Pocení. Máte tip na přikrývku nebo jak jinak vyřešit?

lucinka_16
3. únor 2021

Syn (skoro 3 roky) se po usnutí dost potí ( po manželovi, je celkově takový "radiátor" 🤣). Vystřídali jsme mu už 3 druhy přikrývek, co máme doma a žádná změna. Do hodiny po usnutí se odkope, takže zas úplně zchládne a to se mi nelíbí. Máte nějaký tip na přikrývku nebo jiný tip jak vyřešit? Děkuji za odpovědi 😊

kocila
3. únor 2021

@lucinka_16 a teplotu v mistnosti kde spi mas jakou? Staci 18C

lucinka_16
autor
3. únor 2021

@kocila cca 21. Bydlíme v bytě, větrat můžu jak chci, zavřu okno a hned je tu dusno. Třeba v ložnici větrám celý den,před spaním zavřu okno a do hodiny je tam teplo. Větrám furt někde,imrvere máme někde v bytě otevřené okno,si říkám,že sousedi si musí klepat na čelo. Teď bme napadlo nechat okno na ventilačku aspoň při usínání...?

zuzkasim
3. únor 2021

@lucinka_16 My spíme všichni s ventilačkou, hlavně kvůli čerstvému vzduchu, mnohem líp se spí a i děti se naučí spát zakryté🙂

marti89
3. únor 2021

Topíme na 21°C, před spaním pořádně vyvětrám a když je ne úplně mrazivá noc, mám mikroventilaci. Manžel se taky hodně potil, koupila jsem chladící chránič matrace a saténové prostěradlo, od té doby dost v pohodě. A jde to i korigovat skladbou stravy a čaji.
https://www.4home.cz/4home-chladici-chranic-mat...

konidana
3. únor 2021

@lucinka_16 nedokážu spát se zavřeným oknem . Máme ventilačku otevřenou celou noc, i když byly mimina. jen když hodně mrzne, tak zmenším škvíru jen na pár cm. Mikroventilace je naprd, to vůbec nevětrá. Na spaní je ideál tak 15-19 st. víc je už moc.

lucinka_16
autor
3. únor 2021

Děkuji za odpovědi 😊 Zkusíme to s tím oknem a kdyžtak mrknu na ten chránič 😉😊

kocvarovas
3. únor 2021

Naše starší dcerka byla odkopaná taky věčně.. Pořídili jsme pytel na spaní.

martiniquest
3. únor 2021

Zeny jak ja vam to spani s otevrenym oknem zavidim 😭😭😭 ten muj mi furt nadava,kdyz vyvetram. Ja bych nejradeji vetrala porad.
Autorko, zkusila bych pyzamo z tenkeho merina (napr Crawler), je termoregulacni. A i kdyz se ti oak odkope, nebude mu zima

lucinka_16
autor
3. únor 2021

@kocvarovas Dobrý tip,jen nevím,zda by mi byl ochotný v tom spát 🤣 Zkoušela jsme to v roce a půl a neuspěla jsem 🙈 Ale děkuji 🙂

lucinka_16
autor
3. únor 2021

@martiniquest Děkuji,mrkla jsem 🙈 Ta cena je 😅

martiniquest
3. únor 2021

@lucinka_16 Ta cena je silena, to je pravda, ale vydrzi nekolik let (maji rostouci velikosti) a pokud ho neznicite, tak ho jeste prodate.

zuzangel
3. únor 2021

Zkusila bych taky snížit teplotu v místnosti, ale sama vím, že odkopávání je v tomto období běžné. Spací pytel ne všechny děti chcou, naše malá ho nikdy nesnesla.
Jinak Crawler je dle mě hooodně drahé, možná funkční, ale to je dobrá pálka.