Ahoj holky, chci se zeptat. Už dlouhou dobu přemýšlím nad pořízením psa. Máme 5 dětí ve věku 3 až 13 let. Máme velký dům a obrovskou oplocenou zahradu. Já jsem jako malá /puberťačka psa měla a byl to pro nás tenkrát velký krok a jednoznačně ten nejlepší.
Přemýšlím nad tím jaké plemeno pořídit a na co si dát pozor při koupi. Jsme poměrně dost aktivní rodina a bylo by fajn, kdyby to byl menší pes, který by s námi zvládl i cestovat. Máte nějaký tip, nejlépe zkušenost? Předem všem moc děkuji.
@bemo pokud jste aktivni rodina co rada vylety a pohyb tak bordel kolie je super☺️Ale neni uplne nejmensi☺️
Souhlasim s @michaelarousova , borderky sou chytre, vycvicitelne, aktivni a pratelske.
Mala plemena byvaji nervozni, ustekana, ikdyz zalezi na vychove a vycviku (v bytovce mame jezevcika, pudla, civavaka a vsechno sou to urvani nevychovani dementi🤔🤦), ja mela dva krizence civav, uz mi zbyl jen jeden😔, a oba slapali jak hodinky, nestekali, neotravovali, ale uplni klidasove to holt nebyli...
At si poridite cokoliv, tak jedine z chovne stanice, at je aspon nejak zarucena povaha a zdravi 🙂
Strejda má jezevčíka, papírovýho, ale u nich je běžný, že desítky tisíc, aby bylo zvíře v pohodě a teda pes s nima jezdí i na motorky, dovolený a vlastně všude. Přijde mi pro ně jako dělanej, všude se vylítá, ale je naučenej poslouchat, na děti hodnej, i když někdy vlezlej.:D
@tinaprofi Souhlasim tak nejak napul😉😄
@romesak Gratuluju💪🤩, ja ty jezevciky uplne nemusim, v detstvi me vzdycky kousli jen jezevcici😅, ale jak rikas, je to hodne vychovou, ale z nekterych plemen se pres povahu proste klidni mazlicci udelat nedaji, jen vychovou trochu posmerovat😅
Kamoska ma civavaka a to je srac prvni tridy, rve, chnape, dycky mam chut ho nakopnout pres celou bytovku😅🙈
My máme 2 pesany. Labradora měl manžel než jsme se poznali, já jezevčíka. Jsou to miláčci největší. Hned si sedli. Velký je pes, teď pár měsíců kastrát, malá je fena, taky kastrovaná. A musím říct, že teda oba mají děti rádi. Jak nějaký přijede, hned chce velký házet míčky 😀 a mrňka se zase chce s každým mazlit. Je to mazel. A zvládli jsme si je vychovat dobře, i když jsou to naši první pesani. Cestování autem milují, stejně tak lítání po venku 🙂
@camelinka 🤣🤣No vidíš a já mám jen jezevčíky a nidky nebyl problém. U jezevčíka musí páníček chápat jejich povahu jelikož co si budeme povídat je to tvrdohlave plemeno 😁😁a akční plemeno. Joo taky mám občas chuť toho Hajzlika civavaka nakopnout, když se mi sape po kotníku. A soused se tomu ještě tlemi jak je to hrozně srandovní. Grrrr
to záleží co očekáváte od psa ... my máme doma v pořadí již 3. border colii a nedám na ně dopustit ... určitě doporučuji koupit borderku s PP ... pokud nechcete nějak investovat do psa s PP, tak doporučuji nějaký útulek ...
My máme Sheltii. Velikostne tak akorát, stéká jen na cizi, je velmi mazliva, chlupy padají jen při přesrsťeni, je chytrá, učenlivá… byla jsem zásadně proti pořízení psa, ale teď jsem šťastná, že ji máme. Pořizovací cena je teď relativně vysoká, ale nelituji ani koruny.
@camelinka ano to jsou ☺️Ale ten pohyb potrebujou jinak delaji lumparny😂tqky mame jednoho☺️
@michaelarousova Jojo, taky sou to aktivky ☺️
@bemo Za mě labrador ale ten není malý...
@michaelarousova to je krasavec 😊
Jezevcici a čivavy jsou moje nejoblíbenější plemena❤️ Nevím proč by si pes nemohl zastekat, většina lidí pusu nezavre, pes stetkne a už je nevychovanej. I když civavu bych k tolika dětem asi nedopurucila, aby ji nezaslaply.
@bemo Jack Russell