Pes, hřiště a sousedka. Rada, jak na ni?

pajax6
1. led 2020

Ahojky , mám takový problém.
Před rokem jsme s manželem postavili na kraji na našeho pozemku menší dětské hřiště, nejdříve jsme to zkoušeli přes obec ale tam nám bylo řečeno že je na vsi moc málo dětí s trvalým pobytem aby se to vyplatilo a že není vhodný pozemek. Takže když jsme dělali ploty tak jsme část nechali otevřenou a udělali hřiště , kam chodí i ostatní děti a rodiče.
Nikdy nebyl problém nikdo nic neničil, alespoň ne naschvál.
No a v září se mi stala taková nehezká věc , měli jsme jet na svatbu a já našeho Matyho oblékla do svátečního šoupla do golfek a jeli jsme k auto samozřejmě těsně kolem hřiště protože je u nás . V tu chvíli se akorát manžel vracel z procházky s naším fenkou ( kříženec labradora a vlčáka- zlatíčko) a zastavili jsme se chvilku povídali a akorát na hřiště dorazila sousedka (ta je starší) se svou dcerou a vnučkou v kočáru...kámen úrazu bylo že s nimi přiběhli dva jejich psi ( malý chlupatí myslím bišon), jednu známe tu pravidelně sousedka hlídá dokonce chodíme na procházky i s naším psem zároveň a nikdy nebyl problém. Ale druhou hlídali tchyní a ta začala vyvádět kolem golfek a skákat na malého ..já se jí snažila v tom zabránit- bílá košile atd a do toho se přidala ta druhá . Asi jsem v tu chvíli zvýšila hlas a zareagoval na to náš pes se kterým byl manžel už skoro doma, vytrhl se a fenky odehnal od kočáru ..tu kterou znala tak ta dala pokoj ale druhá po ní štěkala a cvakal no než jsem jí chytla tak jí trochu cvakla. Upozorňuji že sousedky jen řvali na psi ale nešli si je chytit. Každopádně psům se nic nestalo až na tu malou agresivní tam měla jen škráblé ucho...veterinář jí viděl hned je to ob soused a jen jí to máznul framykoinem. Náš pes poslouchá a na hřiště ho normálně nebereme ale je před námi takže okolo občas procházíme. Ostatní tam psi většinou nevodí takže nikdy nebyl problém, ale ted je.
Sousedka na mě začala nasazovat že bychom to hřiště měli oplotit a zakázat psům vstup hlavně tomu našemu.. :D a v tu chvíli mi ruply nervy a řekla jsem jí , že když se jí to nelíbí tak tam nemusí chodit že jí nikdo nenutí. No a milá sousedka teď roznáší drby jak je to hřiště pro VIP a jak je náš pes agresivní, manžel už párkrát za ní chtěl vyrazit že jí to od plic pěkně vysvětlí ale zatím ho držím a čekám že se uklidní. Docela se rozhádala celá jinak vcelku přátelská komunita a mě to mrzí, ale na druhou stranu chyba není u nás. Má někdo radu jak na sousedku? Předem říkám , že omlouvat se za nic nebudu , protože nemá za co a rozumný dialog není schopná vést to už jsem zkoušela :/.

cutebee
2. led 2020

Myslim si, ze empatie uplne moc nemas. Sama si napsala, ze pes ktery ji vyvadel ani nebyl jeji a jen ho hlidala. Je tezke odhadnou psa kdyz ho nemas stale na ocich, proste nastala ne zrovna skvela situace, navic maly asi nebyl v ohrozeni zivota od bisonka kdyz tu resis bilou kosily nehlede na to ze tvuj pes ocividne taky neni uplne poslusny pokud se sam od sebe vytrhne... proste jen nastala ne zrovna idealni situace a ty si ji nezvladla. Jakmile resis danou situaci s agresii prekvapive se ti s agresi vrati. Nafoukla si to uplne stejne jako ji ted nafukuje sousedka... co na to rict..nemate si co vycitat 🙂

makronka222
2. led 2020

Kasli na to, mela si cokli hlidat krava blba, ona tam lezt nebude a za 2 tydny uz nikdo o nicem nebude vedet. Ostatni vaseho psa znaji skrz plot a vedi ze nema kudy utect, asi na nikoho nevrci atd, takze se bat nebudou.

