Ahoj holky, věříte na pověry? Snažíme se X měsíců o miminko a pořád nic.. Synovci jsme koupily plyšáka a kousátko jenže pak jsem se už k nim nedostali a on už je velký a pořád to máme v kufru auta.. myslíte, že to přináší smůlu? Přece to nebylo určeno nám a není to v domě.. Jenže je jasné, že když se zadaří bude to pro naše dítě. Máme se toho radši zbavit?
@misicka03 Nevěřím, za to určitě nemůže chudák plyšák 🙂, bohužel je to kolikrát v hlavě 🙂 My třeba měli doma i kočárek po 1. trimestru a nic se nestalo a to mám za sebou už několik potratů. Upřímně nám se nedařilo dlouho, vlastně až jsem nějak vypustila myšlenku na dítě, tak to bylo šup, šup
Verim na moudrost Vesmiru a to, ze dite k nam prichazi v ten nejspravnejsi cas, a my si to nemuzeme vynutit. Kdyz mas strach, tak toho plysaka vyhod nebo nekomu daruj.
Pokud by toto platilo, druhé dítě by většina z nás nikdy neměla 😀 všechno jsem schovala pro druhou...🤷♀️ Ale je tu s námi 🤷♀️😀 na pověry nevěřím.
Ne, není mi 5...
Kamarádka s pritelem se snazili rok a pul a pořád nic. Pak si rekla, ze uz na to kasle, ze to tak asi ma byt. A za měsíc zjistila, ze je zehotna. Myslim, ze je to opravdu hlavne o hlave, prostě na to nemyslet. Ale ja vim, asi se to lehce rekne, ale hur udela. Držím palce
@misicka03 Verim v to, ze lidi poverou sami sebe tak zblbnou, ze tomu podvedome veri a tim padem se jim to zhmotni.
Já si nakoupila pár bodýček, protože se mi hrozně líbily a schovala až jednou a povedlo se nám na poprvé ....
Asi bych verila, ale dikybohu zadne takove dementni povery neznam 😃
Na některé povery věřím na některé ne. Na druhé ditko jsme měli vše doma i kočárek. Také se nám nedařilo. A jedna pověra říká, že když žena pohladí druhé těhotné ženě brisko, že otehotni. A musim říct, že mne se tato pověra vyplnila (samozřejmě to byla nejspíš náhoda), ale kamarádka, když byla těhotná tak jsem si pohladila její brisko( s jejím svolením) a v ten den kdy porodila, jsem zjistila, že jsem těhotná. A máme krásně 4 leteho kluka 😉.
já myslím, že řešíš blbosti, prostě to nechej plynout, určitě to není tak, že by se nedařilo nějakými věcmi v kufru, které jste kupovali synovi, ten je využil, tak ono je jasné, že sourozenec vše podědí...navíc úplně vhodná doma na otěhotnění teď nebyl, porody s rouskama a další šílenosti kolem covidu, ono když bych otěhotněla na podzim až se ustálí situace, tak tady dobře...nechala bych tomu naprosto volný průběh, jedno dítě už máte....
@misicka03 my máme taky plno věcí od známích pro mimčo, a stále se snažíme, zatím tedy nikdo neví, že se o mimčo snažíme ale v tomto to není. I když na pověry tak nějak věřím, tak vím, že jediné co dodržím je, že pak kočárek mi nepůjde přes práh domu dokud se mimčo nenarodí. 😊 Věřím, že je to v hlavě a stane se to v tu chvíli, kdy se to stát má. 😊 Přeji hodně štěstí. 🍀🍀🍀
Nejsem malá, takže ne
Fakt se divím, kolik lidí věří pověrám, kartám, různým šarlatánům, apod. Nevěřím ani na štěstí a smůlu.
Ta pověra s kočárkem a spol určitě vznikla kvůli vysoké úmrtnosti v minulosti - protože když ti umře dítě, poslední, co chceš doma vidět, je připravený pokojíček. Dneska se to sice pořád stává, ale zdaleka to nezažije každá.
Věřím tomu, že to může být i těma věcma v autě. Ale ne kvůli pověře, ale proto, že to máš v hlavě. My tak dostali při koupi svatebního obleku pro manžela jako dárek ponožky pro miminko. Ležely mi ve skříni a já na ně pořád myslela, ale pořád se nám nedařilo. Pak otěhotněla moje kamarádka a já jsem řekla, že teda ty ponožky nechám pro ni. Když jsem jí je pak opravdu dala, během měsíce jsem otěhotněla 😀. Tak věřím tomu, že jsem to prostě měla v hlavě 🙂
Na pověry věřím, ale jen v omezené míře. Zrovna tady bych byla v klidu 🙂 Pokud si sama nejsi jistá, dej to tady do skupinky za poštovné a bude to hned pryč a ty budeš v klidu.
Já jsem prostě realista tak je to asi tim
@misicka03 za me se tohle rika, aby te to psychicky ještě víc neničilo když hledis doma na věci pro mimco a mimco nepřichází … nebo to nedopadlo … a ty první co uvidíš jak prijdes domu budou věci pro bejbo… nebo svatba v mají, nevěsta na márách… důvod ? Finále těhotenství a porod v zimě - v době dávno minule problém rodit v zimě… ale obava ze svateb v květnu obecně zůstává 😎ikdyz už není důvod
Na pověry zlehka věřím, třeba černá kočka.. Ale pověr he milion na vše, nemyslím si, že kiusatko v kufru auta může za to, že nejsi těhotná.