Pořízování foto cizích osob na mém pozemku. Kdo to má ověřené u policie?

marketka_m
16. zář 2020

Prosím je tu někdo, dko to má ověřené u policie?? nebo pracuje u policie a ví????
ne jenom odhady...
na našem pozemku soukromém neoploceném se objevuje často jedna osoba... dneska pořízené foto.. nicméně večer návštěva a vyhrožování, že jsme pořídili jeji foto,... že se pohybuje po soukromém pozemku víceméně ji nezajímalo.. upozornovala ona nás, že to nahlásí že narušujeme její..... nevím co... nějaké zkušenosti??? ted abychom se báli oplejtaček s policií?? i když vlastně ona nám chodí po pozemku??? tvl

evawest
16. zář 2020

Mate tam nejaky cedule, ze je to soukromy pozemek?

marketka_m
autor
16. zář 2020

@evawest ne nejsou

marketka_m
autor
16. zář 2020

@evawest chceš mi naznačit že musím mít cedule? já nevím, já třeba nejsem člověk co by si šel venčit psy na pozemek mezi domky protože vidím že tam je několik aru trávy a mohu psy vypustit.. ale jiní v tom nemají asi zábrany.. nicméně ted se mi jenom jedná o to, abychom neměli oplejtačky že jsme ji fotili.. problému fakt máme dost.. ještě toto

lutu11
16. zář 2020

Dej ceduli, oplot, a pak to res s polícii. Jakmile tam dáš blbou ceduli, nikdo ti tam nepujde.

gruyerre
16. zář 2020

@marketka_m proč byste měli mít oplejtačky? Jak ta osoba dokáže, že jste ji fotili? Pokud jste tu fotku někde nesdíleli, tak těžko.

marketka_m
autor
16. zář 2020

@gruyerre taky pravda

aselluska
17. zář 2020

Nemyslíš že jste fotili toho ptáka, co byl zrovna v záběru za osobou? 😁

marketka_m
autor
17. zář 2020

@aselluska jo vlastně 😀 teď mi to došlo 😀

jannym
17. zář 2020

Porizeni fotografie se v obecne rovine ridi obcanskym zakonikem paragraf 84-90, vzhledem k pobytu dane osoby na Vasem pozemku a naslednym slovnim vypadum je mozne se oprit o par 88 odst 1 kde se uvadi ze je mozne zaznam poridit a pouzit bez souhladu dane osoby k ochrane vasich prav, napr, predat fotografii organum statni moci (to zda ji u soudu prijmou jako dukaz je uz vec jina)

barulina
17. zář 2020

Jsemnpolicistka. Takze pozemek musis radne oznacit, jak jibak jini maj vedet, ze je vas? A ano, porizeni fotografie hoqvne tedy kdyz zverejnite je v tozporu. Vyjimka pouze pokud je fotografie nebo audiozaznam bran jako dukazni material. A to nelze, vy pozemek oznacen nemate, tedy bych zacla tim

evawest
17. zář 2020

@marketka_m No jasne, jak jinak budou vedet, ze je to soukromy pozemek? Kdyby me nekdo fotil nekde na trave mezi domy, z jakeho duvodu? Dej vsude cedule a pak uz duvod mit budes, kdyz ti tam i tak budou lezt. Ale i tak bych je nejdriv upozornila, je mozne, ze cedule prehlidnou. Az pak bych fotila a predavala organum.

marketka_m
autor
17. zář 2020

@evawest existuji verejne pozemky mezi domy?to slysim prvne ... jako asi se divim..protoze ja jsem vychovana jinak..ne cizi se neleze.. vsak jak prinde nejaky dopis nebo policie reknu ze jsem ji nefotila..svet se zblaznil..

marketka_m
autor
17. zář 2020

@barulina kdyz nezverejnim tak jsem v pohode...a kdo mi dokaze ze jsem nefotila zapadajici slunko na mem pozemku a dana osoba pravr na mem pozemku byla?ty vole..abych ted v noco nespala z toho ze mi prijde nejake udani...masakr

martaskaaa
17. zář 2020

@marketka_m Buď v klidu, nemá důkaz, žes někoho fotila a myslím, že policie má "lepší" věci na práci, než řešit, že někdo někoho fotil na svým pozemku 😂

marketka_m
autor
17. zář 2020

@martaskaaa pravda...

evawest
17. zář 2020

@marketka_m Prosim te, klid. Treba ja si nedokazu predstavit, o jakem pozemku mezi domy mluvis. A kdyz vencim psa, pokud je nekde nejaky zajimavy trs travy, coz je skoro kazdy, a chce ho ocenichat, jdu tam s nim. A jestli je nekde nejaky pozemek, ktery neni oploceny ci jinak oznaceny jako soukromy, klidne bych cenichat sla. A zkus se vzit do kuze tech lidi, kteri vubec netusi, ze neco delaji spatne a nekdo je na tajnacku foti. To zrovna neni koser. 🤷‍♀️

marketka_m
autor
17. zář 2020

@evawest na tajnacku 😀 neboj.. tak to nebylo... 😀 kdž je pár metru od tvé terasy, kde sedíš.. a je to už po druhé v tentýž den a opakuje se to už několik týdnů, tak sjem šahla po mobil.. a rozjelo to akci vyhrožování že mě udá, že ji fotím :D
DISKUSI KONĆÍM - JIŽ VŠE VÍM...….

evawest
17. zář 2020

@marketka_m Aha, tak to jo. A reklas jim, ze jsou na tvem pozemku, ktery je soukromy? Pokud jo a jeste meli reci, taky bych si je asi vyfotila.

marketka_m
autor
17. zář 2020

@evawest no jasně... ono tedy pořadí bylo první fotka pak upozornění... ale já byla tak už vytočená... protože to je celkem často... a nejhorší vstáváš a metr od okna … hádej kdo... tak to včera vygradovalo tím, že jsem šáhla po mobil a fotila.. paní to viděla a začala utočit.. vysvětlili jsme že si nepřejeme aby se zde objevovala... ona že jo však vklidu, ale že ještě my budeme mít problém... protože něco plácala nevím co.. tak jsme se trochu vystrašili.. jak to je s těmi zákony... foto nikde nezveřejnuji

barulina
17. zář 2020

@marketka_m nikdo 🙂

budouci_maminka
20. zář 2020

Kup levne pletivo, dej par kůlů a mas klid...a pokud jsi upozornila a pak paní nafotila tak jsi jen porizovala důkazní materiál na protiprávní jednání a tím padem fotit muzes