Ahoj, máte někdo zkušenost s pojištěním psů za zdravotní péči? Když ho pojistím jako malého, proplatí pak opravdu vše? Čekám v tom nějaký háček.. Děkuji
@slecnami toho se právě obávám..
Měli jsme bernskeho salasnickeho psa,kterého jsem pojistila hned jak měl měsíc. Hodně trpí na klouby,takže operace a léčba...asi ve třech letech měl něco jako je u lidí angína. Kapacky,atb atd. Kolem 3500..pojišťovna do týdne zaplatila 2900...pak v 6 letech měl torzi žaludku. Operace a léky dohromady 21000. Pojišťovna do týdne zaplatila 19000! Takže se to určitě vyplatí. Ale pes se musí pojistit co nejdřív. ...jo platila jsem 2500 za rok...
@lenkalubina jaká pojišťovna prosím? Taky budu potřebovat řešit 🙂
@lenkalubina ano, prosím, jaká pojišťovna? A kolik ročně platíte?
Ahoj, pojištění psa se vyplatí v každém případě! Nicméně neplatí vše a myslím, že to ani nikdo neříká (např. prevence nebo když je pak něco chronického atd. ). Do toho systému jsem ještě úplně nepronikla (což neznamená, že je v tom háček, jen jsem neměla zatím tendenci to tolik řešit). Výše pojistného se odvíjí nejenom od typu pojištění (výše plnění atd.), ale i od rasy psa. My máme buldočka (nemocné plemeno) a platíme něco přes 4000 za rok, ségra za kříženec platí míň. Nicméně co chci říct - i když některé měsíce nejdu na veterinu vůbec, tak pořád se mi to vyplatí, když se pak něco semele a stálo by to víc, než pojištění za celý rok nebo i víc. Ségry pes musel na operaci se žaludkem a z 20 000 zaplatila pojišťovna 19 000.
Já mám pet experta a tam platba probíhá přímo vetovi, on to zadá do systému a během pár minut se dozví, kolik pojišťovna proplatí, takže nikdo z nikoho nic nevymáhá.
Náš pes loni nemohl na nohy, což nakonec bylo jenom v důsledku velkého průjmu, ale musel na kapačky a zůstat hospitalizován a z platby 9000 pojišťovna proplatila 4500. Proto říkám, že úplně nechápu ten sytém, co platí a co ne, ale co jsem za rok zaplatila se mi během jedný návštěvy vet vrátilo.
Vždycky jsem měla za to, že pojištění se vyplatí málokomu - jinak by pojišťovna nemohla vydělávat. Řekněme že majitelé šesti psů prodělají a majitel jednoho psa vydělá. Ale je jasné, že nikdy nemůžeme vědět předem, jestli zrovna v našem případě by to nebylo výhodné.
Holky, které pojištění máte, řekněte mi prosím, jak je to s vyplácením léčebných výloh starého pejska. Pokud ho budu mít pojištěného od štěněte. Ty částky za veterináře ke konci života našeho psa byly obrovské. Už jenom třeba drahé injekce proti bolestem kloubů a mnoho dalšího. To by nám taky zaplatili?
@gruyerre myslíš Librelu?
Ano, myslím, že jo
@gruyerre taky jsem ji platila poslední měsíce.. Byl to mazec..
Ano, u starých psů ty částky za poslední měsíce jdou často do desetitisíců, takže se obávám, že tuhle péči pojišťovny hradit nebudou. Že spíš uhradí takové ty jednorázové pohromy typu úraz nebo náhlá břišní příhoda. Doufám, že nám někdo, kdo se v tom vyzná, poví, jak to je.
@gruyerre já teď dala 8000,- jen za zavedení katetru, který si po dvou dnech fena vyrvala.. Pak mi nabízeli cz za 6000,- a další takovýhle další věci. Nakonec jsem zjistila, že stejně vše už bylo zbytečné 😞
Podľa mňa sa to nevyplatí ale každý si to musí sám prepočítať, my máme doma 4 a ani jeden nemá poistenie a ani nemáme vysoké náklady za veterinára len každoročne očkovanie, odčervenie + cca 2x niečo sa stane navyše ale dá sa to finančne utiahnuť bez poistenia 🤷🏻♀️ ak je pes so zdrav. problémami pri ktorom je veľká pravdepodobnosť vyšších nákladov na veterinu do toho by som šla ale pri zdravom psovi zbytočne vyhodené peniaze.
@gdpr já třeba dala za celý její život urcite přes 60 tisíc a to nepočítám očkování..
Když jsme ho pojistovali tak byla jen Česká pojišťovna. Teď je to Generali..ročně 2500. Čistokrevná rasa
@gdpr taky jsme měli zdravého psa, ale torze žaludku se stane ani nevíte jak😉
@lenkalubina přesně.. A zachránili ho??
Dobrý den, pracuji pro Generali Českou pojišťovnu a napadlo mne, že by vám zde možná pomohl odkaz (viz. níže) ve kterém je vysvětleno, co všechno pojištění obsahuje a co z něj můžete čerpat. Dá se sjednat i jako součást pojištění majetku, pokud někdo má, což jeho cenu může výrazně zlevnit.
Pokud by měl někdo dotaz, rád zodpovím.
@lukasklement moc děkuji
@lukasklement podle popisu to vypadá dobře.. Proplaci se také třeba srdeční choroby? Rakovina?? Nebo jen co je na obrázku?
My máme petexpert, vždy platíme jen 500kc,zbytek pojišťovna..nic velkyho jsme ale se psem resit nemuseli a snad to tak i zustane. Co jsem si driv cetla,tak už třeba psa po 8.roce zivota nepojisti..
A taky vim,ze když už třeba byl pes na operaci s vyhrezlou plotynkou,vy ho pak pojistite,stane se to znovu,tak už vám to pojišťovna taky nemusi proplatit,protoze už tam je ta pravděpodobnost,ze se muže stát znovu
@petrane jakože vám v 8 letech zruší pojistku?
Tak jsem to pochopila🤷🏽♀️ ale vic jsem to zatím nezkoumala,má 4roky teprve
@petrane tak už to tam ctu..
Pojištění lze uzavřít na psa nebo kočku starší 8 týdnů. Maximální věk zvířete, které je možné pojistit, se liší podle plemene:
- malá plemena psů do 10 let,
- střední plemena psů do 8 let,
- velká plemena psů do 6 let.
Kočky lze pojistit do dosažení věku 8 let.
@petrane tam jde o to, jestli to není doba, kdy uzavírají pojistky. Nebo pak reálné v poví smlouvu, pokud plemeno dosáhne jistého roku..
Jestli mohu k doplnění, tak ten věk je maximální pro vstup psa/kočky do pojištění. Pojištění klasicky trvá do smrti, proto je tam možnost i připojištění úmrtí.
Co se týče onemocnění, tak pokud se nejedná o nějakou vrozenou chorobu, tak ano.
U opakovaného onemocnění nehradí v době 3 měsíců od posledního vzplanutí stejného onemocnění, a to ani na párovém orgánu včetně končetiny.
Zkušenost naštěstí nemám, ale dřív jsem o tomto uvažovala a konzultovala to s naším vetem, ke kterému mám důvěru a vím, že svoji práci dělá srdcem, ne jen pro peníze...a ten mi řekl, že to ty pojišťovny mají velmi dobře spočítané a že to je vždycky handrkování, že za něj se to prostě obecně nevyplatí... 🤷