ahoj, po 14 letech se budeme stehovat z okraje Prahy zpatky na Moravu. chci se zeptat jestli je tu nekdo, kdo ma takove stehovani za sebou a jake to pro nej bylo. pocity, dojmy a tak.. mam z toho samozrejme trochu obavy, ze se mi bude po Praze styskat, preci jen je to vyjimecne mesto plne zajimavych lidi. ale ten zivot s ditetem bez sirsi rodiny mi tu prijde nanic.
Já jsem konečně doma 😂 stěhovala jsem se nejdřív z phy do jižních Čech a pak na Moravu. Je to 4roky a mám konečně klid v duši a jsem doma ❤❤❤
Po 10 letech jsem vypadla z Prahy, jsem neskutečně šťastná, rodinu mám kousek, kdykoli chceme, můžeme se vidět. Praha mi nechybí ani trošku. Ale já jsem si tam nikdy nezvykla, neměla jsem to tam ráda, nic mě tam nedrželo.
Ja jsem se prestehovala sice ne z Prahy ale z jineho velkeho hl.mesta zpatky do CR a musim rict,ze me tu nektere veci nehorazne vytaceji...
Ted resime neco podobneho. Ne kvuli rodine,protoze moje mama je uz v pokrocilem veku a s detmi nepomuze a tchyne je pracujici a aktivni clovek. Ale nechceme platit porad dvacku najem a nevedet do kdy. Ale zase nechceme se stehovat do mist,kde ma muz jen jednu moznost prace, ma specifickou atestaci a jen par mist v Cesku,kdezto v Praze ma asi 4 firmy, kde ho berou. Je fakt,ze jsem si zvykla uz na moznosti Prahy a tezko hledam alternativu. Ale ceny nemov me udivuji. Rada si prectu zkusenosti.
Já jdu ve svém životě zatím opačným směrem: čím dál od domova. 😀 Ale nejsem nijak extra blízká se svou rodinou, takže mě aktuálně spíš chybí kamarádi a pěkně si cesky pokecat. 😀 Ale já jsem člověk, kterej s tímhle nemám problém a pokud ziju s milovaným člověkem, můžu žít i na mesici.🙈
@pipi_puncocha jj taky planuju do Prahy jezdit na vikendy/ dovolene 🙂
@zelenaesmolda me tady taky vytaci par veci, ale ja do ciziny nee, neumim jazyky a uz si prijdu na to stara.
treba syn zdrhne a polepsi si.
Po 5 letech jsme se z Prahy vraceli na Moravu a jsem spokojená. Jsem doma, mám tu rodinu, kamarády, "svoje místa" 🙂 Důvodem byla touha po založení rodiny a ani jeden jsme nechtěli děti v Praze. Praha mi chybí (- anonymita, kdykoli si člověk na něco vzpomene, tak vždycky mají otevřeno a hlavně rozvoz jídel z restaurací 😅). Tady je to sice taková větší "vesnice" 😂, ale je tu klid, člověk se všude nemačká a máme tu zázemí. 🙂
@evaamy
tak nastesti uz zdrhat nemusi a muze odjet zcela legalne 🙂
My jsme se stěhovali v prosinci 2018, po 9 letech života v Praze a jsme stále nadšení.😊 hlavním důvodem byla absence rodiny, založení naší vlastní rodiny, jsme oba (takřka) jedináčci a nechceme rodiče ochudit o vnoučata a taky finanční důvody - pořízení vlastního bydlení, v Praze ty ceny jsou neskutečné... Jsme opravdu spokojení, být "doma" je nenahraditelné, mám ráda mentalitu lidi u nás, potěší mě i takové maličkosti, jako když mi pacient řekne, že si "zebere brufen" 😄, procházení po známých místech, že děti budou chodit třeba do stejné školy jako já atd. Po Praze se mi samozřejmě někdy stýská, měli jsme tam za tu dobu mnoho přátel, oblíbená místa, ale není to takový problém tam zajet - za těch 9 měsíců co jsme v Ostravě jsme tam byli 3x na prodloužený víkend a mám pocit, že si to více užijeme než když jsme tam bydleli, vždycky obejdeme všechny oblíbené podniky, zajdeme do Světozoru do kina a tak. Rozhodně jsem ani chvíli nelitovala.