V poslední době vidím, že hodně žen pózuje s dětmi na instagramu. Nemyslím normální fotografie momentky, ale aranžované a upravené fotky, nic přirozeného a hlavně ne moc z dětského světa. I dárky se rozbalují před kamerou, aby bylo možné příspěvek nahrát na instagram. Přijde mi to už nepřirozené a bez osobnosti. Kašírované dětské oslavy s umělým dortem ve všech barvách, do toho děti oblečené jak na módní přehlídku. Co si o takových maskách myslíte? Chtějí skrze dítě získat pozornost? To dítě si snad o tohle neříká. Matky se neptaji, jestli chce, aby jeho fotky a videa kolovaly po internetu.
Třeba zde:
https://instagram.com/radovana_bh?igshid=MWQ2OD...
Takové příspěvky na IG mě fakt nezajímají. Pokud s nimi máš problém radila bych je přeskakovat a prostě se na ně nedívat 🤷
Kdo to je?😅
Jako nemusim to...ale tas na druhou stranu nesdili kazdy prd ditete ani kazdy kout v done ...byť pritozene...takže mi to v podstate vadi mene než když zname vse o rodine a děti rádoby milých přirozených influencerek...
Dokud tam není něco nevhodného (což moc nebývá), je mi to úplně jedno, každý má vkus i výchovu jinou. Náš syn se třeba fotí moc rád, jen to dávám na uzavřený profil tak 2x za rok, protože mě to nebaví, fotky vybírá se mnou😅 ale věřím, že někoho to bavit může🙂
Ja by som to svojim detom nerobila ale zaroven ke to vec kazdej mami. Ak oni su s tym v pohode tak mne je to jedno. Instagram aj tak nemam, snazim sa sledovat hlavne svoj zivot 😉
Myslím si, že paní by měla dost pozornosti i bez toho dítěte. A na druhou stranu ano, dítě přiláká matky doma, které se alespoň pomocí fotek přenesou do toho Dubaje a můžou snít o podobné dovolené (a těle)... Osobně bych to nedala, nemám na to čas, chuť a určitě né tělo 😀 Máme u nás na vesnici takovou instamatku a spíš mi to přijde někdy úsměvné. Fotí si, jakou udělala super snídani pro rodinku, jak jí dcera něco hezky vymalovala apod. Nedovedu si představit, že půjdu s manželem kdekoliv, kamkoliv a první co, tak z toho budu muset udělat feed a hlavně se vyfotit, ať všichni ví, že jsem byla shoppovat ve Zlíně 😂
Jezis ved nech si robia co chcu 😂 maju na to prachy, tak nech si robia oslavy a dovolenky a pozovacky. Radsej sa pozriem na to ako na detske hovienka v plienke a uslintane deti 😁
A este k dotycnej pani, ona aj dcerka su fakt pekne a mala vyzera ako stastne dieta tak nevidim problem 🤷🏻♀️
Je mi to jedno.:D kdyz na to mají peníze, uzijou si to, sdílí to… proč ne. Obě jsou pěkný, myslím, že prostě se třeba maminka chce pochlubit hezkou dcerkou a tohle je jejich způsob.) mně nevadí sdílet špinavý dítě v oblečení z pepca a někdo by to třeba neudělal a radši se pochlubí dokonalejma fotkama a v dobrým oblečení. Možná to trochu staví holcicku do pozice starší (nevim kolik ji je, tenhle profil neznám) ale kdyz jsou s tím v poho, proč ne.)
Ja na to, ze mi to je jedno, at si kazdy dela, co chce 🤷🤣 instagram moc nesleduju
Jsem asi divna, ale me se ten profil libi (neznala jsem, vidim prvne). Obe jsou krasne, holcicka nevypada, ze by ji foceni vadilo, mnoho fotek viz vanocni atd vypadaji jako z hezkeho vanocniho rodinneho foceni u profika. To si plati i dost lidi v CR, ze si nechaji nafotit profi fotky s nejakou tematikou. A ze fotky ukazi? Neni na nich nic nevhodneho. Co se oslav tyce - vypada to, ze to nebude bezna prumerna rodina, ale vcelku zamoznejsi. Navic pokud v SAE i ziji, ten standard, vizual atd u oslav v okruhu takovych lidi je proste jiny. Treba si holcicka zrovna prala takovou oslavu. Ma tam fotky z oslavy s vyzdobou Elsy, jine kde je vse do fialova. U nas to neni bezne, ale v dane komunite, spolecenske vrstve, state, kde se velkolepe resi naprosto vse, pokud na to nekdo ma finance, v tom nevidim sebemensi problem. Jasne, ze tak ani u nich nebude vypadat asi kazdy den, ale fotky mi prijdou pro oko hezke. A verila bych, ze v ramci toho profilu se u nekterych fotek jedna i o nenapadnou reklamu v ramci spoluprace se svetovymi znackami. Ale proc ne? Nevadi mi to, naopak se rada pokocham. Holcicka nevypada nestastne. 🙂
Mám raději přirozený děti, ne takto nastylizované jako malé dospělé, hodně pózující atp. Třeba Nikol Štibrovou, Arichtevu, Partlovou
Autorko, ja mam takovou primo jednu znamou, ta teda jede bomby nejen na IG, ale in na FB. Zenska si vzala 'partii' - ma zazobaneho manzela a jeste je to navic ucebnicova narcistka. Takze vsude po socialnich sitich vystavuje vyfotoshopovane fotky s miliardou filtru, na kterych prezentuje svuj jakoze dokonaly zivot. Na kazdou detskou oslavu si zve profi fotografa. A jelikoz maji tri deti, tak se tam u nich porad neco slavi. Fotky vypadaji priserne umele - ono je teda jedno, jestli nekdo deti ukazuje na obycejne rodinne oslave, nebo super mega snobske oslave plnych snobackych kravin. Nejvtipnejsi je, ze ona v realu vypada dost jinak; obycejne a obcas i docela nehezky. Na socialnich sitich matka sexbomba, v realu nic moc😀
Za sebe musím říct, ze celkove nechápu dávání jakýchkoliv fotek dětí na jakékoliv sociální sítě. Proste za mě je tohle jedno velké NE. I z důvodu bezpečnosti (což mi proste přijde úplně ujety, ze jsou lidi se stovkami tisíc sledujících a sdílí o sobě každý prd, kde se nachází - viz jedna nejmenovana modelka, která svého syna vyfotila v jeslich a já během dvou minut mohla krasne zjistit přesnou polohu jesli, to mi přijde jako mazec. 🤷♀️). A taky proto, ze všichni teď mektaji o respektujicim rodičovství a pak na internet flaknou polonahe dite na nocniku. To má jako bejt ten respekt?