pabka
2. led 2020

Tak já si vůbec nemyslím, ze jste udělali cokoliv špatně, ze se pes vytrhne se muže stát a ona měla mít svého i když hlídaneho na vodítku a na hřišti nemají psi co dělat. Ze pes skákal na dítě by mi taky hodně vadilo, aniž by podle prvního komentáře bylo v ohrožení života, to je nesmysl, nemá na nej co skákat. Hřiště je vaše, pokud se sousedce cokoliv nelíbí, ať tam nechodí. Pokud by nadále roznasela drby, nechala bych klidně za ni manžela jít, třeba se probere. Jinak bych se na ni vykaslala ať si říká co chce a když má problém, ať na hřiště nechodí, ostatní jistě i tak rádi přijdou.

pavlinar
2. led 2020

Asi bych začala roznášet, že hřiště je jen pro ty, co se chovají slušně. Zákaz psů ano. Svým známým situaci vysvětlíš. Ono jaksi je to váš pozemek, takže baba nemá co přikazovat. Ať si bere děti z celé obce na hraní k sobě domů kdokoli, komu se vaše hřiště nelíbí. Taky si myslím, že se to časem přežene a zapomene...
Souhlasím i s @cutebee, že agrese se oplatila agresí.. Ale teda mě by vytočilo, že někdo mi leze na pozemek a ještě má výhrady, jak se mám chovat u sebe doma..

pajax6
autor
2. led 2020

@cutebee nemám empatii? jako sousedku mám ráda ale psa měli mít na vodítku když je neposlechne náš byl...ano vytrhl se ale reagoval na to že je tam Mates něco se děje a já křičím...promin ale pokousat může hnusně i čivava...Já psa vychovaného mám, podle nás chránil maleho . Po těch malých nešel pouze je odehnal kdyby jim chtěl ublížit tak by dopadli jinak. Když by to šlo do důsledku na to hřišti jsme nebyli jenom vedle a byli na našem pozemku .. a nic agresivně neřeším..bohužel sousedka se mě snaží očerňovat a to se mi nelíbí..

pajax6
autor
2. led 2020

@makronka222 už je to dýl a pořád si mele svou a mě to říkají ostatní se smíchem..:/ , ale opravdu kvůli ní nebudu investovat do plotu...

pajax6
autor
2. led 2020

Tak to odpadne asi jinak , kvůi babě to zruším ..volala mi paní starotka že mají udaní na nepovolené hřiště....jako to je neuvěřitelný ...Tak se to zavře a všichni mají smůlu kvůli jedné babě..😢😠

vilmic
2. led 2020

@pajax6 hele tohle je klasika. Pro dobrotu na žebrotu. Bába ať si hnije ve vlastní nenávisti a ostatní děti mají kvůli ní útrum. V jedný malý vesničce, kde můj táta starostoval, hygiena zavřela hospodu na základě nějaký blbosti, už si nevzpomenu, co to bylo, ale tu tam poslala nasraná manželka, že tam starej chodí vysedávat. A od tý doby neni ve vsi vůbec nic. Děti se nemají kde koupit nanuka, neni kam jít na točený.
Mysleli jste to dobře, bohužel lidi jsou praštěný.

mourovatakocka
2. led 2020

@pajax6 Paní sousedka má pravdu. Hřiště oploťte, ať tam psi nechodí, ti stejně nemají na dětském hřišti co dělat. Na řeči se vykašli, svému psovi kup nějakou mlsku a dobře si promysli, komu dáš klíč od hřiště. Je to vaše hřiště dělané z vašich peněz a vaše rozhodnutí ho nechat přístupné pro ostatní. A tady se ukazuje báječná lidská povaha. Paní sousedka bude asi trošičku kráva, nejlepší bude ignorovat. Na hřiště dej nějakou cedulku, že se tam odehrál nepříjemný incident a že už nebude veřejně přístupné. A že tě bude pomlouvat, že je to hřiště pro VIP? Ne, ty pouze stanovuješ pravidla jako jsou na jiných hřištích a kravka si může postavit svoje. Ale to asi nepůjde, ta umí jen chodit na cizí a pak kritizovat.

mourovatakocka
2. led 2020

@cutebee Ty seš taky exemplář. Kousl tě někdy takový malý zmetek? Malí pejsci mají pěkné ostré zoubky a pokud nejsou dobře vychování, což se holt stává, mají být aspoň na vodítku. Zakladatelka projevila neuvěřitelně dobrou vůli, otevřela hřiště pro děti z okolí a teď je na tom bita. Co asi udělala pro komunitu milá sousedka? A nebo ty? Když na dobrou vůli tvrdíš, že chybí empatie??

