Zdravím. mám takový problém, a nevím co s tím, našli jsme kočku, celou cestu šla za námi, tak jsme jí vzali domů, dali jí napít a najíst, a počítali s tím že jí zpět propustíme, ale nakonec jsme si jí nechali... Máme jí dva měsíce, a je to strašný zlatíčko,Jenže teď jsme se dostali do těžké situace, a nemáme jí vůbec jak dávat jíst.. jsme na tom dost finančně zle.. a pryč jí dávat opravdu nechceme, tak bych chtěla poprosit jestli by někdo nemohl pomoct, s granulkama či pískem, není problém si proto dojít, jsme ze Sokolova, pokud by se někdo našel kdo by nám pomohl, budeme moc vděčný.❤️
Předem děkuji.
A to jste jen tak sebrali kočku, která třeba někomu patřila?? Pokud šla s vámi, neznamená to přece automaticky, že nemá majitele... 🤔 Ach jo...
@slecnami pokud ji dali nazrat tak vetsinou ty kocky uz zustavaj u vas...nejhorsi co je-dat ji nazrat. uz se ji clovek blbe zbavuje
@nikolasudiva89 Hlavně bych zjišťovala, jestli ji někdo nehledá. Na místních skupinách v mém okolí se denně hledají 2-3 kočky, které někdo považoval za tuláky a jinde po ní děti nebo babička smutní.
Chápu, chtěli jste ji zachránit a je to od vás hezké, ale možná tím někomu vzniklo velké trápení....
Přesně, taky nechápu. Naše kočka je venku celý den, běhá po okolí a neumím si představit, že ji někdo vezme domů, dá jí nažrat a pak si ji u sebe nechá a nezjišťuje, jestli něčí není 🙈
Taky považuju za blbost přivlastnit si "toulavou" kočku. Copak jste ani nepátrali jestli něčí není?
Nikdy nekrmte cizí kočky, vždyť je to pořád dokola . A už vůbec si je netahejte domu .
mlěko a do toho nalámat chleba? To máte doma určitě. Takže kočky přežívaly kdysi úplně normálně.
@martina8084 ale tohle neni vubec dobry napad. Kocka muze odstat prujem a umrit jen kvuli takove strave? 🙈
@nikolasudiva89 zapatrejte, jestli nekomu kocka nepatri a pak bych vazne zkusila nejakou mistni FB skupinu nebo kocku proste odvezte do utulku, kde se postaraji
@babka Přesně. To už je lepší krizová varianta koupit nejlevnější granule za 100,- kilo a to jedné kočce vydrží dlouho.
Nebudu řešit přístup s nálezem kočky, pokud tedy na první pohled neměla mezi ušima napsáno "toulavá chudinka s blechami a svrabem, nikomu nepatřím", ale tu by si domů nikdo nevzal. Logicky každá dobře vypadající kočka k pomazlení někomu patří.
Já už jsem ale zapšklý pesimista a v takové otázce hledám "Napíšu jim o kočičce, jak jsem na tom špatně, že nemám ani na jídlo pro ní a oni pošlou peníze/věci/jídlo mě..."
@nikolasudiva89 Je hezké, že jste se chtěli postarat. Určitě ale zkus prohledat místní skupinky na fb, poptat se, třeba opravdu někomu patří. Kdyby náhodou ne, zkus opět na fb místní swapovací skupinky a napiš, třeba někomu umřela kočka a zůstalo mu krmení, my se teď takhle zbavujeme letitého kočkolitu. Jinak v akci nejlacinější granule a zas bude lépe.
@nikolasudiva89
To jako půjdu ven a uvidím kočku tak si ji vezmu domu 🤦♀️ to není tak jednoduché, ta kočka někomu patří...
A to ti máme jako přispět na krmivo???
@jane46 Nemusíte se obávat ta kočka nikoho nebyla, byla vyhublá a měla v sobě červy, a i kdyby byla něčí, takové lidi si tu kočku ani nezaslouží, když by ji nechali klidně zemřít... A peníze opravdu nechceme, nic takového jsem ani nenapsala, jen jsem požádala o granulky a písek, a i kdyby někdo chtěl dát peníze, tak to nepříjmem, jsme slušné lidi.😉
Jinak všem děkuji za rady.🍀
@nikolasudiva89 ty granule pro kočku a písek nestojí přece tolik aby si to lidi nemohli dovolit. Pokud ale na to nemají peníze, nemají si brát ani zvíře. Nechápu toto, zadat na netu i granule pro kočku.
@nikolasudiva89 a teda když už, zkus swap skupiny. Že vymenis své přebytky za jídlo pro kočku.
@martina8084 Nic takovyho uz prosim nikdy nikomu nerad. Pro kocku naprosto nevhodne a jen ji to zadela na zdravotni potize. Kocka je vyhradni masozravec.
@martina8084 To je vtip nebo tip na to,jak zabit zvire za 3,2,1 ted...Vis co dela kocce mleko?🙈 Ale jo,problem autorky by to vyresilo,protoze by kocka rychle zdechla...Kocky neumi stravit mleko,maji pak zazivaci potize,prujem...
@nikolasudiva89 Nejlevnejsi granulky a pisek nestoji tolik..
@nikolasudiva89 Co napsat do nějaké místní FB skupiny?