Dobrý den, ahoj
Holky prosím, máte někdo pozemek o velikosti cca 500m2? Pořád si to nějak nedokážu srovnat v hlavě, jak na ten pozemek všechno nacpat. Bazén, skleník, prolézačky pro malou... A tak.
A mate některá teď čerstvou zkušenost s hypotékama? Od koho? A do jaké výšky? Minimálně 90% potřebujeme půjčit. Koukala jsem, že equa bank dává i 100%, má některá?
Dekuju
Pozemek 500m je málo na to, co vyjmenováváš.
Máme 850 metrů a řekla bych, že je to tak akorát... cca 130 m dům, pak terasa, garáž, hřiště pro děti, trampolina, bazén, nějaké ty stromy, keře, kytky... ani většímu bych se nebránila 😁 možná jsem jen rozmazlena, ale třeba sousedí mají menší a musí uvažovat nad vším, co je nutné, co ne, jestli dítěti pískoviště nebo raději ten sklenik apod.
Když vidím pozemek 500 metrů, pomyslím si zpravidla cosi o složeném kapesníku a jdu dál... Za mě je to málo. Zajeď se tam podívat, jestli máš něco konkrétního, a zkus si to představit a uvidíš.
Ekonomické stavby, co doporucuje amazonkajanik rozhodne neee! Najdete si recenze, hodnoceni. Soudi se s nimi spousta lidi... Bylo tady i nejake forum myslim...😉
@drahotka fakt? To se ke mě nedostalo,tak to se omlouvám. Přišlo mi to jako vhodný nápad,jelikož jsou schopni důmyslně zpracovat i malý pozemek
Mame pozemek 400 m2 a bude tam dum s terasou, parkovani pro 2 auta coz musi byt a zahradka, bazen se podle me nevejde, sklenik by se vesel, ale budeme mit sklep takze zas nemame zadny zahradni domky, kulny a tak
@amazonkajanik ano, jen radim, co se ke me dostalo... Da se to vyhledat tady na MK, staci zadat ekonomické stavby do vyhledavani 🙂 S firmama je to tezke, sami jsme si nechali postavit hrubou stavbu a tak trochu nalitli...
@drahotka hledala jsem a je to 50:50
@amazonkajanik Ekonomické stavby byly i v Černých ovcích a to myslím stačí.
Vzhledem k tomu, co vše plánuješ na pozemku mít, je 500m2 opravdu málo. Ovšem nejspíš to není ani nemožné, tohle záleží na tvých preferencích.
Co se týče 100% hypoték, mám pocit, že dávat 100% je zakázáno, nicméně vím, že některé banky mají tyto možnosti, ale pozor - drtivá většina na celou částku nedosáhne, neboť ty podmínky pro získání cele částky jsou do nebe volající, většinou je potřeba ručit již nějakou svoji nemovitosti a mít nadstandardní příjmy.
A ekonomické stavby? To je kapitola sama pro sebe, vyhnout se velikým obloukem!
Ahoj, my máme hypotéhu od equa bank 80% a dofinancované překlenovacím úvěrem od buřinky. Myslím si že nejvíc co půjčí je 90%, že 100% od jedné banky už nelze. Hlavně si najděte jinou firmu než ekonomicke stavby, dokud jde vše podle nich tak je to ok,ale když se Vám něco přestane líbit a chcete si najít firmu jinou a už jste něco podepsali tak Vás jednoduše oškubou, ono sice maji nějake ceny v katalogu, ale když si řeknete že tam chcete přidet to a to, tak zjistite že jste o milion vyš než jste chtěli.
Holky barák už stojí, těch 500m cca je už čisté zahrada. Jsem se špatně vyjádřila..
Tak my bychom se měli příští rok stěhovat do 400m..barák s garáží, příjezdovka a parkovací místo pro další auto něco spolknou..mělo by nám zbýt něco málo přes 200m...a hodlám tam mít vše to, co ty (snad až na ten skleník) 😀 asi záleží, jak moc si chceš pak s tou zahradou vyhrát a kolik času tomu věnovat...já jako malá zažila "otročinu" na dědový obrovský zahrádce, kdy sice bylo krásný, že jsme doma ušetřili a měli krásný okurky, cibuli, rajčata..no hromadu věcí...ale odnesla jsem si z toho to, že zahrada stačí jen pro vyvenčení a relax...takže max dva tři záhonky a nějaká skalka...trampoška a prolejzajda pro kluky..nějakej bazén na cachtání se tam taky vejde..terasa na posezení a gril...a zbyde tam akorát tolik místa, abych trávu nemusela sekat půl dne 😀 máme to vyzkoušený...sestra tohle všechno má taky zhruba na 200 i se skleníkem a je to akorát...na fotbal apod se bude chodit na hřiště mezi ostatní děcka, přeci nebudem furt zavřený doma, musí se i mezi ostatní lidi 😉 takže záleží, kolik času chceš hlavně věnovat údržbě a dalším pracem - zahrádka...jo a hypotéku máme teď čerstvou 80% od raifky stavební spořitelny...slušné splátky, celkově dost ušetříš než s klasickou hypo...je to cca 2 měsíce, teď se to trochu uvolnilo a četli jsme i o 90%, aby nalákali lidi, protože se to díky koroně zaseklo...