editah222
2. led 2020

@pajax6 co je nepovolené hřiště? Máte ho postavené bez povolení (myslela jsem, že na to povolení není třeba) nebo za vstup vybíráte peníze? Nechápu to. Navíc mít oplocený vlastní pozemek je dobrovolné. My máme zahradu neoplocenou a neoplocená bude asi na furt, protože je obrovská a nechce se nám vyhozvat desetitísice za plot.
Co se sousedky týče, neřešila bych to. Držím se teorie, že čím se do hovna víc šťárá tím víc smrdí :D Pokud k vám chodí ostatní sousedi rádi tak je nějáka baba nerozháže a jediný kdo bude za blba bude ona. Teda pokud tam těch problémů nění víc ;)

pajax6
autor
2. led 2020

@vilmic ne manžel se rozčiloval že 3 baby (které mají velké děti a když k nim přijedou s vnoučaty tak tam chodí) se ho snaží donutit platit plot který nebyl potřeba a druhý návrh byl at darujeme pozemek i s hřištěm obci že plot postaví...to je pro nás taky nesmyslné - tak bohatí nejsme. Skončí to tak že náš plot šoupneme a zavřeme hřiště. Jako psi mám dva a nikdy nekousli a neútočí, ale na hřiště je nebereme. Konkrétně Dara co tam byla si s děti hraje a nemám strach. Je blbé že člověk se snaží udělat něco i pro ostatní a nakonec je ten nejhorší ☹. Nic tak zajdu za sousedkou a řeknu jí že docílila toho že hřiště nebude...a ať jí ostatní poděkují za udání ...mě to ušetří práci ve vynášení koše a přikrývání pískoviště atd ..hold pro dobrotu na žebrotu.

pajax6
autor
2. led 2020

@editah222 nepotřebuješ , starostka mi řekla že jsme nic neprovedli , ale že to budu muset minimálně projít jestli je vše ok a odepsat pisateli , ale popravdě mě to zvedlo ze židle je to drzost. Jako polt na hřiště by vyšel tak 30- 40 tisíc a to není tak malá investice ,nehledě na to že to hřiště nebude navždy … no nic jdeme na procházku a pak tam dám ceduli že je to soukromé vstup zakázán..

zuzkasim
2. led 2020

Znám také případ hřiště, které jedni udělali na svém pozemku ze svých peněz, ale mohou tam chodit lidi z dědiny, protože roky tam žádné hřiště pro děti nebylo. Hřiště je oplocené s malou brankou, která se nezamyká. Je to i kvůli psům, aby na hřiště nevběhli, jinak na hřiště kdokoliv může. Přijde mi to docela rozumné řešení, netuším, kolik nějaký obyčejný plot stojí.

pajax6
autor
2. led 2020

@mourovatakocka s tím psem souhlasím myslím že je jedno jaký pes ...když kousne tak kosne...plot dělat čistě pro hřiště nebudeme je to docela drahé a za deset let předpokládám že zase sjednotíme s ostatním pozemkem...a myslím že je to poslední kapka a budou mít smůlu všichni ...jen nás tu pár a i tak to nejde bez problémů😔

pajax6
autor
2. led 2020

@zuzkasim plot čistě na hřiště dělat nebudeme je to na větším pozemku a pro nás je to zbytečná investice...už to hřiště něco stálo psi tam nebývají takže se nedáme dotlačit do něčeho co nechceme...hold to zaplotíme ke zbytku pozemku a pro ostatní nebude přístupné...😔

zuzkasim
2. led 2020

@pajax6 Jasně, chápu, i toto je řešení.

asinehri
2. led 2020

Nevím, jestli chlapečka bude bavit hřiště, kde bude vždy sám..

pajax6
autor
2. led 2020

@asinehri nebude sám tak sousedky když nás tam uvidí tak zajdou akorát tak nebude přístup když tam nebudeme ...

amazonkajanik
2. led 2020

@cutebee budu trochu oponovat. Ať je to jak je to, pes nemá na člověka skákat,pokud k tomu není vyzván. Tazatelky pes reagoval na intenzitu hlasu a šel bránit členy své smečky. Pokud sousedka hlídala cizího psa, měla jej mít na vodítku! Obzvlášť, jde-li s ním na dětské hřiště,které je ještě k tomu na soukromém pozemku, jehož majitelé mají taktéž psa. Za sebe vím, že můj pes by reagoval stejně, stejně tak jako že i on dostává pucunk, když se odváží na někoho (byť z rodiny,či známých)vyskočit.

