Měla bych dotaz jestli někdo neví u pojistky na blbost , jaká pojistovna je v tomhle nejvýhodnější a jestli se plati popelnice i u novorozenat, někde jsem četla, že děti do 4 let jsou od toho osvobození , ale někdo take říkal, že se to plati..
@jjasmina Pojistku na blbost myslíš v práci anebo tzv. v běžném občanském životě?
Na odpovědnost vůči zaměstnavateli je dobrá Česká pojišťovna (dneska už vlastně Generali Česká pojišťovna).
Co se běžného občanského života týče, tak pokud máš někde pojištěnou nemovitost nebo domácnost, zkusila bych to přidat k této pojistce (můžeš dostat slevu za propojištěnost a platit tak míň než u dvou různých smluv), pokud ne, mám dobrou zkušenost třeba s Kooperativou.
Ad odpady - závisí to na obci nebo městě, kde bydlíš, určitě to bude na webových stránkách. U nás např. dítě neplatí v kalendářním roce, ve kterém se narodí, a studenti pobývající na kolejích/internátech platí tuším polovinu nebo třetinu.
U nás dítě neplatí popelnice v tom roce ve kterém se narodilo. Jinak platí stejně jako dospělý. Co se týče pojistky na blbost tak my ji máme v rámci pojištění domácnosti a pak mám jednu zvlášť. Jedná je od české pojištovny a druhá myslím od komerční pojišťovny.
O pojistce nevim, ale popelnice za malyho syna platime. Narodil se v zari, tak za ten rok neplatil. Pak od ledna normalne plnou palbu. Nakonec je stejne nejvetsi producent odpadu skrz pliny 🙂
My mame pojisteni od Direct pojistovny. Odpovednost i domacnost (jedno bez druheho nejde). A vychazelo to dobre, kolem tisicovky rocne. A u nas treba popelnice plati dite uz od toho mesice, kdy se narodi..
@re_barbora Tak nějak bych si to představovala do 1000 cca, jinak co se týče popelnic tak jsem našla tohle, ale pujdu se ještě přeptat pro jistotu
Já mám odpovědnost samostatně u Kooperativy a myslím, že něco lehce přes 1000,- za rok🙂 Jinak když se to dá k tý domácnosti je to trochu levnější, ale tu jsem si nedělala, tu odpovědnost mám jen proto, že ji po mě chtěli na kurzu plavání
Záleží jak chceš mít smlouvu postavenou. Jak velké plnění tam chceš mít, popřípadě, jak velkou spoluúčast, na co všechno chceš aby se to vztahovalo apod. Radila bych ti spíše si srovnat více pojistek a pak se rozhodnout. Je těžké říct, která pojišťovna je dobrá a která ne. Každý má jiné zkušenosti. Ja mam třeba špatně zkušenosti z Kooperativou co se týká plnění naopak mám výborné zkušenosti s Generali Česká pojišťovna ( dříve jen Česká pojišťovna). Ale opravdu je to individuální.
V Brně jsou děti osvobozeny (až ted par let, dřív se platilo hned od narození). Pojistku mám u České, s pojistkou domácnosti
@re_barbora Direct je levný, ale přiznám se, že s ním zatím nemám zkušenosti, co se týče plnění (ale brzo to ověřím, strakapoud nám poškodil fasádu, ale manžel se nemá k tomu, aby tam vylezl a nafotil to 🙄). A u odpovědnosti bacha, mají zvlášť za příplatek odpovědnost za poškození drobné elektroniky - pokud má člověk děti, je fajn to mít, aby se pak nedivil, pokud dítě někomu např. rozbije mobil.
@jjasmina Nemá cenu porovnávat, kolik kdo platí, závisí to na spoustě věcí 🙂
Popelnice zavisi na danem meste, kazde to ma jinak.