Petice proti rouškám v otevřených prostorách

martiniquest
18. dub 2020

Ahoj,
Narazila jsem na tuto petici a souznim s ni, proto bych ji rada sdilela:

https://www.petice.com/rouky_jen_v_obchodech_ve...

Pokud mate jiny nazor, tak jej zde, prosim, neventilujte a diskuzi opustte. Diky za respektovani

sudylichozrout
18. dub 2020

@martiniquest podepsano. Diky.

j.a.n.i
18. dub 2020

@martiniquest Diskuze je od slova diskutovat, nikoliv pritakavat tvemu nazoru...

martiniquest
autor
18. dub 2020

@j.a.n.i moje diskuze, moje pravidla. Diky za topovani prispevku 🙂

cikitkapb
18. dub 2020

@martiniquest Já s tím souhlasím, ale nepodepíšu to. Protože to nešťastně formulované. Už jen ta poslední věta dobrej důvod roušky nezrušit. Stát bude potřebovat prachy na všechny ty ošetřovačky, když prosadili zvýšení na 80 %. A jak je vybere? Na pokutách...

martiniquest
autor
18. dub 2020

@cikitkapb ano, souhlasim, formulovane to neni optimalne, presto jsem podepsala, protoze chci vyjadrit sve stanovisko

ruzova_pastelka
18. dub 2020

Podepsáno 🙂 Díky za sdílení!

aleenka1234
18. dub 2020

Podepsano

ilonne
18. dub 2020

A co taková petice za zrušení nesmyslných petic 🙈. A že se jich teď vyrojilo 😁😁😁😁...

martiniquest
autor
18. dub 2020

@ilonne muzes ji zalozit a sdilet ;)

blondynka400
18. dub 2020

@martiniquest podepsáno 🙂 Ač ta poslední věta je zbytečná 😀

miba10
18. dub 2020

@martiniquest sice jsem si to přečetla, ale ani omylem. Díky

krtcice
19. dub 2020

👍👍👍 podepíšu

martiniquest
autor
19. dub 2020

@miba10 Samozrejme. Nenutim, nybrz nabizim ;)

j.a.n.i
19. dub 2020

@ilonne A vis ze jo, ta by nebyla špatná.

j.a.n.i
19. dub 2020

@martiniquest A ty vlastnis nejaky diskuzni server, pokud ano, tak tam si muzes vymysle sva vlastni pravidla. Taky rozhodne zadna tvoje pravidla neplati.

j.a.n.i
19. dub 2020

@martiniquest Jasne netutis, ale uz predem se klepes strachy, aby ti tu nekdo nenapsal neco proti.

krtcice
19. dub 2020

@martiniquest měla jsi to dát na zeď. Tam můžeš negativní komentáře mazat 😉 taky jsem si teď na profil dala jednu petici a rovnou upozornění že mazat budu.

martiniquest
autor
19. dub 2020

@krtcice Diky, jsem zase o neco chytrejsi. To jsem netusila 🙂 Brala jsem to tak, ze pokud se to tu zvrhne, tak to cele smazu

peleta
19. dub 2020

Konecne nejaka, s kterou souhlasim. A po precteni posledniho rozhovoru s Prymulou obzvlast. Rousky budeme nosit mesice? Ve 30st vedrech, u vody, lidi v tom budou pracovat? Seniori,astmatici, kardiaci? Prazske deti, ktere nemaji za barakem liduprazdnou prirodu se dalsi mesice nenadychaji cerstveho vzduchu? Byla jsem dusledna a vsechno jsme dodrzovali, ale uz mam toho po dost. Jen straseni a nesmyslne prikazy a zakazy.

martiniquest
autor
19. dub 2020

@peleta Hezky jsi to shrnula. I me vydesilo Prymulovo prohlaseni o rouskach do podzimu. Bydlim v centru Olomouce a dost se me to tyka. Nejsem schopna to udychat ani ve 20 stupnich a to nejsem nemocna, jen mam nizky tlak. Takze to stahuju, kde to jde. V obchodech at to klidne nechaji do konce roku, aspon tam lidi nebudou travit cele dny, ale abychom se nemohli nadechnout? Venku vsechno tak krasne voni...

