Potvrzení o prodělaném Covidu. Může za to lékař chtít poplatek?

martasek
11. kvě 2021

Holky, může lékař požadovat poplatek za potvrzení o prodělaném Covidu? Hygiena mi teda říkala, že stačí SMS, že jsem pozitvni, ale tu jsem si nechtě smazala🙈. Popř. kam se obrátit, aby mi ji poslali znova? Děkuji.

jjasmina
11. kvě 2021

@martasek já mám třeba mail z laborky

martasek
autor
11. kvě 2021

@jjasmina to já taky, ale k tomu mailu mi přišel kód v SMS, který jsem si nechtěně smazala.

mapavka
11. kvě 2021

@martasek v tom emailu je taky že jste byla pozitivní, ne? Tak si ho vytiskněte. To by taky mělo stačit si myslím

ckei
11. kvě 2021

@mapavka však píše,že si smazala tu SMS s kódem k tomu mailu.

ckei
11. kvě 2021

@martasek zkus, jestli by nemohli vygenerovat nový kód.

mapavka
11. kvě 2021

Nevím že je k tomu potřeba kód. Já ten email už bohužel nemám,ale co si pamatuju tak tam bylo to co v SMS. Že jsem pozitivní
@ckei

martasek
autor
11. kvě 2021

@mapavka ano, ale k tomu, abych se dostala do toho mailu, potřebuji ten kód😉

drep
11. kvě 2021

Ano, může jako za každý jiný administrativní úkon, výši si stanovuje každý sám, obvykle to bývá 100,-

martasek
autor
11. kvě 2021

Holky, všem děkuji, už jsem kontaktovala laboratoř a poslali mi mailem nové potvrzení. Zbytečně jsem v tom hledala složitost😊.

jihlavanka
Autor odpověď smazal
Zobraz
drep
12. kvě 2021

@jihlavanka hele, diskutovalo se o tom ve facebookové skupině a účtují ho všichni, stejně jako za jiná potvrzení. Snad bez poplatku jen vyjedou výsledek pcr z isinu, ale ve chvíli, kdy vypisují potvrzení, tak účtují. Myslím, že to někdo řešil i s právníkem.

jihlavanka
Autor odpověď smazal
Zobraz
kocvarovas
12. kvě 2021

@martasek chtěla jsem od pediatra potvrzení pro děti do školy a nic za to po mně nechtěl..