Posudek na tábor - očkování. Mám nárok na potvrzení posudku i bez očkování?

29. kvě 2024

Dobrý den, byla jsem u dětské lékařky pro posudek na tábor, ale sestra chtěla, at přivedu syna, že rovnou udělají prohlídku v 11 letech a pak potvrdí ten posudek (tohle je za mě ok), ale chce přeočkovat adacel, který je podle kalendáře mezi 10 - 11 rokem, syn bude mít 11let v září. Máme nárok na potvrzení posudku i bez tohoto přeočkování? (vše dnes řešeno jen se sestrou, s mudr budu mluvit až na prohlídce) Když ještě nemá 11? Potvrzení posudku tak, aby nebyl problém s nástupem na tábor... I kdyby měl platit jen na tohle léto. Nechce se mi očkovat takto narychlo. Na podzim pak ano. Prosím, kdo ví, případně na koho se obrátit, kde získat info, jak to je? Děkuji

jaja01k
29. kvě 2024

Nedávno jsem řešila přesně to samé. Dítě 10-11 adacel má odložený kvůli nemocnosti. Doktorka posudek potvrdila, u očkování napsala, kdy bylo poslední a že na další dávku je dítě objednané.

exbordelar
29. kvě 2024

A proc nechces ted nechat naockovat? Podle me je idealni cas - cerny kasel ted vsude radi, tetanus muzes mit v kazde hline a zaskrt snad teda nehrozi, ale ty dve nemoci je fajn mit pojistene ockovanim, kor pred taborem...

exbordelar
29. kvě 2024

Ockuje se nejdrive v den 10. narozenin, coz u vas uz probehlo.

marge_s
29. kvě 2024

Jenom uvaha-neni lepsi ted “narychlo” (po prohlidce a nevim co jjnyho chces chystat) nez na podzim az budou rymicky a chcipy (to jede hned od toho zari jak deti nalezou do skloly). Bych neresila a byla rada ze to mam smaznuty 🤷🏾‍♂️
Ale jinak treba u nas na tabor neni ocko podstatny

marge_s
29. kvě 2024

@exbordelar jooo zaskrt-taky se objevil, potvora 😄

barulina
29. kvě 2024

Pokud je tam čas do 11let a je to uzákoněné, nemůže být problém.

miryp
29. kvě 2024

Vyhláška jasně říká, že má být přeočkováno mezi 10. a 11. rokem života, tj. klidně den před 11. narozeninami. Takže ano, pro účely tábora je dítě řádně očkováno a ona není oprávněna vynucovat si vydání potvrzení očkováním. Dokonce i kdyby očkován řádně nebyl, tak je povinna ho vydat s tím, že uvede, co chybí. V tuto chvíli mu nechybí nic.
Takže úplně normálně řekneš, že očkovat budeš v září. Ty jsi rodič, ty rozhoduješ, ona bez tvého souhlasu očkovat nesmí. Dcera je také zářijová a také je objednaná na očko až v září.

autor
29. kvě 2024

@exbordela naopak si myslím, že po létě je člověk zdravý, plný vitaminu D, imunitu má lepší, než teď po zimě, kdy je každej pořád na hromadě....

autor
29. kvě 2024

@miryp myslím si to stejně jako ty, ale mám obavy, že se na mě po dnešním hovoru se sestrou připraví a posudek potvrdí, ale s tím, že nemá doočkováno adacel...

V případě, že budeme "muset" naočkovat, kam se tohle očkuje? (sestra ráda vše do nohy). Může být do ruky? díky

miryp
29. kvě 2024

Nemůže uvést, že mu něco chybí, protože on je v tuto chvíli řádně očkovaný. U mě by rozhodně s nátlakem neuspěla, já bych to byla schopna hnát až k nadřízenému orgánu. Mám po očkování sama trvalé následky a přesvědčování a nátlak je pro mě jako rudý hadr...
Jinak od chvíle, kdy dítě chodí, se do nohou neočkuje, očkuje se do paže. Tato vakcína do horní části paže.

normalnimatka
30. kvě 2024

je řádně očk., takže si připrav argumenty pro dr. nevim, proč by musela chtít dělat nátlak. je to vaše věc, když necháš napíchat až den před 11. narozeninama, tak je to pořád cajk.... a i tohle potvrzení chtěj tábory mnohdy, kdy na to nárok nemaj celkově... třeba příměstský tábory jsou úplně fuk.

marge_s
30. kvě 2024

@normalnimatka a tak ono je fajn, kdyz vis ofiko jaky je zdravotni stav ditete, treba ja jsem pro, aby vedeli dopredu, ze je dite astmatik, celiatim nebo ma jine problemy. Ale jinak presne, ocko ma ok. 🤷🏾‍♂️

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
30. kvě 2024

Mudr byla úplně v pohodě, neměla s očkováním na konci prázdnin problém, jen řešila, že je hodně černého kašle teď... A do papíru napsala kdy bylo poslední očkování skrz tetanus...