Tak jestli uz barak stoji, tak mas i presny pudorys pozemku,ne? Tak teď do ruky čtverečkovaný papir, nakreslit pozemek, zakreslit barak a veci na pozemku se kterymi nelze hnout, vystrihat ve spravnem meritku bazen, sklenik, prulezky atd a prikladej ty vystrihovanky na pozemek a uvidis, co ti vyjde.My máme čistě pozemek 650 m2, neni to moc a budeme muset přemýšlet, co kam dát a co ozelet, ale dá se to, jen se nad tim musi trochu vic premyslet.
Za mě je to málo na to všechno. My máme pozemek asi 1400m2 a dům zabere asi 150 m2 a příjde mi to okolo malinké. 😀
Jinak hypotéku jedině od ČSOB. Kvalitní služby, zdarma na výběr ze 3 druhů pojištění, které za tebe platí oni. Zdarma salonky na letišti. Přednost před ostatníma a máš vlastního bankéře. Zdarma výběr ze všech bankomatů. A tohle všechno máš zdarma pokud máš premium konto, které dostaneš při vyšších příjmech a nebo větší hypo. 🙂
@vrabcak0007 a můžu se zeptat, na kolik hypo máte a jak vychází splátka? My budeme zadat o 3,9.
Tak to je tak splátka okolo 15000-16000 pokud to máš na 30 let. 🙂
4,8 hypo...1,2 vlastní zdroje...2,04%..to proto, že jsem na mateřský a tudíž "rizikovější" skupina, jinak by byl 1,94%..splátka 17tis a je to včetně splátky za pojištění schopnosti splácet, která je podmínkou pro tuhle h ypo...jak píše Marta nahoře, tak ČSOB měla srovnatelný podmínky, dokonce bez prověřování v registru a všechny tyhle super věci, ale protože manžel už tam má 15let účet a celkem slušnou výplatu...ale k tý raifce jsme se rozhodli proto, že když si spočítáš, kolik přeplatíš celkem s klasickou hypo a kolik právě při využití toho "překlenovacího úvěru", když je to od stavební spořitelny, tak je to úspora min 750tis za těch 30let, což mi nepřijde zrovna málo...
Ja půjdu proti proudu, za mě je těch 500 metrů akorát. Máme před domem 500 a za domem dalších 400 metrů, ale dokázala bych si úplně v pohodě představit mít jen tu zahradu před domem, hodně ale záleží co máte radši vy. Já mám třeba radši útulnější a menší zahrady, kde je všechno tak nějak u sebe, je tedy ale třeba vše pořádně rozplánovat aby vše k sobě hezky ladilo, pak je to paráda. Někdo má zase radši volný velký vzdušný prostor a pro toho to prostě dostatečné nebude, takže záleží jen na tom, co máte radsi vy...
Mám pozemek 547m. Před domem stání pro dvě auta (vešly by se i menší čtyři) a malá predzahradka, cca 3*9m.
Terasu mám asi 42-45m. Na zahradu mi zbylo 300m. U sebe na.blogu mám album se zahradou navrženou od zahradní architektky, jestli chceš kouknout pro inspiraci. Ale teda bazén, skleník, to nevím..já zatím udělala oproti projektu změnu, že jsem místo jednoho záhonu před francouzským oknem udělala pískoviště. Na jižní stranu si zasazim více malin a borůvek, dám vyvýšený truhlík s jahodami. Mám tam čtyři ovocné sloupovité stromky, bude jich asi deset. Není to teda na buhvijakou úrodu, spíš na ochutnání během léta. Bazén se mi vleze max 3,6m. Do budoucna. Děti jsou malé, zatím budou mít nafukovací menší. Uvažuju nad vířivkou na terase. Pokud bude bazén a trampolína, není už místo na prulezky. A ačkoliv jsem je chtěla, tak máme do 10 min chuze postavené nové hřiště, takže jim prulezky ani dávat nebudu.
Záleží na tom, jak velkou máte zastavěnou plochu. A jestli zbývá čistě 500m, tak je to opravdu málo. My pozemky máme a i územní plán se změnil na minimální velikost 1000m. Musíte si hlavně načíst územní plán ve vašem městě či obci, kde chcete pozemek. Maximální zastavěnost je okolo 35%, kam se počítá i chodník. A určitá procenta musí zůstat na zeleň, kam samozřejmě nespadá skleník a další věci. Může se stát, že jednou budete potřebovat prodloužit střechu a nebudete moci, protože už by to zasáhlo do zeleně.
Zkuste https://www.ekonomicke-stavby.cz/zadost-o-katal... 😉