Po porodu se cítím neschopně - jste na tom také tak?

antrim
24. srp 2014

Maminky,
mám 17měsíční holčičku a teď čekáme další mimi - chlapečka. Od porodu malé se cítím naprosto neschopně ☹ Každá trochu náročnější nebo složitější situace mě totálně vykolejí a rozhodí. Pak si to vyčítám a přemýšlím, jak jsem ji mohla vyřešit jinak a lépe. Rozhodí mě třeba i to, že zapomenu ponožky malé v autě a ona pár minut ťape bosky po studené podlaze 😠 Mám pocit, že vše dělám špatně, i přesto, že se snažím starat o malou, jak nejlépe umím. Před porodem jsem taková nebyla. Jsem v tom sama nebo je nás více?

Pojďme se navzájem povzbudit 🙂

hvezdnenebe
24. srp 2014

@antrim sice jsem to takto neměla, ale tvůj stav mi něco připomíná. myslím, že máš poporodní depresi. v depresi člověka vykolejí každá maličkost, neustále rozebírá co měl udělat jinak a tím se to ještě zhoršuje. měla bys zajít k psychologovi, případně psychiatrovi - na tom není vůbec nic špatného. poradí ti a (v případě psychiatra) i může předepsat antidepresiva. existují i taková, která se dají brát i v těhotenství. potřebuješ být v pohodě kvůli dětem, ale hlavně kvůli sobě.
určitě ti tady napíšou i jiné maminky, nejsi v tom sama. péče o malého prcka je náročná a psychika je křehká věc. přeju ti hodně síly a zdravého chlapečka 🙂

hvezdnenebe
24. srp 2014

@antrim a ještě mě napadlo - pro začátek si kup L-tryptofan. ten ti stoprocentně pomůže. přečti si o něm na netu. dala bych tady odkaz, ale nevím, jestli se to na koníkovi může 🙂