Práce a rodičovská. Přepadly mě chmury, jak to zvládnu

misule55
21. čer 2016

Holky mám 14 měsíčního klučíka, na mateřské se už nějak necítím, rozhodla jsem se, že nastoupím na poloviční úvazek do práce. Màm nastoupit 15. a teď mė nějak přepadly chmury, jak to budu zvládat a co malý v jeslích.Už si tímnajednou nejsem tak jistá, rodinamě od toho dost zrazuje, kromě partnera , který vidí, že mě to doma štve. Řešily jstd některáněco podobného? Díky za zkušenosti 😊

kika_21
21. čer 2016

@misule55 Ano, řešila-spíše kvůli penězům. Šla jsem doučovat-2 krát týdně-něco jsem si přivydělala a malý nebyl beze mne dlouho.Fakt je, že už jsem starší, jednoznačně dávám přednost dětem, takže mě to doma neštve. Jo-taky jsem měla brigádu-dětský kroužek-ale zase na 1 dopoledne. Prostě jen částečná práce-zatím.

jamia
21. čer 2016

@misule55 Já pracuju z domova, takže jesle nemusím řešit - to by na moji dceru bylo ještě brzy, ale každé dítko je jiné. Prostě to vyzkoušej a uvidíš. Buď tě chmury opustí, nebo zjistíš, že raději ještě budete spolu doma. Neboj, nejde o život 😉

zoyka
21. čer 2016

Řešila jsem to stejné od dvou let dcery. Přestalo mi stačit "být jen doma" a myslím, že jsme pak byla dost protivná (sobě i okolí). Tak jsem rozeslala CV a ve 2 letech a 5 měsících malé jsme nastoupila na 1/2 úvazku do práce. S tím, že kdyby to v jeslích nedala, tak se na to vykašlu. Dala to báječně a já jsem zase životní optimista 😉 Takže za sebe vřele doporučuju. Ale smiř se s tím, že holt budeš za krkavčí matku. Většinová společnost to tak u nás má nastaveno... Naučila jsem se v tomto ohlížet jen na sebe, partnera a dítě. Nám třem to tak vyhovuje 🙂

misule55
autor
21. čer 2016

@zoyka Mam to prave podobne, potrebuju se nejak realizovat, nekdy uz si pripadam jak sluzka 😉 Diky za prispevky, zkusime a uvidime 🙂 Jj taky mi okoli tvrdi, ze si to mam uzivat, ale ja si materskou neuzivam...tak snad mi tech par hodin pomuze. Jesle chci vyzkouset uz pristi tyddn, at vim a jdu do prace klidnejsi 🙂

micaella23
21. čer 2016

Resila jsem neco takoveho, potrebovala jsem uz mezi NormalnI lidi! Ne resit dudliky, zoubky atd, hlavne jsem desne zlenivela ve vsem- ja takovy workoholik! splouchalo mi na majak... Tak jsem zacla chodit po-ct na 4h delat recepcni, bylo to az vecer, takze hlidal pritel, ja se krasne vyradila, vydelala, byli jsme spokojeni vsichni, nebo jsem chodila 2x za mesic pa+so do baru od jejich 7mesicu (v noci, dite uz davno chnelo s tatuldou) taky supr.. Az mrnousovi budou 2roky, chci ji dat take obcas vyradit do jesli a skocit nekam na pul uvazku.. Je mi i jedno ze pulku platu dam za jesle. A popravde nez chmury nastoupil u me strach - je nakrmena? Spi? Dejcha? :D ale prijdu dom a vsichni chrni jako dudci🙂)

eileenk
21. čer 2016

Pracuji částečně z domu a 1 - 2 dny v týdnu jedu do kanceláře od 5měs malé, je buď s manželem nebo u babiček, takže o ni strach nemám a alespoň mi nezakrní mozek. Na kecy okolí se vykašli a jdi pracovat, zvláště když máš možnost jeslí (u nás nejsou)