Pomoc! Vši! Můžu já a 3letá dcera použít Alpu s olejem, když jsem těhotná?

lilianapul30
30. říj 2020

Ahoj holky, jsem úplně nešťastná. Ségra mi donesla vší a ted je mám já i moje dcera. Zkusila jsem všelijaké šampóny, pořád vyčesávám a každý den peru vše co se dá. Má otázka tedy zní, můžu použít alpu s olejem když jsem těhotná? A mohla bych to použít i na dceři které jsou 3 roky? Každý to pořád chválí a nic jiného mi ani nezbývá 🤷‍♀️

pitrisek87
31. říj 2020

@lilianapul30 no na hnidy nezabírá nic, to asi víš... S tou alpou nevím nemám vyzkoušené. Já používala hřeben vsivacek. Není levný a vycesavani s ním je horor ale fakt funguje. Dávala jsem na vlasy zábal z oleje (kokosový, olivový atd.) smichany s tea tree a pak vycesala. Umyla šamponem a pak jsem ještě zehlila žehličkou na vlasy. To hlavně abych zabila co jsem nezvládla vycesat. Jo a šampony jsem měla taky ale byli drahý a nefungovaly. Zbytečně vyhozené peníze. Jen alpu bych asi fakt nedávala, musí to strašně stipat a pachnout... Ale nevím no, fakt jsem nezkoušela. Důležité je hlavně každý den vycesat. Ja cca co tři dny jeste opakovala zábal se žehlením a do týdne jsem měla pokoj. Přinesla mi to dcera ze školky, takže jsem celý postup dělala jak u ní tak u sebe. Hodně štěstí ať se těch potvor zbavíte... 😉

lv
31. říj 2020

To mi tedy nezafungovalo vůbec, dítěti ne, pálí to. Za dobu skolkovych let, skoly 1.stupen jsem si jich uzila, snad 5x - normálně zabral Paranit, umyla jsem 3x po 3 dnech. Denne vycesavala hnidy.

elennka
31. říj 2020

Doporučuje se psí orthosan, nebo potom teetree olej zábaly

marta_kovar
31. říj 2020

Mně tenkrát po několika měsících boje mamka na hlavu dala octový roztok a dala mi na hlavu pytlík. Měla jsem to na hlavě asi 30 minut a bylo to to jediné, co nás zachránilo. Ano, štípalo to. Ale psí šampon a ani drahé přípravky z lékárny nepomáhaly. A pak jsme i do šampónů na vlasy dali malinko octu jako prevenci a vážně to fungovalo.

betelgeuzz
31. říj 2020

@lilianapul30 jestli myslíš tento zábal https://www.jaktak.cz/jak-se-zbavit-vsi-do-dvou...
tak ten jsme doma použili a zabral výborně. Nijak na hlavě nepálil, takže klidně i na menší dítě. A nevidím na něm nic, co by v těhotenství mělo vadit, takže bych použila.

herminka
31. říj 2020

Já bych se té alpy s olejem nebála ani jako těhotná. Něco se kůží vstřebá, ale nebude to jistě tolik, jako bys stejné množství alkoholu vypila. Já mám osvědčený stejný návod jako @betelgeuzz, jen jsme nedávali alpu, ale nějakou horší slivovici (jsem z Valašska 😀). Dcerce jsem to dávala na hlavu poprvé tuším ve 4 letech, když přinesla vši ze školky. Zábal jsem po 2 hodinách smyla (chce to dát šampón aspoň 3x, ta mastnota se vymývá fakt špatně), vyčesala všiváčkem a vlasy potom ještě zasucha přežehlila, ať mám jistotu, že jsem zabila i hnidy. Možná je to až zbytečně složitý postup, ale raději toto, než se s vešmi potýkat kdovíjak dlouho.

llluckaaa
31. říj 2020

@herminka Hihi, u nás taky místo Alpy slivovice, jinak stejný zábal. Jsem z Hané 😀 Dávám to dětem i sobě, nepálí to a funguje.
Jinak prádlo, ručníky, oblečení, vše měnit, nechat 24 hodin někde mimo a pak vystřídat. Ani jsem to po jednom dni neprala. No a pak vyčesávat a vybírat hnidy, po pár dnech zopakovat zábal.