Ahoj všem, máme doma téměř osmiměsíčního synka a ráda bych sdílela zkušenosti a "pokecala" o životě na "dovolené" 🙂
@cabo ahoj, moc zdravím 🙂 letí to příšerně, nedávno jsme si ho donesli a najednou sedí 🙂 necelých 9 měsíců, to už asi pomalinku stojí, že? my máme trošku lenocha, překulí se, popoleze, ale pak ho to nebaví a vzteky řve a chce sedět 😀
Ahoj, taky mame skoro osmimesicniho kluka. 🙂. Plazi se , porad neco zvatla a momentalne mi trochu sabotuje zeleninovy prikrmy.
@sedmitecka no to teda leti,taky jsem na to nedavno myslela! Ten nas je taky lenoch! Sedet chtel sice uz v necelych 5mesicich, ale tim veskera aktivita skoncila.....na brichu chce byt chvilku a kdyz ho motivuji hrackou, tak se chvili snazi,natahuje se, zkousi i pokrcit nozicky,ale tim to hasne. Pak ho to prestane bavit, polozi hlavicku a vzteka se a breci. Takze s tim stanim..... no nevim nevim
@sudina no taky porad neco zkousi rict a uz z nej vypadlo baba... Co se tyce jidla s tim nemame nastesti problem. Ten muj sni uplne vsechno!! Veskere maso, zeleninu i rybu, vse. Takze neporadim jak na nej.....
Naší princezně je 7 a půl... A pohybove je asi malinko pozadu, ze zad na břicho se otočila tak třikrát a zpátky snad ještě nikdy. Ale na břiše ji nechavam často, natahuje se za hračkami a pokouší se plazit, ve zvukových projevech je myslím dokonce trochu napřed. Zatím to ale nehrotim, každé dítě ma svoje tempo, podle me fyzicky všechno zvládne, ale proč by to dělala, že 😀
Ahoj holky, máme doma osmiměsíční holčičku a taky je to lenoch...nebo možná spíš necítí potřebu se o něco snažit 🙂 Umí válet sudy, plazí se pozadu, přitáhne se do sedu...ale tím končíme. Radši leží na břiše a vzteká se než aby zkusila kleknout na kolínka 🙂 Někdy mám pocit, že na to jdu špatně já, že jí moc pomáhám a ona si na to zvykla. Jak vám děťátka spinkají v noci, vstáváte?
@sudina ahoj, plazení je u nás jen za odměnu, když mi chce udělat faaakt radost, je to buřtipán 😀 😀 😀 😀 nejradši je ve vibračním houpacím lehátku a okusuje chrastítka 😉 ale pak se někdy jen otočím a už je z deky na zemi, jak se rychle odvalí, když chce 😀
ale úplně nejradší se nosí, milostpán 😀
@cabo no tak to je u nás stejný, musíme ho motivovat hračkou nebo svačinkou, aby popolezl po zemi 😀 😀 😀 😀 a teď se nám osvědčuje TV ovladač, po tom se může utlouct 😀 😀 😀 😀 a ja kse vzteká, když už ho to nebaví, to jen zíráme 😀 😀 😀
s jídlem teda taky nemáme problém, to mu jde moooc dobře 😀 😀 😀
už jste zkusili bílý jogurt? já nevím přesně, od kdy mu ho můžu dávat.....a rybu jsem taky ještě nedala, má často krůtu, králíka a hovězí 😕
@jamia děláš dobře, že nehrotíš, každé mimi má svůj čas....pokud jde o zvujové projevy, jsme taky napřed, mele pořád, na kluka až neskutečně 😀 😀 😀 už z něj padá mama, baba a papa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 takže si celkem hodnotně pokecáme 😀 😀 😀 😀 😀
@petulakol ahojda, dodnes děkuji nebesům, že nám nadělil spací dítko, jinak bych asi už někde visela 😀 😀 😀 první tři měséce jsem kojila po třech hodinách, pak se to natáhlo na dvakrát za noc a dneska už jen jednou za noc má mlíko, kolem půl druhé, pak spinká do půl sedmé......ale do půl roka, a taky jak byla tma přes zimu, jsme vstávali po osmé, prostě sen 😉
@sedmitecka jojo,ovladac toje vec,taky ho davam kdyz uz je nejhur 😉
Ryby davam ze sklenicky,tak 1x za 14 dni, tu sklenicku sni za dva dny.... ale musim mu tam jeste pridat zeleninu,je to jedlik.
