Holky mám 14 měsíčního klučíka, na mateřské se už nějak necítím, rozhodla jsem se, že nastoupím na poloviční úvazek do práce. Màm nastoupit 15. a teď mė nějak přepadly chmury, jak to budu zvládat a co malý v jeslích.Už si tímnajednou nejsem tak jistá, rodinamě od toho dost zrazuje, kromě partnera , který vidí, že mě to doma štve. Řešily jstd některáněco podobného? Díky za zkušenosti 😊
Řešila jsem to stejné od dvou let dcery. Přestalo mi stačit "být jen doma" a myslím, že jsme pak byla dost protivná (sobě i okolí). Tak jsem rozeslala CV a ve 2 letech a 5 měsících malé jsme nastoupila na 1/2 úvazku do práce. S tím, že kdyby to v jeslích nedala, tak se na to vykašlu. Dala to báječně a já jsem zase životní optimista 😉 Takže za sebe vřele doporučuju. Ale smiř se s tím, že holt budeš za krkavčí matku. Většinová společnost to tak u nás má nastaveno... Naučila jsem se v tomto ohlížet jen na sebe, partnera a dítě. Nám třem to tak vyhovuje 🙂
@zoyka Mam to prave podobne, potrebuju se nejak realizovat, nekdy uz si pripadam jak sluzka 😉 Diky za prispevky, zkusime a uvidime 🙂 Jj taky mi okoli tvrdi, ze si to mam uzivat, ale ja si materskou neuzivam...tak snad mi tech par hodin pomuze. Jesle chci vyzkouset uz pristi tyddn, at vim a jdu do prace klidnejsi 🙂
Resila jsem neco takoveho, potrebovala jsem uz mezi NormalnI lidi! Ne resit dudliky, zoubky atd, hlavne jsem desne zlenivela ve vsem- ja takovy workoholik! splouchalo mi na majak... Tak jsem zacla chodit po-ct na 4h delat recepcni, bylo to az vecer, takze hlidal pritel, ja se krasne vyradila, vydelala, byli jsme spokojeni vsichni, nebo jsem chodila 2x za mesic pa+so do baru od jejich 7mesicu (v noci, dite uz davno chnelo s tatuldou) taky supr.. Az mrnousovi budou 2roky, chci ji dat take obcas vyradit do jesli a skocit nekam na pul uvazku.. Je mi i jedno ze pulku platu dam za jesle. A popravde nez chmury nastoupil u me strach - je nakrmena? Spi? Dejcha? :D ale prijdu dom a vsichni chrni jako dudci🙂)
Pracuji částečně z domu a 1 - 2 dny v týdnu jedu do kanceláře od 5měs malé, je buď s manželem nebo u babiček, takže o ni strach nemám a alespoň mi nezakrní mozek. Na kecy okolí se vykašli a jdi pracovat, zvláště když máš možnost jeslí (u nás nejsou)
@misule55 Ano, řešila-spíše kvůli penězům. Šla jsem doučovat-2 krát týdně-něco jsem si přivydělala a malý nebyl beze mne dlouho.Fakt je, že už jsem starší, jednoznačně dávám přednost dětem, takže mě to doma neštve. Jo-taky jsem měla brigádu-dětský kroužek-ale zase na 1 dopoledne. Prostě jen částečná práce-zatím.