Poraďte mi knihu, u které se odreaguju

caseopea
11. črc 2017

Ahojky holky prosím poraďte mi nějakou dobrou knihu, může to být jakýkoli žánr, jen ne horor a životopisy, ty moc nemusím, jinak cokoli, u čeho se odreagujete, právě dočítám Je to i můj život a tak hledám další inspiraci 🙂 knihovnu už mám doma přečtenou 🙂

carolisa
11. črc 2017

Alchymista 😉

panickatlamicka
11. črc 2017

Jonathan Livingston-Racek, Terry Pratchett- cokoli, Jiri Kulhanek-Nocni hlidka, ..

winter
11. črc 2017

Radka Třeštíková - Osm (přečetla jsem za 2 dny, dočetla jsem včera, nemohla jsem se od ní odtrhnout)

beetlejuice1666
11. črc 2017

Cokoliv od Roberta Fulghuma 🙂

lexicka
11. črc 2017

cokoliv od autorky Diane Chamberlainová 😉

3k
11. črc 2017

@carolisa Jééé, Alchymista mi připomíná povinnou četbu k maturitě 🙂 Kde jsem mimo jiné měla plno oddychových knížek, např. Tracyho tygr, Sluha dvou pánů, Muž, který sázel stromy, Kdo chytá v žitě 🙂

daasqua
11. črc 2017

Pokud vás zajímají třeba fantasy/scifi/mystery/steampunk/apod, zajímavá je sbírka "Žena se lvem" a následující "Žena se sovou". V každé knize je 13 povídek od českých a slovenských autorek fantastiky a k tomu jsou i výkladové karty s podobou autorek, takže je to taková sběratelská lahůdka, každý si tam najde něco svého, rozhodně to není žádná růžová knihovna, prostě normální příběhy 🙂 Jinak se mi poslední dobou líbil "Konstantynův efekt" od Karoliny Francové a právě čtu "Mycelium" (5 dílů) od Vilmy Kadlečkové. Poslední dobou jsem nějak na ty české autory 🙂

hani007
12. črc 2017

Cokoliv od Liane Moriarty. Jeji nova kniha Posledni vyroci je od ni jedna z nejlepsich. Pise hodne ctive a vsechny jeji knihy jsou ladene ve stylu ala serial Zoufale manzelky. Tajemstvi - nekolik manzelstvi - libivy humor 😂

kika266
12. črc 2017

Taky doporucuji Terry Pratchett a celou jeho kolekci Zemeplocha, to je proste super 🙂 clovek se zasmeje, taky dobre pise Frank Herbert, kolekce Duna, to zase cte chlap a moc se mu to libi 🙂

ginnyweasley
12. črc 2017

@kika266 Jsem velký fanda Duny, ale na odreagování bych ji spíš nedoporučovala, je to příliš komplexní.
Douglas Adams, Evžen Boček (od něj je oddechová Aristokratka), Jonas Jonasson, Betty McDonaldová, Jane Austenová, Neil Gaiman, Holly Blacková, Guillermo del Torro, G. Durrel

kexina
12. črc 2017

Takhle tady bude hooodně tipů na "dobrou knížku", pro každou je to holt něco jiného... 🙂 Za sebe, co jsem četla poslední dobou:
R. J. Sawyer - Kvantová noc
J. Bowen - Kocour Bob
L. Reinerová - Čekárny mého života
C. Willis - Kniha posledního soudu
S. Glaserová - Rusanda na větvi
M. Pilátová - Žluté oči vedou domů
M. Zusak - Zlodějka knih
Jinak potom ještě série o sirotčinci slečny Peregrinové a téměř cokoli od Murakamiho. 🙂

apple_tree
12. črc 2017

Take se priklanim k L. Moriarty. Z toho, co jsem od ni cetla, tak zatim vedou asi Sedmilharky.

caseopea
autor
28. črc 2017

@daasqua Mě je docela jedno jestli je to od českého nebo zahraničního autora, hlavně ať je to zajímavé a čtivé. Terry je dobrý autor, to se mi dobře čte a dobře se i zasměju 🙂 některé knihy jsou fajn, mám ráda jeho styl 🙂

galatea_a
28. črc 2017

Connie Willis: O psu nemluvě
(Super oddechovka 🙂 )

kika266
29. črc 2017

@ginnyweasley Ano to mas pravdu, chlap si to hodne pochvaluje, kdyz ji cte nemuzu na nej ani mluvit jak je zazrany 🙂, taky jsem ji cetla, jen tu prvni knihu a moc me to nechytlo, ale jak mi to vypravel, tak fajn, asi se mi to jen blbe cte. Nicmene chlapovi na vanoce chci koupit dalsi dil co jeste nema.