Jogurt se muze davat od 8.mesice,ja dala o par dni driv. Snazim se mu ho davat tak 2x za tyden,jak kdy. Zatim basti Holandiu, nekdy mu do toho dat trosku bananu,jablicka nebo povarene hrusky.
@petulakol ja kdyz vidim toho sveho,jak se mu do plazeni nebo i lezeni nechce,taky si rikam,jestli neco nedelam spatne. Ze bych ho mela vic motivovat nebo nevim co ☹
Ted posledni tri tydny-tedy od 8.mesice- si da mlicko kolem 6-to jde spat- a pak se mi budi AZ kolem 1! A pak cca za 4 hodiny, kolem 4:30-5:00. Do 8.mesice mi vstaval co tri hodiny!!!!
Muzu mit dotaz? Chystam se malemu udelat jablecnou presnidavku. Pokud nebudou jablicka moc kysela nechci to vubec sladit. Jak dlouho to vydrzi ve sklenicce bez zavareni? Mate s tim zkusenost? Dekuji
@cabo Já pořád doufám, že ten pohyb co nejdřív dožene. Mám srovnání se dvěma dalšími holčičkami a obě už ťapou kolem nábytku :/ Naoko dělám, že to neřeším, ale žere mě to 🙂
A ty kojíš nebo dáváš umělý mlíčko? Já v půlce osmýho měsíce přestala kojit....v sedm dávám lahvičku mlíčka a pak jí malá až ráno snídani. Ale v noci se mi pořád budí, nejspíš jen ze zvyku. Stačí ji přikrýt a pohladit a spí dál...ale za hodinu je vzhůru znova. Snad jí to brzo přejde nebo zešílím 🙂
@sedmitecka Spinkací mimi ti těžce závidím 🙂 Malá ze začátku v noci spala docela dobře, ale pak jí nejspíš přestávalo stačit mateřské mléko, tak se budila pořád...pak už se budila po hodině a to jsem dávala z posledních sil. Teď vstává spíš ze zvyku, řekla bych. Nebo jí trápěj zoubky. Jak jsem jí tak sahala do pusinky, musí to být otázka dnů než budou venku 🙂 Ráno vstáváme teď taky mezi půl sedmou, sedmou. V zimě ráno spala klidně i do půl desátý, když skoro celou noc dělala ceres 🙂
@jamia Mně se malá taky pořád nechtěla otáčet. Vztekala se jak divá. A pak jsem si všimla, že když si myslí, že nejsem poblíž, tak se za hračkou ze zad na bříško otočí. Ale když jsem byla u ní, tak věděla, že když bude dostatečně dlouho plakat, hračku jí podám a nemusí se o nic snažit. Mám holt potvoru už od narození 🙂
@petulakol Taky doufam,ze co nejdriv projevi nejaky pohyb. Chodime od mala na rehabilitaci, cvicime Vojtovu metodu a tak od sestry kazdy tyden slysim co uz by mel delat a tak. Nechodit tam,tak to clovek neslysi a az tak strasne moc to neresi. Od kamosky kluk nejdriv chodil a pak az lezl, u jine lezl uz v sedmi mesicich ☹
On ten muj broucek ma i vic kilo (i kdyz je i dlouhy,tak to neni moc videt),takze mozna i proto ten pohyb moc nevyhledava..... I kdyz na i bracha jsme na tom byli taky tak a chodili jsme v 10-ti mesicich
Ne,nekojim. Luky je moc velky jedlik od malicka A me mlicko mu nestacilo. Od trech tydnu jsem pridavala UM, do toho mi uz v porodnici natrhl bradavky,takze jsem musela odstrikavat. O mliko jsem definitivne prosla v necelych dvou mesicich.
@cabo Já cvičila Vojtovku s prvorozeným, ale jen nějaké dva, tři měsíce. A řekla bych, že v tu dobu mu to pomohlo hodně. On byl hrozně šikovnej, malá je spíš taková nemotora 🙂 Kolik tvůj klouček váží? Naše malá mi taky přijde taková velká...když je porovnám.
