudu
Diky vsem, zkusim ty micky a jinou teplotu a proklepnout pradlo (to sem nedelala) jak doprala pracka hned sem pustila suseni, tak snad se to hne, jsem z toho docela nas***
Mě tohle děla když suším na vysokou teplotu . Zkus nižší teplotu , mě to teda pomohlo 🙂
Tohle ty prackosusicky proste delaji, bohuzel. Proto zvazuju, jestli do ni vubec jit...
Ja mam 2v1 uz rok a pecka. Tohle se mi nestalo... susim na nizkou teplotu...
@nikolaamiminko tak manžel rádi zkusit míčky a prý jestli náhodou neperete s aviváží? Ta se totiž do susicky dávat nesmí.
@kkk612 Peru s avivazi, ale jen peru, to pak s tim susenim nema nic spolecneho ne??? Nebo jo? Teda to jsou veci
@kkk612 Kazdopadne moc dekuju, ze to takhle i resite doma 🙂 Jste zlata 😘
My máme od podzimu pračku se sušičkou v jednom a jsem spokojená. Takhle mi muchlá akorát program vlna, když se mi tam zamotá nějaké tričko. Jinak suším vše krom ručníků a útěrek na nízké teploty.
Mam uz druhou kombinaci, Indesitka muchlala s odpustenim jako prase, Electrolux je vyrazne lepsi.
@nikolaamiminko nam při zapojovani susicky (máme zvlášť) rikali hlavně žádnou avivaz, pokud pujde pradlo do sušicky.
@kkk612 Neni pravda. Ja jsem s kombinackou spokojena, uz 3 rok, Indesit. Dobre pere i susi. (tenkrat za 12 tisic)
Mně muchlá prádlo i samotná sušička (taky žádnej šmejd - vítěz Dtestu Bosch). Kupovala jsem vloni a rozhodně nesplnila moje očekávání. Nežehlím a nikdy nebudu, ale upřímně - když vyprané prádlo dobře pověsím na sušák, uschne rovnější, než "nadýchané" ze sušičky. To bych do ní musela dát snad jen jeden ručník. A míčky mám - plastové s hroty ani vlněné nepomáhají.
Neždímat na příliš mnoho otáček, po vyprání proklepnout a po usušení hned vyndat a poskládat. Já třeba poskládám a uložím ještě do koše na prádlo zpátky na sebe, aby se to vahou vyrovnalo a dostydlo. Jinak já mám třeba výběr, jestli sušit tak nějak normálně do sucha, nebo do úplnýho sucha. To druhý používám třeba na ručníky a tak, to první na běžné prádlo, aby prostě nebylo přesušené. Taky si zadávám, na jak bylo prádlo vyždímáno, podle toho to suší. Ale mám AEG, tak nevím, jestli tyhle programy máte v nějaké obdobě taky.
Já mám taky 2v1 AEG a po vyprání prádlo vyndám, proklepnu, dám míčky a ubrousek do sušičky. Prádlo vyndám ještě horké a skládám. Zmačkané mám z várky tak tři trička, pořád ty stejné bavlněné. Tak počkám až jich je více, dám parní praní ( nemáš jej třeba taky?) a krásně se vyrovnají. Nežehlím. Aviváž zmačkání nezpůsobuje, ale nedávej ji, zanáší topná tělesa v sušičce.
@nikolaamiminko avivaz zanáší filtry a susicka se ničí. Pak to i hůř suší. Určitě bych s tím přestala 🙂
tak pokud to máš tolik zmuchlaný, tak si myslím, že třeba to nemá jít vůbec do sušičky, že na to ten materiál není dělaný. 😉