Pověra. Věříte na to?

misicka03
17. kvě 2020

Ahoj holky, věříte na pověry? Snažíme se X měsíců o miminko a pořád nic.. Synovci jsme koupily plyšáka a kousátko jenže pak jsem se už k nim nedostali a on už je velký a pořád to máme v kufru auta.. myslíte, že to přináší smůlu? Přece to nebylo určeno nám a není to v domě.. Jenže je jasné, že když se zadaří bude to pro naše dítě. Máme se toho radši zbavit?

lv
17. kvě 2020

Na pověry zlehka věřím, třeba černá kočka.. Ale pověr he milion na vše, nemyslím si, že kiusatko v kufru auta může za to, že nejsi těhotná.

jjasmina
17. kvě 2020

@misicka03 Nevěřím, za to určitě nemůže chudák plyšák 🙂, bohužel je to kolikrát v hlavě 🙂 My třeba měli doma i kočárek po 1. trimestru a nic se nestalo a to mám za sebou už několik potratů. Upřímně nám se nedařilo dlouho, vlastně až jsem nějak vypustila myšlenku na dítě, tak to bylo šup, šup

krupka3
17. kvě 2020

Verim na moudrost Vesmiru a to, ze dite k nam prichazi v ten nejspravnejsi cas, a my si to nemuzeme vynutit. Kdyz mas strach, tak toho plysaka vyhod nebo nekomu daruj.

leilinka1234
17. kvě 2020

Pokud by toto platilo, druhé dítě by většina z nás nikdy neměla 😀 všechno jsem schovala pro druhou...🤷‍♀️ Ale je tu s námi 🤷‍♀️😀 na pověry nevěřím.

lstuchlova
17. kvě 2020

Ne, není mi 5...

michaela1990xx
17. kvě 2020

Kamarádka s pritelem se snazili rok a pul a pořád nic. Pak si rekla, ze uz na to kasle, ze to tak asi ma byt. A za měsíc zjistila, ze je zehotna. Myslim, ze je to opravdu hlavne o hlave, prostě na to nemyslet. Ale ja vim, asi se to lehce rekne, ale hur udela. Držím palce

martiniquest
17. kvě 2020

@misicka03 Verim v to, ze lidi poverou sami sebe tak zblbnou, ze tomu podvedome veri a tim padem se jim to zhmotni.

monix94
17. kvě 2020

Já si nakoupila pár bodýček, protože se mi hrozně líbily a schovala až jednou a povedlo se nám na poprvé ....

peleta
17. kvě 2020

Asi bych verila, ale dikybohu zadne takove dementni povery neznam 😃

chrystyanna
Autor odpověď smazal
Zobraz
martt
17. kvě 2020

Na některé povery věřím na některé ne. Na druhé ditko jsme měli vše doma i kočárek. Také se nám nedařilo. A jedna pověra říká, že když žena pohladí druhé těhotné ženě brisko, že otehotni. A musim říct, že mne se tato pověra vyplnila (samozřejmě to byla nejspíš náhoda), ale kamarádka, když byla těhotná tak jsem si pohladila její brisko( s jejím svolením) a v ten den kdy porodila, jsem zjistila, že jsem těhotná. A máme krásně 4 leteho kluka 😉.

marcicek84
17. kvě 2020

já myslím, že řešíš blbosti, prostě to nechej plynout, určitě to není tak, že by se nedařilo nějakými věcmi v kufru, které jste kupovali synovi, ten je využil, tak ono je jasné, že sourozenec vše podědí...navíc úplně vhodná doma na otěhotnění teď nebyl, porody s rouskama a další šílenosti kolem covidu, ono když bych otěhotněla na podzim až se ustálí situace, tak tady dobře...nechala bych tomu naprosto volný průběh, jedno dítě už máte....

klari_14
20. kvě 2020

@misicka03 my máme taky plno věcí od známích pro mimčo, a stále se snažíme, zatím tedy nikdo neví, že se o mimčo snažíme ale v tomto to není. I když na pověry tak nějak věřím, tak vím, že jediné co dodržím je, že pak kočárek mi nepůjde přes práh domu dokud se mimčo nenarodí. 😊 Věřím, že je to v hlavě a stane se to v tu chvíli, kdy se to stát má. 😊 Přeji hodně štěstí. 🍀🍀🍀

lachtanice86
20. kvě 2020

Nejsem malá, takže ne

bonavoxa
20. kvě 2020

Fakt se divím, kolik lidí věří pověrám, kartám, různým šarlatánům, apod. Nevěřím ani na štěstí a smůlu.

inssomnia
20. kvě 2020

Ta pověra s kočárkem a spol určitě vznikla kvůli vysoké úmrtnosti v minulosti - protože když ti umře dítě, poslední, co chceš doma vidět, je připravený pokojíček. Dneska se to sice pořád stává, ale zdaleka to nezažije každá.

yenefer1
20. kvě 2020

Věřím tomu, že to může být i těma věcma v autě. Ale ne kvůli pověře, ale proto, že to máš v hlavě. My tak dostali při koupi svatebního obleku pro manžela jako dárek ponožky pro miminko. Ležely mi ve skříni a já na ně pořád myslela, ale pořád se nám nedařilo. Pak otěhotněla moje kamarádka a já jsem řekla, že teda ty ponožky nechám pro ni. Když jsem jí je pak opravdu dala, během měsíce jsem otěhotněla 😀. Tak věřím tomu, že jsem to prostě měla v hlavě 🙂

bamak
20. kvě 2020

@misicka03 ano, zbav se toho.... Je jasné, že na pověry věříš ty! A pokud ti vyhozeni těchto věcí psychicky pomůže, tak ti to může pomoct v otěhotnění.

mourovatakocka
20. kvě 2020

Na pověry věřím, ale jen v omezené míře. Zrovna tady bych byla v klidu 🙂 Pokud si sama nejsi jistá, dej to tady do skupinky za poštovné a bude to hned pryč a ty budeš v klidu.

petlep
27. pro 2023

Já jsem prostě realista tak je to asi tim

janule0123
31. pro 2023

@misicka03 za me se tohle rika, aby te to psychicky ještě víc neničilo když hledis doma na věci pro mimco a mimco nepřichází … nebo to nedopadlo … a ty první co uvidíš jak prijdes domu budou věci pro bejbo… nebo svatba v mají, nevěsta na márách… důvod ? Finále těhotenství a porod v zimě - v době dávno minule problém rodit v zimě… ale obava ze svateb v květnu obecně zůstává 😎ikdyz už není důvod

hasara33
31. pro 2023

@misicka03 pověrám nevěřím, ale věřím na sílu sugesce - budeš-li tomu věřit, stane se to, zhmotní se to 🤷‍♀️ mysl je hodně záhadná a síla myšlenky je větší než si možná vůbec dovedeme představit 🤔