Předně chci zdůraznit, že nechci rozvíjet žádné útočné debaty, je mi jasné, že je to opravdu každého věc. Jen mě ráno napadlo téma na zajímavou diskuzi, tak proč se nezeptat 🙂 Zajímal by mě Vás názor na to, jak velký důraz kladou maminy na oblečky svých capartů. Taky si myslím, že mám cit pro módu a není mi úplně jedno, co mojí malé obleču. Spíš mi jde ale hlavně o to, aby to šlo barevně k sobě, jinak mi to bije do očí i když je v tom jen doma 🙂 Ale prioritní pro mě je, aby se v tom cítila pohodlně a mohla dělat všechno, co tak dvouletý raubíř dělá. Aby to nestálo příliš mnoho peněz a já nemusela řešit, jestli zrovna v tomhle outfitu si může sednout na zem nebo kreslit. Ale tady na koníkovi pozoruju, kolik mamin doslova žije šatníkem svých dětí, dokumentují si ho a sdílejí na internetu, loví po obchodech a webu nové a nové kousky a já si tak říkám, že na to mají chuť a čas, tolik se zabývat oblečením pro roční batolata, která by stejně nejradši byla pořád nahatá 😀 A obzvlášť u těch holčiček mě napadá, když do nich maminy od narození valí, jak jsou ty hadříky důležité, jaké budou ve 13-ti, v 15-ti? Nebudou ty děti hrozně povrchní a upjaté na svůj vzhled a vzhled ostatních?
Díky za Vaše názory a poklidnou diskuzi 🙂
@tyf presne sdilim tvuj nazor. Nechci z ni mit fiflenu. Nenavesim na ni cokoli, ale nedelam z toho vedu. Taky nemam rada ten prebujely konzum.
já si myslím, že peníze jde utratit lepším způsobem. Mám holčičky, jsou parádnice, ale dědí po sobě věci, nakupuji v sekáči nebo v Lidlu, Kiku a Tescu. Využívám výprodeje a nakupuji dopředu. Občas něco upravím, nebo i ušiju. Myslím, že chodí hezky oblíkané, ale za rozumný peníze. Na značkový věci mají ještě čas, s tím počítám a trochu se toho i bojím. Myslm, že bych se chovala stejně, i kdybych nemusela řešit peníze...
asi tak, jak se píše nade mnou, zas mi úplně jedno není, co nosí, ale zas to nepřeháním. Klidně jí obleču věci ze sekáče, bazárku z netu, po dětech od švagrový. Aby to bylo čistý a účelný. Ale zase jednou, až přijde čas, tak nechci, aby chodila do školy jako nějaký šmudla a neměla moderní šatník, ale zase náležitě jí to taky vysvětlím. A taky si myslím, že peníze lze do dítěte investovat lépe než oblečením...
Tak já nakupuju v bazárku, od šikmookých, kiku, apd. ale bohužel, čím jsou holky starší, tím mají větší nároky a není jim moc libo, že to před nimi nosila už jiná holčička. Taky z nich nechci mít fifleny, ale každá má už svůj styl a už jim není jedno, že koupím triko, protože bylo levné a podle mě i pěkné, protože jim se zrovna nelíbí. Na druhou stranu zase nechci, aby chodily oblékané nemoderně, takže oblečení nakupuji už zásadně jenom s nimi, ale když je dle mého příliš drahé, tak prostě nekoupím. Ale je pravda, že ještě pořád nejsou tak náročné, jako některé jiné děti. 😉
vždycky jsem rozdělovala jak svůj tak i dcery šatník na domácí a sváteční oblečení. Doma má rpostě oblečení u kterého mi nevadí že se zmaže a brzy sepere, lítá v teplákách a do města mám pár jejích triček vyhraněných. Nakupuju vždycky nové oblečení cenově dostupných značek jako F&F, Kik, C&A, WOLF a KUGO sem tam zaběhnu k vejtnamcům. Myslim si že chodí dobře oblečená i když nekřičí značkama.
Pro šatník plný značek nemám pochopení, kor u takhle malých dětí, přijde mi to zbytečné a i kdybych na to měla, mluvila bych stejně 🙂
tak ja to beru s pohledu maminky ktera vyrustala v neuplne rodine kde urcite obleceni nebylo prioritni pac na znackove ani nebylo takze jsem vychovana ve skromnosti a nauucila jsem se nakupovat v sekacich kde se daji sehnat oprvavdu krasne znackove kvalitni kousky 😉 take nechci aby syn chodil jak smudla tak se snaim aby mu to sluselo ale kdyz jdeme ven tak to neresim ma teplaky v kterych se vali po zemi takze ja se neridim posledni modou kupuju co se mi libi ale za dobrou cenu a hlavne aby to bylo pohodlny a jak jsem psala hlavne sekacove 😉 kazdej je jinej a ma jine naroky a jine prioryty 😉 ale za me nekdy kdyz to vidim to silenstvi co maminky nakupuji a kolik to stoji penez tak si klepu ne celo 😉