Plíseň v lednici, máte zkušenost?

petra57
23. říj 2016

Dobrý den maminky,

nevím, zda to sem úplně patří, ale nevím, kde jinde se poradit.

Máme vestavnou lednici (v bytě již byla, když jsme ho koupily). Mám problém, že se v ní dělá plíseň. Teda plíseň se nedělá přímo v lednici, ale v prostoru mezi dvířky lednice a těmi dveřmi od linky, které jsou na ní přidělané, a pak také na těsnění. Co se týče lednice, tak teplota je v ní podle mě dobrá, kolem 6 °C, ale i tak se mi některé potraviny zdají dost ledové. A třeba na plátkovém sýru ve vaničce občas najdu vodu.

Máte s tím někdo zkušenosti? Je to normální? Jak často lednici myjete? Nebo raději zavolat odborníka, ať na to koukne?

Moc děkuji.

trampolina_89
23. říj 2016

Zdravím, nevím jestli poradím, ale taky mám doma vestavnou lednici, ale takový problém nemám. Jen mě napadlo, jestli není ucpaný odtok vody, která se uvnitř vysráží? Jinak mě nenapadá, co by to způsobovalo.

ma_cherie
24. říj 2016

jak píše @trampolina_89 - zkusila bych se podívat příp. vyčistit odtok vody - jednou jsme s tím měli v podnájmu problém a bylo to tímhle 🙂

kacvorus
24. říj 2023

@petra57 bude to spatne odizolovane a neproudi tam spravne vzduch proto plesnivi. Zkusila bych tam dat nejaky nater proti plisni nebo vymenit ta vestavena dvirka