Ahoj holky, ani co chci vlastně napsat, ale už z toho všeho conse teď děje, začínám mít rozporuplné pocity... Přes strach, beznaděj se dostávám ke zlosti... Mám ze sebe i výčitky... No prostě chápu tu beznadejnou situaci válkou postižených lidí, je mi nesmírně líto všech, hlavně těch maminek, děti... Bojím se co čeká nás, snažím se to všechno vytesnit z hlavy, nečist zpravy, ale samozřejmě stejně nějaké informace člověk nějak pochyti.
Neřeším momentálně nějaké zdražování apod. Je mi jasné, že nějaký dopady to mít musí, dokonce naopak nechápu lidi proč si tak strašně stěžují, že nemají peníze apod. A pak se na charitach dokáže vybrat prws miliardu korun... Tak nechápu jak si jako národ muzem stěžovat na to, že jsme chudý (to je asi ta moje zlost), rozhodně to těm ukrajincum nezávidím, že jim ty peníze lidi poslali, spíš mi asi vadí ta závist a zlost nás Čechů... Tady si hrajeme hrozně na zachránce a pak si na to všechno stezujeme... Bude to přesně jako s covidem, budem dělat, jak se jako národ dokážeme swmknout a pak si tady mezi sebou div nerozbijem úsměvy . No byl to jem takový výkřik dp tmy, nějak se ve mě prostě hromadí všelijak emoce a nevím si asi s nimi rady...
Češi si furt na něco stěžují...že nemají peníze,na jaře že všechno kvete a jsou alergie, v létě že je moc teplo, na podzim že je hnusně, v zimě že je moc zima, na Vánoce že je akorát spěch...že se ještě něčemu diviš 😄
Máme to holt v povaze, někde jsem jednou četla, že nám demokracie nesvědčí, nevíme co s ní a je to zčásti pravda. V těžkých dobách fungujeme, v ostatních remcáme. Je těžké si to přiznat, kdo toho není schopen se stejně nezmění a my ostatní si to můžeme udělat po svém. Hodně jsem cestovala, každá země ma své, tady se často pro stromy nevidí les.
@marcicek84 protože tady člověk už se musí bát něco napsat i pod svým nickem, aby nedostal co pro to
@klokanka31 máš pravdu, a asi ani nedivím, jen asi posledni dobou jsem ze všeho nějaká precitlivela😁
Neboj..je nás víc co to takhle cítí 😉 snažím se zabavit mysl jinými myšlenkami...
je to taková česká natura... úplně mě rozsekalo jak některé nány rozebírají, že uprchlice s děckem na rukou má na sobě značkové tenisky nebo že mají udělanou manikúru... Určitě na ní nebyly včera! 😠 Jak kdyby lidé, kteří prchají před válkou museli nutně nechat v ruinách svých domovů i zbytky své důstojnosti 😠
Jo taky mě to štve, nejen to že se lidi seberou a za pár dní nasbírají miliardu na Ukrajinu, ale spíš to, že pro naše občany ty peníze nejsou, tady se musí pořádat sbírky na nemocné děti aby měly na léčbu, pořád se probírá jaký máme státní dluh a najednou se posílají na Ukrajinu miliardy a naši lidi budou za chvíli pod mostem. Že lidi mají peníze a pořád si stěžují, že nemají vím dávno, jak se něco semele tak hned každý posílá na charitu.
Mě zase příjde, že lidi se konečně nadšeně s chutí zabývají něčím jiným, protože Covid zmizel mávnutím kouzelného proutku. Tak místo front v očkovacích centrech, nadávaním na očkované/neočkované.. teď sypou peníze, vybírají kočárky a sušená mlíka utečencum, nabízí jim své domovy. Jtejně jak na začátku šili roušky. Toto ale potrvá jen velmi omezenou dobu. Nikdo nedokáže ani odhadnout, co nás to doopravdy všechny bude stát, co se změní. Spousta lidí příjde o práci, lidi nebudou mít na plyn, elektřinu, jidlo, benzín. Vše se enormně zdraží a zvyšování platů se zastaví. A trochu se bojím, že v tu chvíli ty Ukrajince možná začne velká část země nesnášet a svalovat na ně tyto problémy..
@kometkak takhle to budou vidět jenom hlupáci, kteří to tak v podstatě vidí už teď. Ukazovat prstem na běžného Ukrajince, který s jedním kufrem zanechal vše, aby zachránil sebe nebo svoje dítě tě idiocie kdykoliv.
@zuzineckah Já jen myslím, že to nynější enormní pohostinství a dobročinnost poměrně rychle vyprchá.. Ono je lehčí jednorázově přispět, než pravidelně každý den, týden, rok.. Myslím, že se to nazývá habituace.. a ta se jistě projeví..
@kometkak ono samozřejmě, že ta vlna solidarity zvolní, ale to i příliv uprchlíků. Pro naprostou většinu z nich není ČR cílovou zemí. Takže mnoho z nich bude pokračovat dál a velké procento se hodlá po skončení konfliktu vrátit na Ukrajinu. Je pochopitelně otázka, zda se budou mít kam vrátit, ale odhodlaní jsou.
A proc anonymne?