Potrebuji se vypsat a hledám i pomoc..
Mám sestru 35let je mentálně postižená..Vlastní auto s kterým jezdil otec,který před 2r umřel. Takže jsme to nějak nehrotili auto jsme opravili aby se s ním dalo jezdit (9tis) a úterý jezdil přítel.Sestra byla dána do péče maminky která po roce dala sestru do sociálního ústavu.Nezvladala kombinovat prací s její péči..A s penězi za co by byla doma by nezaplatila ani nájem.. Nicméně teď jsme se dozvěděli že chtějí zbavit své pravnosti..A když jsme si chtěli vzít sestru paní ředitelka nám napsala ze s námi domu nechce jít.. A nebo že má koncert nebo jedou na výlet.. Ale psala nám to jen ředitelka sestra nám to nikdy neřekla..Jsme s toho docela špatný.. Nicméně sestra starší požádala aby byla jejím opatrovnikem ale nevíme co vše na nás vytáhnout z toho ústavu..Nicméně auto mi stojí před barákem s kterým nejezdíme propadla technická tolik závad na tom autě že bych na to prostě neměla..A teď zní má otázka teď se bojím že u soudu mi řeknou že sem s tím autem jezdila rok a že jsem ho znehodnotila..Ale když už jsme to auto probírali bylo v katastrofálním stavu jak jsem výše psala oprava mi stala 9tis mám i účtenku..A budou chtít abych sestře to auto zaplatila stalo 49tis..Ale už tenkrát mi automechanik řekl že nemá cenu ani 20tis a když ho viděl nedávno řekl ani ne 10tis..Auto je psané na sestru která nemá ŘP provozovatel byl otec ale pojistku platí pořád přítel který s autem nejezdi kvůli tomu že nemá technickou a ja ŘP též nevlastním..A další otázka v ulici nám budou dělat kanalizaci a jako náš dům dostal jen 2 parkovací místa na auto pro tchána a pro přítele ale pro to 3 auto co nás stojí před barákem ne..Co s tím mám udělat? Nemám na to abych platila parkovné někde na parkovišti..A hlavně bez technické se mi s tím ani nechce jezdit..A teď mi přišel dopis že mi město nechá odtrhnout auto.Kdo by platil odtah a pokutu.Kdyz auto je psané na sestru provozovatel je otec který není živ ale pojistku platí přítel?
platil
@barmil teď řeším auto které mi město chce odtrhnout a se sestrou mi nenechají mluvit prý až po soudě
Nepsala jsi nedávno? Pokud si dobře pamatuju, tak tam byla informace že s autem normálně jezdíš a ředitelka doma chtěla abys ho sestře odevzdala...nebo něco v tom smyslu.
Mě přijde divné, že vás za ní ani nepustí, nedají k telefonu. Asi tam bude nějaký problém o kterém nepíšeš. 🤷
Ano, pokud někde stoji rok jako vrak, může ho město odtahnout a ano, pak se musi platit odtah, pokuta atd
@michaela666 podle mě půjde o peníze z invalidního důchodu, nebo jiné dávky, které sestra pobira. A reditelka se snaží jednat v zajmu paní, která u nich žije. Tihle lidi jsou opravdu naivní a důvěřivi, jde s nimi lehce manipulovat..často si je rodina bere kvůli dávkam,ale nestará se o ně.
@barmil to určitě ne..Sestra u nás měla všechno co chtěla.. Určitě sme ji neodradily peníze které neztratila měla na účtě s kterýma odcházela do ústavu.. A které už nemá sestra nám sama řekla že ty peníze ji vzali máme i video kde nám to sama řekla..
@michaela666 Ano.Auto jsem dala na místo kde jsem si ho od sestry vzala tam stojí do ted..A naposledy když měla ještě dostupny telefon nás prosila aby jsme si ji vzali domu 2 den jsme tam jely a najendou s námi nechce mluvit.. ? Nějaký divný řeší to i pravnik a i chování od nich je prý nelidský..
A nemyslela to tak, že ji vzali kartu a uložili ji někam s dalšími důležitými věcmi? Můžeme jen hádat jak moc zkreslené to má, když píšeš mentálně postižená. V tom předchozím příspěvku jsi to podávala tak, že ji snad ředitelka okradla o všechno, což je podle mě hloupost. Kdyby se tam něco takové dělo, už dávno by to někdo řešil.
@michaela666 řeší pravnik a soud který proběhne v červnu..A před vánoci byla dostupná na mobil a ted ne ? A nedají nám ani k telefonu ? Když tam jedeme řeknou nám že tam zrovna není? 🤷♀️
A víte aspoň o jejím zdravotním stavu? Minimálně vaší mámě informace dát můžou, když ji tam přivedla. Asi jediný trochu logický důvod toho zapírání by mi dávalo to, že po poslední návštěvě se její stav dost zhoršil.
Každopádně jak psala @barmil, na odtáhnutí a pokutování za vrak má město nárok. Poradila bych se s právníkem jak postupovat.
@michaela666 mamka tam volala a byla xkrat řekli že s námi sestra mluvit nechce..Ale proč nám volala že chce domu ..A když s ní maminka mluvila před měsícem řekla ji mami to je složité teď ti to říct nemůžu..Protože u ní stala prý ředitelka..
Mne se zda dost zvlastni, ze by nekdo, kdo ma byt soudne zbaven svepravnosti, dokazal uvazovat nad tim, kdy muze a kdy nemuze mluvit a pouzival takove vyrazy. Svepravnosti cloveka soud nezbavi jen tak, musi tam jit o naprostou nesamostatnost s IQ v pasmu tezke mentalni retardace... Uz jen pidat navrh znamena mit tisic posudku a opravdu zavazny duvod. A takovy pacient opravdu nebude spekulovat o tom, kdy muze co rikat do telefonu a kdo u nej stoji.
Promiň, ale to se nedá. Jde Ti o to, jak pomoci sestře a vzít si ji domů, nebo řešíš auto?