Pojistka na blbost a placení popelnic u novorozeňat.

jjasmina
15. led 2020

Měla bych dotaz jestli někdo neví u pojistky na blbost , jaká pojistovna je v tomhle nejvýhodnější a jestli se plati popelnice i u novorozenat, někde jsem četla, že děti do 4 let jsou od toho osvobození , ale někdo take říkal, že se to plati..

misamisenka
15. led 2020

Popelnice zavisi na danem meste, kazde to ma jinak.

herminka
15. led 2020

@jjasmina Pojistku na blbost myslíš v práci anebo tzv. v běžném občanském životě?
Na odpovědnost vůči zaměstnavateli je dobrá Česká pojišťovna (dneska už vlastně Generali Česká pojišťovna).
Co se běžného občanského života týče, tak pokud máš někde pojištěnou nemovitost nebo domácnost, zkusila bych to přidat k této pojistce (můžeš dostat slevu za propojištěnost a platit tak míň než u dvou různých smluv), pokud ne, mám dobrou zkušenost třeba s Kooperativou.

Ad odpady - závisí to na obci nebo městě, kde bydlíš, určitě to bude na webových stránkách. U nás např. dítě neplatí v kalendářním roce, ve kterém se narodí, a studenti pobývající na kolejích/internátech platí tuším polovinu nebo třetinu.

dandaa
15. led 2020

U nás dítě neplatí popelnice v tom roce ve kterém se narodilo. Jinak platí stejně jako dospělý. Co se týče pojistky na blbost tak my ji máme v rámci pojištění domácnosti a pak mám jednu zvlášť. Jedná je od české pojištovny a druhá myslím od komerční pojišťovny.

jjasmina
autor
15. led 2020

@dandaa No my sme v pronajmu, tak jsem si říkala, že nějakou dáme, až se malá narodí, ale nevim na co přesně se to vztahuje.. No na ty popelnice se zeptam asi na uřade

dandaa
15. led 2020

@jjasmina naši nájemníci mají ve smlouvě, že musí mít pojistku domácnosti a k tomu i tu odpovědnost, když někoho vytopí tak ať se vše vyplatí v klidu. No ohledně popelnic proběhla nějaká novela a platíte tam kde máte trvale bydliště.

jjasmina
autor
15. led 2020

@dandaa My to ve smlouvě nemáme, nemáme tu ani trvalé bydliště, navic je to tu tak ještě na 2-3 roky, Jinak já si popelnice platim v místě trvalého bydliště( u mámy), ale malá bude mít trvalé bydliště v Brně, jako její táta

tinie
15. led 2020

O pojistce nevim, ale popelnice za malyho syna platime. Narodil se v zari, tak za ten rok neplatil. Pak od ledna normalne plnou palbu. Nakonec je stejne nejvetsi producent odpadu skrz pliny 🙂

herminka
15. led 2020

@jjasmina I v nájmu byste měli mít pojištěnou domácnost, nevadí, že tam nemáte trvalé bydliště. A k tomu si přidej tu odpovědnost.

jjasmina
autor
15. led 2020

@herminka jj se pujdu poptat zitra právě a myslíte, že tu kooperativu teda? Právě z toho duvodu to chci řešit, kdyby náhodou něco..

herminka
15. led 2020

@jjasmina Za mě klidně 🙂

re_barbora
15. led 2020

My mame pojisteni od Direct pojistovny. Odpovednost i domacnost (jedno bez druheho nejde). A vychazelo to dobre, kolem tisicovky rocne. A u nas treba popelnice plati dite uz od toho mesice, kdy se narodi..

jjasmina
autor
15. led 2020

@re_barbora Tak nějak bych si to představovala do 1000 cca, jinak co se týče popelnic tak jsem našla tohle, ale pujdu se ještě přeptat pro jistotu

anetka9
15. led 2020

Já mám odpovědnost samostatně u Kooperativy a myslím, že něco lehce přes 1000,- za rok🙂 Jinak když se to dá k tý domácnosti je to trochu levnější, ale tu jsem si nedělala, tu odpovědnost mám jen proto, že ji po mě chtěli na kurzu plavání

martt
15. led 2020

Záleží jak chceš mít smlouvu postavenou. Jak velké plnění tam chceš mít, popřípadě, jak velkou spoluúčast, na co všechno chceš aby se to vztahovalo apod. Radila bych ti spíše si srovnat více pojistek a pak se rozhodnout. Je těžké říct, která pojišťovna je dobrá a která ne. Každý má jiné zkušenosti. Ja mam třeba špatně zkušenosti z Kooperativou co se týká plnění naopak mám výborné zkušenosti s Generali Česká pojišťovna ( dříve jen Česká pojišťovna). Ale opravdu je to individuální.

leymea
15. led 2020

@martt to mas pravdu, my zas mame spatnou zkusenost s Ceskou pojistovnou ohledne odpovednosti vuci zamestnavateli. A naopak Kooperativa v pohode 😀

jjasmina
autor
15. led 2020

@martt
@leymea Vy mi teda dávate holky, já se v tom právě vubec nevyznám..

lv
15. led 2020

V Brně jsou děti osvobozeny (až ted par let, dřív se platilo hned od narození). Pojistku mám u České, s pojistkou domácnosti

jjasmina
autor
15. led 2020

@lv a kolik platite?

tulikiss
15. led 2020

@jjasmina ty jo tak to je v Brne zmena, my platili bud hned ten mesic co se narodili nebo nasledujici, uz si to presne nepamatuju, je to uz nejaky ten patek 😀

herminka
15. led 2020

@re_barbora Direct je levný, ale přiznám se, že s ním zatím nemám zkušenosti, co se týče plnění (ale brzo to ověřím, strakapoud nám poškodil fasádu, ale manžel se nemá k tomu, aby tam vylezl a nafotil to 🙄). A u odpovědnosti bacha, mají zvlášť za příplatek odpovědnost za poškození drobné elektroniky - pokud má člověk děti, je fajn to mít, aby se pak nedivil, pokud dítě někomu např. rozbije mobil.

@jjasmina Nemá cenu porovnávat, kolik kdo platí, závisí to na spoustě věcí 🙂

lv
15. led 2020

@jjasmina mám docela slusnou slevu za propojistenost (2 auta, 5 urazovek, 2 penzijka, domacnost, odpovednost, stavebko pres ne) 280 čtvrtletně.

lv
15. led 2020

@tulikiss změnili ti, až jsme odrodily, pazdrati ☺️