amazonkajanik
2. led 2020

@pajax6 jak nepovolené hřiště?! To je dřízda! Se domluvte s komunitou, oplotte to, udělejte branku, jako že je to soukromé hřiště (což bylo doposud) a dejte známým klíč od branky . Cizí tam nemohou a známý jdou na návštěvu 😉

codal
2. led 2020

@pajax6 ja nechápu, jak po vás někdo může cokoliv chtít. Vy máte na svém pozemku hřiště (stejně jako většina lidí na své zahradě) a to, že tam může kdokoliv, je vaše dobrá vůle a zároveň je to na vlastní nebezpečí. Vy máte pravo kohokoliv vyzvat, aby odešel a nevstupoval, protože je to pořád váš soukromý pozemek a nikdo nema právo vám zákazat tam ty prolézačky mít, stejne tak, jako vám nikdo nemůže prikazat tam udělat plot. Ať už se tam stalo cokoliv, tak jste v právu vy, vy jste byli na svém pozemku, vás pes byl na vodítku a ve finále nikomu neublížil. Sousedka je přesně ten typ zlého člověka, co se mstí, ve finále to odnesou děti, věřte, že se to obrátí proti ní!

codal
2. led 2020

Dala bych tam jen ceduli soukromý pozemek a dál bych to neřešila. Ti, co si to s vámi domluví, tam můžou chodit dál, my máme taky se sousedama domluvené, že tam můžeme chodit na klouzacku, pro ostatní to je soukromý pozemek a nazdar!

pajax6
autor
2. led 2020

@amazonkajanik souhlasím s Vámi náš pes je vítací , ale taky ví že nesmí skákat je větší takže by mohl někoho i porazit ...a našeho psa nebudu trestat za obranu protože nic jiného to nebylo na psi neútočil ale snažil se chránit malého, kdyby je chtěl napadnout tak to vypadá jinak a hlavně i dopadlo jinak..

pajax6
autor
2. led 2020

@codal uvidíme jak se to vyvine , ale přiznávám že po tom telefonátu jsem dostala docela vztek co si to dovoluje...

kejt29
2. led 2020

@pajax6 plot bych soupla a hriste zavrela. A kdokoliv by se ptal rekla bych, ze je ti to hrozne lito, ale ze takhle dopadl spor se sousedkou a ze i na urad prislo udani, takze to nemate jak jinak udelat. Oni to pak sousedce daji sezrat 😉

cutebee
2. led 2020

🙂 sama jsi psala ze spolu chodite na prochazky tak asi vis jak se jeji pes chova a ocividne to neni bezne chovani hafana... stejne tak neni bezne chovano TVEHO hafana aby se jen tak vyvlik a sel napadnout jine psy.. takze rusivy element byl ocividne ten pes na hlidani... tu situaci si proste mohla zvladnout elegantenji a hlavne klidne... normalne si spis pak spolecne odrbat tchyni jak ma nevycviceneho psa nez zacit jecet na sousedku ktera jiste jen stala sem tam zakricela ale ani obraz ani zvuk a urcite i v te chvili kdy tvuj pes napadl jejich taky jen stala a koukala...jak jsem psala nafoukla si to stejne jako ona...na ferovku si mela prijit a rict ze se omlouvas ze si hned bouchla a ze si to mohl resit jinak urcite by s ni pak byla taky jina rec.. pac a pusu 🙂

cutebee
2. led 2020

@mourovatakocka pro jejich komunitu jsem neudelala nic :( muzete prosim nekdo hodit adresu kde se ona komunita nachazi abych pro ni mohla neco udelat abych dostala posleze povoleni komentovat na internetu? dekujiiii

mourovatakocka
Autor odpověď smazal
Zobraz
amazonkajanik
2. led 2020

@pajax6 jako u nás mohl být pěkný průšvih na Silvestra. Malej spinka a najednou slyšíme, jak někdo klepe na tchyni a štěká jejich cuba. Nejdřív jsem myslela, že švagr, páč se picnul ještě před půlnocí. Ale to by nebyl ten náš pes najezenej. Pak slyším, jak tchýně zamyka a u toho spackuje. Tak se jdu zeptat, co to a prej to byl místní , že hledá souseda (moc dobře ví,kde bydlí) že mu přišel zahrát na trubku. Dokážete si představit, jak by dopadl, kdyby nebyl pes s námi v ložnici?! Máme československého vlčáka krizeneho s huskym a ten si smečku sakra hlídá. Po něm je už ultimatnejsi jen kavkaz a toho bychom neudrželi