peleta
19. dub 2020

@martiniquest presne, nic mi tolik nevadi jako toto. Obchody, hospody, i tu skolu doma davame. Ale ta nemoznost jit se projit a normalne dychat uz me ubiji. Bydlime na prazskem sidlisti, takze jedina sance jak byt venku bez rousky je nalozit deti do auta a odvezt je nekam za Prahu, na to ale neni v tydnu cas. Navic kdyz vezmu ten nesmysl, jak se bude s rouskama chodit do restauraci, na kosmetiku a do bazenu, ktere milostive do 8.cervna otevrou, tak uz si fakt myslim, ze z nas maji akorat p*del 😃

holubinka
19. dub 2020

Podepsáno. I když si myslím, že to bohužel nebude mít význam.

verunka15
19. dub 2020

Podepsáno, taky s tím nesouhlasím, stejně ten vir tady bude už napořád, a napořád v té rouscce prostě chodit nebudu!!!! Díky

cuuza
19. dub 2020

Podepsáno. Doufám, že se vláda umoudří (naivní, možná lepší říkat okopiruje Rakousko a Německo) a podmínky pro život budou rozumné. Jinak totiž nechápu, jak se máme promořit, vzdyť tu ten chudák vir dřív vychcípá....

orisek56
19. dub 2020

@ilonne souhlas. Ja s takpvou petici nesouhlasim a jsem pro rousky. Hlavne to co vidim u nas na vesnici je silenstvi. Asi jsme jeste nedostali poradne pres pracky, ze nam rychle otrnulo.

ruzova_pastelka
Autor odpověď smazal
Zobraz
darinka84
19. dub 2020

@martiniquest podepsáno.. My roušky nenosíme v přírodě, na ulici kde nikde nikdo není.. Dáváme šátek jen když se s někým potkám, a vidím, ze to mají stejně lidi v okolí. Roušku mám jen v obchodě, na poště... Ale bylo by fajn kdyby to bylo oficiální... Jsem těhotná a dýchat nemůžu už teď, takže mě nikdo nedonuti, abych si ji na liduprazdne ulici v létě nasadila... Takova zpocená rouška nemá žádný efekt.

alilali
19. dub 2020

@martiniquest Tak to nefunguje - Tvoje diskuze-tvoje pravidla.

Tady jsi na diskuzním fóru, které má svoje pravidla, ne, že je určuje přispívající, to si laskavě uvědom.

Co se týče petice, tak tu nepodepisu. Já si myslím,že roušky jsou nejmenší problém a nosit je budu, ženský v nich i rodí. Chcete všechno strašně rychle zpět, ale sami proto kromě sepisování petic nejste nic schopni udělat. Uvědomte si, že to není výmysl vlády, aby nemusel koukat na naše xichty, ale snaží se riziko nákazy zmírnit, je to pro všechny něco nové, takže nikdo ani Prymula nemůže říct zda roušky fungují či nikoliv. Vydržíme teď s rouškou na puse, doma, max. někam do přírody a za půl rok/rok třeba budeme moc jet na dovolenou,mít svatbu, pustit děti do školy a nebát se o ně, zajít si do restaurace a na bazény.

Jsem astmatik, pod rouškou se mi špatně dýchá, ale ne kvůli onemocnění, ale především protože nejsem zvyklá mít něco přes pusu, je to něco jako "panika", kterou ma spousta lidí. Nejlepší je si najít roušku s dobře vybraným materiálem.

Za mě tedy rozhodně ne, buďme rádi, že se teď pomalu všechno rozvolňuje. Navíc, vláda po jednání řekla, že roušky vidí do června/července, to snad už vydrzite. Pražský děti mají rodiče, kteří je do přírody vzít mohou.

martiniquest
autor
19. dub 2020

Mam z toho radost, od vcera pribylo 400 podpisu. Diky vsem 🙂

ariadna12
19. dub 2020

Nesouhlasim a nepodepisuji.