Dobrý den, chtela jsem se zeptat, zda nahodou nemate nekdo zkusenost z neuznani pojistneho plneni z pojisteni nahodneho poskozeni? Nam to bylo neuznani z duvodu, ze lahev s vodou byla ve stejnem zavazadle, jako mobil a dle jejich pojistnych podminek se pry jedna u hrubou nedbalost.
O co slo? Co bylo pojisteno? Kde a jak se to stalo? Jako nechat napr v kufru do letadla lahev s necim tekutym a elektroniku, tak to opravdu je fakt na hlavu... to se nedivim, ze to zamitli
Šlo o mobilní telefon, který je mimochodem psaný jako vodeodolný a lahev s vodou v batohu na vylete. Zbytek vody se vylilo a batoh navlhl, dle servisu do nej zateklo. Doporucili nam vyuzit pojistku proti nahodnemu poskozeni, kterou jsme meli uzavrenou, ovsem noseni mobilu v batohu s lahvi s vodou je pry v pojistenych vylukach.
@makronka222
@geraltinka mam zkusenost na strane pojistovny, do hruby nedbalosti se pocita vsechno, co jsi mohla predpokladat, tj. nemuzu se jit koupat s mobilem, nemuzu s nim jit na zachod (spis chlapi), no a nemuzu ho nest tam, kde mam vodu a hrozi vyliti... vetsina pojistnych udalosti byla ve 23. mesici (jejda, zrovna konci zaruka) a jejda, spad mi do vany, kdyz jsem se koupala, to me faaakt nenapadlo... takze pojistovny razantne zdrsnily vyluky. Muzes zkusit napsat odvolani, kde napises, ze lahev byla v igelitovem pytliku a tudiz ses snazila riziko eliminovat, ale spis ti to zase zamitnou. Jinak vodeodolny mobil znamena odolny proti vlhkosti, ne proti vode...
@geraltinka tak pokud to maji ve vyluce primo psane, nic s tim nezmuzes. A mela sis ty podminky poradne precist a dodrzovat je. Skutecne vodeodolnych telefonu dle standardu IP68 je jen par high-end Samsungu a Xperii. Jinak telefony vodeodolne nejsou, i kdyz to vyrobci pisou.
Bohužel s tím nic neuděláte pokud je to ve výlukách. Na tyhle věci je lepší pojistka na blbost, ale taky nikdy člověk neví jak škodu vyhodnotí.
@geraltinka Zkusenost s tim nemam, ale co je to za pojistovnu? Maji to psane ve vylukach?