Používání a koupě pesaru?

sisssi11
16. říj 2017

Ahoj holky, hledám už delší dobu nějakou nehormonální antikoncepci a zaujal mě pesar femcap, caya nebo evanella.
Máte s tím některá zkušenosti? Uvažuji o koupi Evanella.

Děkuji moc za Vaše zkušenosti 🙂

snehurka200
16. říj 2017

Ahoj,
nemůžu doporučit Cayu, používala jsem ji správně a stejně se nám s přítelem stala nehoda. Pesarum už nevěřím.

sisssi11
autor
16. říj 2017

Ahoj, děkuji moc za názor 🙂

annasmyckova
16. říj 2017

máme z pesaru našeho nejmladšího...po užívání asi půl roku bez nehod (prý v ovulaci při zvýšené tvorbě hlenu nemusí úplně dosednout dobře, takže asi tak stejně účinný jako špunt k vaně)

lavenderl
16. říj 2017

Je ty vady já jsem si taky chtěla pesar pořídit..a koukam teda,že je asi k ničemu 😉?

sisssi11
autor
17. říj 2017

@lavenderl já nevím četla jsem i hodně kladných recenzí , že jsou s tím holky moc spokojené. Uvažuješ o femcapu nebo caya? 🙂

adriana1302
17. říj 2017

Měla jsem femcap i caya, ale bohužel partner je cítil při styku a bylo mu to nepříjemné. Manipulace byla snazší s caya, u femcap mi byl někdy nepříjemný ten podtlak na čípek...Pokud máš pravidelný cyklus a víš, kdy máš ovulaci, tak by to mělo být ok, jak již psal někdo výše, během ovulace při zvýšeném hlenu se může caya uvolnit, femcap by měl držet díky podtlaku.

annasmyckova
17. říj 2017

@adriana1302 já otěhotněla právě s femcapem, takže to vyjde na stejno...a taky jsem předtím četla samé pochvalné reakce, takž jsem myslela jak je to spolehlivé...a není

lavenderl
17. říj 2017

@sisssi11 Já právě taky,tak.jsem myslela,že by to šlo... Zatím nevím,kterých bych vybrala,ale u femcap mě odrazuje ten podtlak. Já mám nějaký citlivý čípek či co,tak aby to nebylo ještě horsi..