Pes před školkou. Mám to ve školce nahlásit?

veritanas
6. kvě 2022

Ahoj holky, dneska se mi stala ráno nepříjemná věc. Před školkou stál neuvázaný pes, chtěli jsme projít a z ničeho nic začal vrcet, štěkat a skákat přímo proti nám. Nekousl nebo tak, ale hodně jsme se lekli. Tak jsem si ve školce odchytla majitele: Ale on je uvázaný ( nebyl, nebo se vyhakl) a omluvil se, sice ledabyle a dělal že nic, díval se na mě jako na idiota. Ale ok. A než jsem se rozkoukala odešel. Jenže mě pořád hraje v hlavně myšlenka, že kdyby šel syn první nebo kterékoliv dítě první ( že jo někdy utíkají děti před vámi), co se mohlo stát. Otázka zní mám to nahlásit i ve školce? Protože spousta rodičů chodí se psy, které tam kolikrát nechá jen tak, bez vodítka bez košíku... Nejde mi o to, aby chlapovi někdo vynadal nebo tak, jen nechci, aby se stalo neštěstí...

aselluska
6. kvě 2022

Tak si to natoč, nafoť a můžeš zavolat policii. Školka s tím nic neudělá. Ovšem by to muselo vyjít. Než to nahraješ, než přijedou. Sousedce na holku zavrčel pes a taky to tak řešila. Neměl košík, vodítko jak provázek.

veritanas
autor
6. kvě 2022

@aselluska neměla jsem mobil. Bylo to rychlé, ale příště si ho vezmu. Přiznám se, že jsem se spíš hodně lekla a moc jsem neuvažovala.

dasipe
6. kvě 2022

U nás na pozemek školky psi nesmí. Nikdo tam teda tenkrát psa nevodil a když už jsem šla já pěšky a měla sebou svoji důchodkyni, nechávala jsem ji uvázanou na silném vodítku pod kopcem u zábradlí. Ale kdybych měla psa, o kterém vím, že se umí z obojku a vodítka dostat, nechala bych ho doma i přes to, že by to nebyl zlý pes. Já bych to probrala s učitelkami, že by se třeba nedej bože něco mohlo stát...záleží hlavně kde ten pejsek byl. Jestli mimo pozemek školky, nebo přímo na něm. Ale taky bych se bála. Každopádně my jsme na vesnici, kde se každý s každým zná.

veritanas
autor
6. kvě 2022

@dasipe taky jsme mála vesnice, ale tohle jsou noví. Nevím, kdo to je. Pes stál přímo před vchodem do budovy školky.

dasipe
6. kvě 2022

@veritanas tak to naprosto chápu tvoje obavy. Já mám zvířata ráda ale prostě nikdy nevíš, co je to zač. Pokud by se to stalo znovu, normálně bych to řešila s personálem školky, vždyť přece tam musí být zákaz jako u nás a všude jinde. Z toho by taky mohl být jednou velký průšvih.

felixfelicis
6. kvě 2022

Majitele jsi upozornila...resila bych to dal, kdyby se to opakovalo.

mourovatakocka
6. kvě 2022

@veritanas U nás ve školce čekávají psi taky, bez problému. Ve finále se nic nestalo, majitele jsi upozornila snad si dá příště pozor a vodítko zahákne pořádně. Smysl bonzovat a dělat aféru bude mít, pokud by se opakovalo. Rozhodně nepříjemný zážitek, o tom žádná, ale domýšlet katastrofy dopředu asi nemá smysl.

petrasipkova1
6. kvě 2022

asi bych ho poprosila pokud by ho odložil příště na stejné místo, jestli by ho mohl uvázovat někam dál od vchodu. Já bych těsně okolo cizího psa ani neprošla. natož když by vrčel, to by mě uplně paralyzovalo, takže bych tam na něj stejně musela počkat 🙂