Ženy chtěla bych se zeptat po jak dlouhé době vás chlap představil rodině? Jsem samoživitelka na mateřské a mám nový vztah. Občas u něho travím s dítětem pár dní. Moje rodina ho zná, jezdí k nám na obědy, k rodičům i k prarodičům, ale já jsem nikoho z jeho rodiny neviděla. Když třeba jede k rodičům pro něco, řekne ať si zajedu k mé rodině nebo počkám doma nebo mě vyhodí u rodičů a pak nás zase nabere. Když jsem se ho zeptala jestli se za mě stydí řekl že ne a že nás pak někdy představí. Ke mě i k synovi se chová pěkně. Je pozorný, zajíma se jak jsme se měli, jezdí sám od sebe na návštěvy, staví se když jede kolem. I jsem viděla několik jeho kamaradů. Ale tohle mě trosku zaráží, vypadá to, že mě tají před rodinou. Myslím, že oni teda vědí nebo tuší, že někoho má a nevím co si o tom myslet.🤔
Po roce a půl 😂 už mi to taky začínalo vadit, zvlášť, když jsem víkendy hospodařila u nich doma (to ještě tehdy přítel bydlel u rodičů), ale na můj dotaz řekl, že nikdy žádnou (z jeho mnoha) holek nepředstavil a až to jednou udělá, bude to napořád. Takže jsem netlačila, přišlo mi to hodně zavazující.
A ona nakonec fikaně zatlačila maminka 😂
Záleží jak dlouho spolu jste, ale mě tam partner nasoukal snad ani ne po měsíci
Jestli se třeba nestydí za ně, nebo obecně s nimi nemá nějaký problém, který nechce, abys zatím znala.. nemusí být hned problém u tebe..
Začali jsme spolu chodit v červenci, představil mě někdy na podzim, myslím, že v září nebo v říjnu...nevlastní tchyně už mě znala, chodila jsem k němu jako pacientka, on znal moje rodiče a brachu, protože byli taky jeho pacienti 😂 na Vánoce mě jel představil zbytku rodiny, od jeho zesnulé maminky...ale třeba švagrovou představil přítel svojí rodině až po dvou letech chození 😂 v říjnu se budou brát a ona u nich byla dohromady třikrát, ale je pravda, že tam mají takové zvláštní rodinné vztahy a on sám svou rodinu nijak nevyhledává 🤷♀️
Mno, shodou náhod to bylo asi tak týden po prvním rande 😀 Ale spíš fakt náhoda. Tohle se asi moc určit nedá, ale jestli už se takhle vymlouvá často a jste spolu půlrok, rok....tak asi tam důvod je a třeba to není kvůli tobě, ale že má "blbou" rodinu či jak to holt napřímo napsat. Víš jak...tchýně jsou tchýně a třeba předešlé vztahy na něčem zkratovaly a teď si dává pozor a chce tě chránit. U tohodle bych si asi někdy holt sedla a zkusila si to říct z očí do očí....a na rovinu s touto otázkou....pokud bude uhejbat....asi jsi ťukla na hřebíček. Bohužel zkušenosti nemám...jen tuhle jednu moji, jsem už s manželem 16 let 😀
Mně přivedl domů rodičům po čtyřech měsících. A upřímně jsem se do toho seznamování na začátku osobně nehrnula . Klidně bych ještě nějakou dobu počkala 🙂
Manzel me predstavoval uz po 6 tydnech vztahu a pamatuji si, ze to pro me bylo brzy a prala jsem si jeste pockat. Stejne tak jsem nechtela hned predstavovat ja jeho. Proste bych byt tebou pockala, az se na to pritel bude citit.
No ruku na srdce, ona asi zadna maminka neni nadsena, kdyz si jejich synacek najde svobodnou matku. Asi je na to potrebuje pripravit, rozhodne bych se tam necpala nez to bude nutne.
Záleží jaký má vztah s rodiči, pokud to tam není ideální, tak asi ví, co dělá 🙂 Jak vůbec mluví o svých rodičích?
Děkuji ženy, dost mě to uklidnilo. Je fakt, že já měla na tchýně fakt příšernou smůlu a zpravidla mě i ty návštěvy dost stresují a jsme spolu jen 4 měsíce. Teď ještě i to dítě malé k tomu, což by jistě mohlo vzbuzovat dost otázek. Jen mě překvapilo, když měli jeho rodiče dojet na návštěvu, tak mě radši odvezl k rodině a pak se zas vrátil večer pro nás. To mě celkem rozhodilo.
@levandule_k o rodičích mluví pěkně. Negativně o nich nemluví. Řekla bych že spolu mají jeho rodiče moc pěkný vztah a on s nimi asi taky. Řekl, že když by mě u něho doma viděli, tak že by se moc vyptávali, tak možná jen nechtěl výslech před námi...
