Plikace žaludku (bandáž), máte zkušenost?

riellka
19. dub 2018

Ahoj hledám radu a případně zkušenosti vás žen s tímto zákrokem. Nejraději bych nějakou maminku z Ostravy ale rad není nikdy dost. Po porodu což už je déle jak rok se ne a ne zbavit přebytečných kg. A to při mateřské pracuji kde se dá ve skladu a v obchodě kde aktivity mám stále dost. Nikdy jsem nebyla hubena to vlastně u nás v rodině skoro nikdo. Ale teď s těhotenskými kg mám bMI 39. Trpím dost bolestmi zad a kolen. Při návštěvě fitka nemohu dělat spoustu cviků jelikož je to zátěž. Začínám velmi uvažovat o tomto zákroku a rada bych věděla co vše je pro tento zákrok třeba udělat? Jaké lékaře navštívit? Jak to vlastně vše probíhalo? Děkuji za rady

slimacikmia
19. dub 2018

Ahoj, chcem sa spýtať, navštívila si aj nutričného poradcu? Tvoj problém je možno zle vyvážená strava, nedostatok niektorých živín a prebytok iných živín, to sa dá riešiť s poradcom. S bmi 39 a obezitou v rodine by si nemala mať problém s odporúčaním na zákrok... Čo sa týka plikace, v Ostrave neviem, v Prahe sa tým zaoberá prof. Martin Haluzík, veľmi schopný odborník. Navštíviť by si mala internistu so špecializáciou na diabetes, obezitu a metabolické ochorenia (odbor je to obezotológia a bariatria). Veľa zdaru ;)

jancare
19. dub 2018

Začala bych s nutričním terapeutem, operace by se neměla provadet bez předešlého "důkazu", že je klient schopen dodržovat dietní opatření, která sama o sobě vedou ke snížení hmotnosti. Takže pokud zmaknete toto, není třeba žádného zásahu do organismu, což je jediné dobre. Pokud je oříšek zvládnout zdravou a vyváženou stravu je opět jakýkoli zásah ke zvážení, jelikož by neměl smysl. Nutriční terapeut by měl být schopen dokonale pomoci, poradit, co bude nejefektivnější přímo pro vás a provést vás nejtěžším. Operace to nevyhraje, vyhraje to vaše odhodlání, vaše hlava a kvalitní strava. 🙂 To dáte! Držím pěsti! ;)

elennka
20. dub 2018

@riellka poslu ti odpoledne zpravu, v ostrave se tomu na fakulte venuji.. Maji nejaky vyzkum..

riellka
autor
20. dub 2018

@jancare děkuji moc. Nehledam to nejlehčí řešení spíše bych rada ovlivnila své zdraví co nejucineji

jancare
20. dub 2018

@riellka je mi to jasné, moc preju ať Vám to jde! 🙂 Odhodlání je nejlepší začátek.

lutu11
20. dub 2018

Ahoj, přikláním se k výše uvedeným radam. Sama teď měsíc hubnu, a jde to. Zelenina a bílkoviny jsou základ. Pak vyřadit sladké a pečivo pokud možno žitné(má min kalorií). Já teda nesportuju a váha mi dolů zatím jde.

jasemin26
22. dub 2018

Ahoj,bandáž žaludku vůbec nedoporučuji,ja sama na tom nebyla ale moje mamina jo, a nic moc jestli dohromady schodila cca 15kg tak dost. Ted si da normalni porci a už letí do koupelny,a jak si da neoloupane ovoce tak taky prostě vse se slupkama... skus vážně nejdříve nejakou dietu. Držím palce

riellka
autor
23. dub 2018

Moc dekuji. Dneska mi podobné zkušenosti sdělili i u nutricniho terapeuta. Uvidíme zda změna napraví co se dá a třeba operace nebude tak aktuální

jasemin26
23. dub 2018

Určitě se to povede i bez tohoto zákroku.. vážně nedoporučuji

jancare
23. dub 2018

Dobrý nutriční dle mého pomůže lépe (a pro tělo určitě zdravěji a šetrněji) než jakákoli operace. Moc přeji pozvolný, ale trvalý úspěch ;)

lillitka
24. čer 2018

Dobrý den, jsem po bandáži 6 let. S příjmem potravy nemám nejmenší problémy. Shodila jsem přes 20kg, ale pak jsem si přes rok píchala hormony a pak jsem otěhotněla. Přibrala jsem 22kg, takže jsem byla skoro na původní váze, po porodu se mi podařilo shodit 12 kg (jsem 2 roky po porodu), ale od minulého měsíce, nevím z jakého důvodu mám 5 kg nahoře, aniž bych změnila stravu a intenzitu pohybu. Tak uvažuji o reoperaci na plikaci žaludku. Tak taky hledám a zjišťuji informace, už jsem dnes psala i na kliniku, kde mě operovali, tak jsem zvědavá.