Ahojky, prosím o radu. Manžel si pere dresy na fotbal, ale nechal je v tašce pekně uležet. po vyprání na nich zůstala plíseň zažraná v látce. 😒 nemáte některá radu jak se jí zbavit??? zkoušela jsem to prát už v soli, nějakém vanishi a nic.dík zatím
ivousku, dík.Přesně tak dres je oranžovo černý a maximum tam píšou 30 a já už to dala i na 40 a nic. dala jsem plnou velkou odměrku nějakého oxyaction přímo¨do pračky, tak ještě do každýho praní přep. a normální a nic. teď jsem je namočila do prášku a s tím oxy ael asi taky nic . já nevím zkusit ocet. savo by to sežralo 😒
zkus aplikovat "chytrou houbu" - da se sehnat v drogerii. Je to houba, ktera na plisni cizopasi a uplne ji znici, sama je totalne neskodna. Kdyz uz nema cim se zivit, uhyne. Pouziva se na textil, na zdi i na plisne na kuzi. Textil nenici.
halu. dík a nevíš jak se to jmenuje přesně??
jinak po aplikaci houby a likvidaci plisne muzou skvrny zustat, ale po nekolikerym predeprani mydlem a vyprani by se mely vyprat
no holky tohle je sice o plisni, ale nevite jak vyprat skvrny od travy, manzel byl hrat cricket a ve svetle sedych teplacich se vyvalel v trave a nemuzu to dat nicim dolu ☹
kitty. tak to já hned namocím do vanishe ,ale musís hned jak uz to je jedou v pracce tak to nejde ani vanishem.
trávu vyperu ze všeho bez problemu. mám persil a ten já nedám dopustit.trávu vždycky vypere a třeba i z rifliček mojí slečny
ja js koupila prave fairy (vyrabi to ariel, je to nonbio, pro deti) vypralo to jeho hnusne spinave poncle z prace bez problemu ale tu travu ne 😠
kitt tak to neporadím
kitty přesně jak píše ivousek. Vanischem to jde krásně,ale musí se dát na ty skrny prvně, ono to krsáně vyšumí a pak až dát (klidně zase s vanischem) do pračky. Bojím se že na tu zžranou trávu už nepomůže nic
Zkuste žlučové mýdlo prodává se v drogerii teta, stojí asi 60 kč, pustí skoro všechno i z dětských oděvů.
dík
ahojky, tak plíseň je pryč. Měla jsem to namočený v tom nějakým vanishi(něco podobnýho z plusu sůl na skvrny) a prášku na praní.chodila jsem to tam muchlat. a pak jsme to s manžou daly do pračka a vypraly a je pryč. tak huráááá. to jsem ale ráda 😵 děkuju za rady a zase někdy čao
Aajajaj s plísni si tak snadno asi neporadíte. Bělidla v takovém množství oblečení (dres) spíš zničí...a to i kdyby byl bílý. Jediné co mě napadá, dát ho do prádelny. Dávala jsem do ní vyčistit halenku, kterou jsem si polila mastným a taky to nešlo pustit, vyčistili to a vypadá, jako "nová". Musíte samozřejmě zvážit, zda vám stojí za to dávat dres do prádelny, ale ceny tam nejsou zase tak šílené ba naopak.
několikrát namočit do peroxidu vodíku a několikrát vyptat
je to dobrý i na borůvky.... co jsem na to přišla, tak mi peroxid v domácnosti nechybí 🙂
Peroxid vodiku mohu jedine doporučit. Diky za tip. ;)
Já na všechno používam žlučové mýdlo. Poradila mi to kamarádka a teď na něj naprosto nedám dopustit 🙂 Jinak zkoušela jsem ho i na zanesenou pohovku a taky to pomohlo. Navíc stojí pár kaček
@oriell A kde se takové žlučové mýdlo dá koupit? nikdy jsem o tom neslyšela? Potřebovala bych vyčistit křesla a látkové židle k jídelnímu stolu 🙂
DM drogerie ;)
Odstranění plísně z tkanin, které lze normálně vyprat. Navlhčete část tkaniny napadené plísní a vetřete do ní prášek na praní. Pak věc vyperte při maximální teplotě, kterou výrobce doporučuje; do vody přidejte půl šálku bělicího prostředku obsahujícího chlor. Pokud plíseň nezmizela, namočte věc ještě před vlastním praním na 30 minut do roztoku ze 4 litrů teplé vody a čtvrt šálku bělidla.
To jsem jediné nasla na netu.ale predpokládám ze dres je barevný takze asi belidlo nehrozí ☹