Zrovna tento profil mi nevadí vůbec. Tato rodina žije v úplně jiné sociální vrstvě, tatínek je myslím správcem investičního fondu. Fotky z oslav apod. jsou naaranžované, ale tady prostě nemám pochyb o tom, že to co prezentují, i žijí. Ony nepózují ve Versace šatech, ony je prostě normálně nosí 🙂. Obě jsou nádherné, maminka vzdělaná, malá roztomilá. Nikdy jsem u nich nezachytila žádnou placenou spolupráci, nepotřebují to. Co na instagramu vadí mě je snaha ze sebe dělat něco, co dotyčný člověk rozhodně není, trapné reklamy, stylizování sebe samého do role influencera...
Většina sociálních sítí jde mimo mě. Je mi celkem jedno, co si kdo sdílí, jestli fotky, kde je doma binec, "normální" momentky nebo aranžované profi fotky. Osobně znám jednu takovou rodinu, kde se na sociálních sítích prezentují jako taková ta šťastná dokonalá rodinka, dvě děti a pes, nový dům, velké oslavy se spoustou lidí, balónků, velkými dárky, atd. Skutečnost tak nablýskaná není. A i tak je mi to jedno, není to můj život. 🤷♀️ Schválně jsem mrkla na ten tvůj odkaz a zrovna tady to na mě působí nějak víc opravdově, jako že tak prostě žijí, pohybují se v sociální bublině, kde je podobný životní standart běžný, že to není jen "nablýskaná bída". Takže proč ne?
Pokud řešíš fotky dětí obecně, jako že by rodiče neměli postovat fotky bez souhlasu dítěte, tak to vnímám tak, že každého věc. Tak jako něčí děti neznají ještě v pubertě cukr a hranolky, někdo to dá už batoleti.
chtějí se pochlubit
pro mě osobně je to někdy inspirace, myslím tím teď obecně každé upravené foto, ale dost bych váhala nad tím se s dítětem prezentovat na sociálních sítích, bohatě stačí tady 🙂 a i to "zanedbávám"
Počkejte až bude mít Shopaholicadel potomka, pak můžeme debatovat 😁😁😁
Mně je to úplně jedno. Když se mi nelíbí, jaké fotky někdo zveřejňuje, tak ho prostě nesleduji. Já tedy instagram nemám, na facebooku mám jen známé a tady na koni mám pár oblíbených uživatelek, které ráda sleduji.
Instagram ani nemám...
Asi se chtějí pochlubit. Moje sestra a kamarádky dělají to stejně. Ale není to u nich cancani aby to pak prdly na instac...někdo se obhajuje i tím že to tam má uložené jakoby takový sejf kdyby se jim to vymazalo. Já jsem občas také něco pridavala, jak z narozenin tak i ty běžné denní fotky-hriste,vylet atd ale uz to nedelam,nějak mě.to preslo
je mi to jedno, je to jejich "svět" a jejich věc
To,čo ma nezaujíma nesledujem a ani sa mi nezobrazuje doteraz som nevedela, že niekto pózuje s deťmi alebo rozbaluje darčeky na kameru s deťmi na instagrame 😂 takže si o tom nemyslím nič... divné mi príde skôr to ako to niekto sleduje a potom píše, že mu to vadí...
Mě ten profil přijde úplně v poho .... Prostě že takhle načinčany chodí běžně .... Proč ne ? Je to jejich svět, životní styl, jiný kraj- jiný mrav. Kdo by z nás necestoval, mít na to ? 😁
Já mít její tělo .... Tak se taky ukazuji 🤪
Dcera taky často kopíruje můj styl oblékání ....
Každého věc, dneska je holt in bejt vidět a sdílet kdejaké pro ostatní bezvýznamné prd 🤷♀️ já to nedělám, ale beru že se maminky rady pochlubí🤷♀️
Jednou jsem to videla, jak takové momentky jakože vznikají. Prijde maminka na pláž,30 mniut tam venuje príprave - make up, plavky, pak rozloží deku, hodí tam opalovací krém a láhev s vodou, vezme díte, za 10 minut udelají 3 fotky, pak se zbalí a odejdou nevím kam, ale na instragramu bude elaborát o krásnem dnu na pláži. Já jsem tam zatím hodinu na hristi se svym synem a je nám líp i bez fotek. Ale každýho vec, sem tam nejakou foto dám, ale opravdu výlet a ne fotka, aby ostatní videli.
Je mi to úplně jedno. Já se tak se synem nefotím, ale každého věc. Fotky má paní hezké, nic nevhodného. Věřím, že holčičku tohle čančání může také bavit.
Instagram ignoruji, stejně nic prinosneho nepřináší