Všechny zdravim, máte někdo zkušenost s plísní za kuch.linkou nebo vestavěnou skříní.Nechali jsme si novou kuchyňskou linku. Teď jsem zjistila, že nám kvetou záda a na zdi v rohu za linkou je plíseň.Demontovat se nám jí nechce 😞, je obrovská. Co s tím, větráme pravidelně, vlhkost v domě máme teď 55.Jsem z toho špatná, myslíte, že by mohl pomoct nějakej ventilátor??
Větrák na plíseň za skříní nepomůže. V tom místě je asi studená zeď a navíc tam za skříní(linkou) nemůže proudit vzduch. Možná by pomohlo místo skříňky dát v tom místě jen otevřené police, nebo nejlépe komlpetně zaizolovat zeď (barák )z druhé strany - zvenku
Nam protekal ze sousedni koupelny v byte sprchovy kout, po utesneni a vystrikani odstranovacem plisne to prestalo.
@andrysek30 my máme dům,nezateplený.Nechala jsem si obr kuchyň luxusní teď brečím.No, zateplovat se nám nechce a toho demontu se bojím pač nevím kolik to může zase stát :(.Ten větrák by nám určitě tah zajistil, ale pojede celý den a nevím nevím.Ke všemu máme novou dřevěnou podlahu a ta se taky pod linkou kroutí.Vy máte také novou linku a kolik prosím stál demont?
@konidana ano,je tam studená zeď.Ale mohl by tam proudit vzduch,kdybychom dali ten ventilátor jak je u pc.Ale nevím jestli to pomůže.
Halt špatně zvolený postup zabydlování.... nejdřív se zatepluje a pak dělaj luxusní interiéry, no.
@konidana no, my zateplení ani dělat nechceme, máme 50ky zdi a nikde jinde plíseň není a neprotopime moc, takže nás to nelakalo udělat :(
@kkarolinka my koupili byt ve starém domě, udělali celkovou rekonstrukci,takže i nová linka za 170tis. my ji s manželem demontovali sami tehdy jsem byla v 8 měísíci těhu😇😂
no každopádně jsem na to zvala plno lidí a " odborníků" závěr soudního znalce zněl jasně, tepelné mosty, kondenzuje voda na studených místěch. Takže jediné řešení je zateplení...případně demontovat kuchyn, obouchat omítky až na cihlu a nechat udělat termoizolační omítku a protiplísnový nátěr, třeba vám toto levnější řešení bude stačit..počkat další zimu a případně jedině zateplit. My jak jsme měli letos kuchyn zase demontovanou,tak jsme koukali,jak na cihlách je opravdu voda, normálně kapičky vody v daném místě problému. my máme ještě pod sebou nevytápěný sklep,takže i ten bude potřeba zateplit. jiné řeešení není bohužel.
@kkarolinka a mimo to, taky máme 50zdi 🙂
@andrysek30 teda jo,tak to je síla, nám to plesnivý jen v rohu do výšky cca. 30cm, trosičku.Kvetli nám záda umakartový, ale není to nic tak hrozného co vidím u Vás :(. Linku mám za 200tis.:( podsklepenou .Proto jsme si říkali,že třeba by stačil ventil..Člověka to štve,vid? :( A jakou máte vlhkost v místnosti?
@andrysek30 jinak já z toho demontu mám strach, jak pak sesadit pracovní desku aby pěkně sedla jak na začátku.Bylo poznat na lince,že byla demontovaná? A plesnivěla Vám i ta skříňka, za kterou byla zeď černá, měli jste tam koukám asi vysokou skříňku, když to kvetlo až tak nahoru :(.Takže teď čekáte na zateplení?
@kkarolinka jj je tam skřínka vysoká...bojím se, že ventilátor nepomůže, jde o tu povrchovou teplotu. U nás je to složitější, Máme v domě SVj a musíme to řešit se všema a oni musí svolit,jinak bohužel se zprávou od znalce,který už má velkou váhu pujdeme k soudu, nenechám si ničit svůj majetek,když víme kde je problém, tedy na domě a ne bytu....to oni nechcou akceptovat. Co se týče kuchyně, extra to poznat nešlo,kdyžtak mi napiš zprávu, nechci to řešit veřejně 🙂
zkus tu linku odtáhnout, vystříkat savem a hledat důvod, proč ti to vlhne a dělá se plísen. Aby se ti ti tím ta linka nezničila
Ahoj, jj tohle dobře znám. Máte domek, byt? My kuchyn museli demontovat 2x každý rok.