Potratová pilulka. Test pořád pozitivní - zavolat doktorovi?

karin04
7. kvě 2020

Zdravím.🙂

Chtěla bych se zkusit zeptat, jestli mi nemuzete poradit ohledne moji soucasne situace.
28.4 jsem byla na podani potratove pilulky, resp.pilulek, 30.4 mi byla podana ctvrta pilulka.
Prubeh jsem mela prekvapive hladky, bricho me bolelo jen par hodin po podani ctvrte tabletky, a rozhodne to nebyla zadna hruza, standartni pobolivani jako pri ms..ani leky na bolest nebyly potreba. Krvacela jsem prvni 2-3 dny, nijak zvlast silne, prirovnala bych to intenzitou k ms...od te doby pouze spinim, zadne obtize jine nemam..trochu nevolnosti teda, ale to me spis zneklidnuje, protoze nevolnosti me trapily prave v dusledku tehotenstvi, ted jsou o dost slabsi, ale porad trochu jsou.
Zkousela jsem si dnes delat tehotensky test - 6 dni po podani posledni pilulky - a jasne dve carky. Myslite, ze je to ok? Nebo byste zavolali doktorovi/do nemocnice a optali se? Je mi jasne, ze tehotenske testy samozrejme nejsou hned negativni a ze hormon lze v moci indikovat jeste po nejakou dobu, ale koupila jsem si schvalne levnejsi, mene citlivy test, a rikam si ze skoro tyden po "zakroku" uz by spis mel byt negativni...nektere zeny plod vylouci prakticky ihned po tom co zacne pusobit pilulka, nektere az za 2-3 dny, ale 6 dni uz je snad moc, tak doufam, ze je problem jen v tom, ze test jeste vnima ten hormon, ktery je stale indikovatelny..co si myslite?

corry21
7. kvě 2020

Určitě zajdi na kontrolu. Já jsem tuhle tabletu měla , když jsem měla zamlkle těhotenství a selhala mi, nějaké menší krvácení bylo ale všechno ve mě zůstalo. Tak spíš než test ať se mrknou ultrazvukem jak to tam vypadá

jjasmina
7. kvě 2020

@karin04 já měla po revizi pozitivní test ještě dva týdny, stejně tak po sp, poradila bych se s dr 🙂

eva1256
29. led 2023

Může plod přežít po požití potratové pilulky

eva1256
29. led 2023

Vzala sem si zatím jednu rozhodnutí nás mrzi