Ahoj hledám radu a případně zkušenosti vás žen s tímto zákrokem. Nejraději bych nějakou maminku z Ostravy ale rad není nikdy dost. Po porodu což už je déle jak rok se ne a ne zbavit přebytečných kg. A to při mateřské pracuji kde se dá ve skladu a v obchodě kde aktivity mám stále dost. Nikdy jsem nebyla hubena to vlastně u nás v rodině skoro nikdo. Ale teď s těhotenskými kg mám bMI 39. Trpím dost bolestmi zad a kolen. Při návštěvě fitka nemohu dělat spoustu cviků jelikož je to zátěž. Začínám velmi uvažovat o tomto zákroku a rada bych věděla co vše je pro tento zákrok třeba udělat? Jaké lékaře navštívit? Jak to vlastně vše probíhalo? Děkuji za rady
Začala bych s nutričním terapeutem, operace by se neměla provadet bez předešlého "důkazu", že je klient schopen dodržovat dietní opatření, která sama o sobě vedou ke snížení hmotnosti. Takže pokud zmaknete toto, není třeba žádného zásahu do organismu, což je jediné dobre. Pokud je oříšek zvládnout zdravou a vyváženou stravu je opět jakýkoli zásah ke zvážení, jelikož by neměl smysl. Nutriční terapeut by měl být schopen dokonale pomoci, poradit, co bude nejefektivnější přímo pro vás a provést vás nejtěžším. Operace to nevyhraje, vyhraje to vaše odhodlání, vaše hlava a kvalitní strava. 🙂 To dáte! Držím pěsti! ;)
Ahoj, přikláním se k výše uvedeným radam. Sama teď měsíc hubnu, a jde to. Zelenina a bílkoviny jsou základ. Pak vyřadit sladké a pečivo pokud možno žitné(má min kalorií). Já teda nesportuju a váha mi dolů zatím jde.
Ahoj,bandáž žaludku vůbec nedoporučuji,ja sama na tom nebyla ale moje mamina jo, a nic moc jestli dohromady schodila cca 15kg tak dost. Ted si da normalni porci a už letí do koupelny,a jak si da neoloupane ovoce tak taky prostě vse se slupkama... skus vážně nejdříve nejakou dietu. Držím palce
Moc dekuji. Dneska mi podobné zkušenosti sdělili i u nutricniho terapeuta. Uvidíme zda změna napraví co se dá a třeba operace nebude tak aktuální
Určitě se to povede i bez tohoto zákroku.. vážně nedoporučuji
Dobrý nutriční dle mého pomůže lépe (a pro tělo určitě zdravěji a šetrněji) než jakákoli operace. Moc přeji pozvolný, ale trvalý úspěch ;)
Dobrý den, jsem po bandáži 6 let. S příjmem potravy nemám nejmenší problémy. Shodila jsem přes 20kg, ale pak jsem si přes rok píchala hormony a pak jsem otěhotněla. Přibrala jsem 22kg, takže jsem byla skoro na původní váze, po porodu se mi podařilo shodit 12 kg (jsem 2 roky po porodu), ale od minulého měsíce, nevím z jakého důvodu mám 5 kg nahoře, aniž bych změnila stravu a intenzitu pohybu. Tak uvažuji o reoperaci na plikaci žaludku. Tak taky hledám a zjišťuji informace, už jsem dnes psala i na kliniku, kde mě operovali, tak jsem zvědavá.
Ahoj, chcem sa spýtať, navštívila si aj nutričného poradcu? Tvoj problém je možno zle vyvážená strava, nedostatok niektorých živín a prebytok iných živín, to sa dá riešiť s poradcom. S bmi 39 a obezitou v rodine by si nemala mať problém s odporúčaním na zákrok... Čo sa týka plikace, v Ostrave neviem, v Prahe sa tým zaoberá prof. Martin Haluzík, veľmi schopný odborník. Navštíviť by si mala internistu so špecializáciou na diabetes, obezitu a metabolické ochorenia (odbor je to obezotológia a bariatria). Veľa zdaru ;)