Snažila jsem se kojit co nejdýl, teda jako do půl roka plně, ale taky se mi to nezdařilo. Když jsme přecházely na umělou stravu bylo vidět, že je malá ráda 🙂 I když jen u toho, co se jí lžičkou nebo rukou...na umělý mlíčko si pár dní musela zvykat 🙂
@petulakol Tak Mirinka mi na nějakou motivaci kašle, buďte se zaměří na bližší hračku, a když žádná není, tak si vystačí s vlastní nohou 😀 A když s ní přetáčení cvičím, tak se unaví a padne za chvíli jako špalek. Rozhodla jsem se to nehrotit, uvidíme na osmiměsíční prohlídce, kdyžtak nás doktorka pošle na rehabilitace.
@cabo děkuju, tak já už začnu s jogurtem, budu dávat asi taky Hollandii a nějaký bio, s ovocem, těším sena to, urřitě mu bude chutnat, chtná mu vlastně všechno...jediné, co nechtěl a plival, skleničky od Hami 😀 😀 😀 😀
@jamia přesně, Mášu taky zajímá nejbližší hračka nebo noha a když už se mu to zdá dlouhé, praští hlavou o deku a vzteká se 😝 lenochod 😉
@petulakol no naše spinkací mimi už dvě rána vstává v šest, to bude moje smrt 😝 a v létě bude světlo od pěti, to jsou vyhlídky 😀 😀 😀 😀
taky se v noci budí asi ze zvyku, dám dudu, pohladím, otočí se a chrní dál...a někdy vyměknu a beru ho kolem čtvrté ráno k nám, tam spí bez hnutí jako pařez 😀 😀 😀 bože, kam se poděly moje východné ideály 😀 😀 😀
@sedmitecka Těší mě, že v tom nejsem sama 😀 😠
@jamia ted mi tady zrovna hulaka, protoze delam, ze nevidim, jak se snazi natahnout po hrazdicce, aby u toho nemusel hnout zadkem 😀 😀 😀 😀
Můžu poprosit o radu. Mám osmiměsíční holčiku. Sama sedí, plazí se po rovné podložce dopředu, ale zatím se nezvedne na všechny čtyři. od dětské doktorky má ulitmatum, pokud se do půlky dubna nezvedne na čtyři, musí na rehabilitaci. jsem z toho nesvá. motivuji ji hračkami i jídlem. když ji položím na bříško, bude se plazí, přetočí na záda, dokáže se zapřít o přední ruce, ale nezvedne se. může být problém v malé váze? má 6,5 kg. narodila se jako malá. poradíte mi co mám ještě dělat dalšího? na bříško ji dávám min. 4krát během dne.
@beruskaevuska1 Bohuzel s timto neporadim,muj v pondeli 30.3. 9-ti mesicni kluk se malinko plazi dozadu jinak nic. Chodime na rehabilitaci,ale nevkvuli tomu! Cvicime Vojtovku kvuli natazenemu svalu na krku. Reh.sestra rika,ze by mel lezt mezi 8. a 9. mesicem. Ale vim,ze to nijak neresi. Maly treba pasl konicky az ve 4,5 mesici ,,misto ve 3, na kobru- tedy ruce natazene -se zveda az od 8. mesice a ne uz v 6. mesici a taky nic neresila!
Od dvou mych kamaradek dite nejprve stalo a chodilo (cca v 11 az 12 mesici) a az pak teprve zacali lezt. A nerikaly,ze by je dr.nekam posilala. Ale muzu se jeste poptat.....
Ja za sebe to u maleho resit nebudu. Motivuji ho,ale zatim zadna snaha.....
@beruskaevuska1 ted jsem si vzpomnela-reh.sestra mi rikala,ze mam maleho davat sedat pres tzv.sikmy sed. To delam a ted na posledni kontrole mi rekla,ze z toho by mel sam chtit prrjit do kleku. Kdykoli to udelam,snazi se, ale vzdycky spadne na pusinku. Tak treba zkuste toto.....
@cabo dr. řekla, že nemůže přeskočit fázi plazení. ze sedu stát. to si myslím i já. ona se umí opřít o ruce ale pak já nevím jestli díky tomu že je malá co se váhy týká nemá sílu se zvednout. jsem ráda, že nepláče, když cvičíme. jestli můžu poprosit, pozeptej se na vaší rehabce jestli je nutné v devíti měsících se plazit. díky.
Ahoj, ja mam doma taky chlapecka, necelych 9 mesicu. Rada si vymenim zkusenosti a zazitky 😉