Ale to já vůbec nemyslím, že ty bys byla špatná ženská. To se může stát každé z nás, ani nemrkne. Jen ti říkám, že sama jsem zažila ve svém okolí takové vztahy a generace našich rodičů ještě pořád jede v tom módu - svobodná matka je ostuda. Navíc já bych taky byla radši, kdyby si můj syn našel bezdětnou holku a začal s ní "zčista", žádné moje děti, tvoje děti, naše děti.... Můj brácha si našel už těhotnou, nejdřív jak si jí osvojí, byl z ní celej poprděnej a pak se mu narodila jeho vlastní dcera a je to prostě znát, že ten vztah je jiný. Ne každej chlap je taková osobnost, že tohle unese. Pro ně jsou od přírody ty geny nejdůležitější.
@irmamala jj, moje tchýně si myslela celou dobu, že prý musím být určitě rozvedená s dětmi, když mě její syn nechce doma představit. Věděla o mně odjinud už dlouho a byla celkem nešťastná z toho, že jsem nebyla představena. Takže měla v hlavě tohleto, je to přirozené pro tuhle generaci.
@irmamala je fakt, že se tohohle hodně bojím. Teď jsme jen 3, je to čerstvé a pěkné, hezky se stará i o syna, ale kdybychom měly naše, tak se taky bojím aby nebyl chudám odstrkovaný 😣 Sama jsem to taky ve svém okolí viděla už několikrát. Já jsem se teda mnohem víc než s reakcí, že by to byla ostuda, setkala a tím, že na mě lidi hrozně soucitně koukají, takový ten pohled to tě fakt lituju holka. To mě teda štve mnohem víc než názor, že je to ostuda. Já nepotřebuji, aby mě někdo litoval, rozhodla jsem se takto a věděla do čeho jdu
...
Představil mě téměř hned, asi tak po týdnu. Začali jsme spolu bydlet v trojgeneracnim domku. Jeho rodiče byli nadšeni, že konečně někoho má a dočkají se snad i vnoučat. :D
Každopádně, tohle je podle mě i o povaze toho jedince. Pokud je maman, tak by tě představil rychle, a pak by třeba řešil s maminkou, co si o tobě myslí.
A mamanka fakt nechceš. :D
Netlacila bych na pilu, k čemu ti to bude je znat?
Ne každá tchyně je fajn a hned kamoska. 🙂))
Navíc třeba konkrétně moje tchyně je s tchanem 44 let. Děti mají jen z manželství. Uznává tradiční hodnoty. Do teď nevydychala, že švagrová má dítě za svobodna a stydi se za to dodnes. (11let)
Neumím si představit, jak by takový člověk s takovým uvažovánim mohl být v pohodě, kdyby jeho potomek přivedl partnera/ku s dětmi z předchozího vztahu.
Určitě by do nej hucela horem spodem. Tak to pak je často i lepší nic nehrotit. ❤️
@95newmommy2020 my jsme se právě dost bavili o tom než jsme si spolu začali, o tom že už nejsem sama a musí mě přijmout i s dítětem jinak radši budu sama. On to vzal naprosto s klidem, tak jsem automaticky předpokládala, že to nebude problém. Ani u nás doma s tím nikdo problém nemá nebo že by se za mě styděli to vůbec. Naopak mě podpořili ve všem. Asi mě fakt vůbec nenapadlo, že by to třeba jeho rodiče mohli vidět i jinak ☺ obzvlášť když on má majetek a já nemám nic, jen to dítko 😃 asi je pravda, že je to teď pěkný a nemá smysl si to zatím kazit seznamováním s rodiči, kteří by s tím nemuseli souhlasit ☺
Hele matky jsou někdy ujety, hlavně na jedináčky. Někdy je fakt lepší se na nějaký seznamování vykaslat, a pak neřešit nějaký názory. 🙂)))
Uvedu třeba můj příklad. Bylo mi 20 měla jsem kluka 27, když mě představil doma, tak pak do nej začali vandrovat, ze jsem na nej moc mladá. On rodiče poslechl a rozešel se semnou. A řekl mi stejný argument. :D Vtipný je ze teď mám manžela o skoro 13 let. Další příklad, když mi bylo 16 začala jsem chodit s klukem (20) on šel na VS já na SS. Na vs měl hodně času, ale nejradši by byl jen s maminkou.
Několikrát denně ji telefonoval a radil se s ni o uplnejch blbostich.
Ono, aby se v tom stoural někdo třetí, jako proč ? Hlavně ze se mate rádi. ❤️
Tak jsem se nad otázkou zamyslela 🙂. A zjistila jsem, že si to nepamatuju 😀.
Po měsíci od seznámení na dovolené mě vzal na svatbu své sestry. To jsme spolu ještě ani nebydleli. Ale my jsme takoví jiní 🙈
@mourovatakocka Proč jiní? My jsme spolu začali bydlet až po dostudovani takže po 4 letech a vzali se po 9 letech a až na svatbě se rodiče viděli navzájem poprvé. 🤣
Spíš je otázka, jak dlouho spolu jste. Já třeba nejsem úplně příznivce toho, aby se představovalo hned na začátku, až v případě stabilního, kvalitního vztahu. Ale je to hrozně individuální, no..