Mám pračku AEG Electrolux Lavamat 72850 a přijde mi, že pořád dokola používám jeden program (ten první zprava - vanička s trochou vody) s tím, že jen přidám podle potřeby předpírku, měním teplotu, otáčky.. Jaké používáte vy? Občas si říkám, že bych třeba mohla použít i jiné, třeba by to bylo efektivnější a šetrnější k prádlu..
Dál by mě zajímalo, používáte předpírku u oblečení? Já ji dávám, když peru dětské.. A lijete odstraňovač skvrn k prášku nebo nastavíte skvrny a dáte to do toho speciálního šuplíčku?
Díky za odpovědi
No na ručníky program teda nemám.. Na barevný jo, ale trvá dvě hodiny, takže to mi nevyhovuje. Takže dávám ten na bavlnu (bílou i barevnou) na 40 s tím, že ten jde zkrátit a peru cca hodinku.. Ručníky na 60 na ten samej, ale nechám dlouhý program.. Ale prostě fakt jen ten jeden, asi jsem divná 😀
já taky víceméně používám jeden program - 50 min., 40 stupňů a 1000 otáček 😉 . Na bílé dávám 1 hodinu 20min, 60 stupňů a 1000 otáček. Když si něco koupím, nebo je to háklivější materiál, tak stačí 15 min 30 stupňů a 800 otáček.
Do prášku na bílé prádlo dosypu rovnou Vanish a na tmavé mám prášek na tmavé prádlo tekutý.
Nepředepírám nic, všechno se mi tak nějak vypralo napoprvé. No a na fleky naleju před praním tekutý Vanish přímo.
Taky jsem zkoušela barvu na prádlo do pračky z DM a super! 😉
ahoj, mam Aristonku a vyuzivam vetsinu programu. na rucniky mam spesl program, na barevny pradlo, na bily pradlo, na periny taky, jenom si upravuju teplotu, vetsinou barevny peru jen na 30°C, svetly obleceni taky na 30°, rucniky a spodni pradlo na 50°, periny na 40°
predepirka nevim co je 😅 takze asi nepouzivam 😀