Pes. Ano nebo ne?

10. dub 2024

Ahoj, otázka pro milovnice psů, ostatní se prosím nezapojujte: pořídili byste si psa, i když by byl manžel totálně proti?
Jde o to, že jsem zvířecí typ, bez zvířat si neumím život představit. Po svatbě jsme si pořídili pejska a nedohodli úplně podmínky předem,takze byly rozbroje. Manžel je vesnický typ, takže vidí psa u boudy. Já mám psa jako parťáka. Takže postupně z bytu jsem ho vystěhovala do spodního patra, kde měl kámoše a gaučík a zahradu k dispozici. Teď nám umřel a je otázka co dál. Ten druhý pes je rodičů, máme ho tudíž k dispozici na zahradě. To manželovi vyhovuje, podrbat, neřešit nic víc. Jenže mě je šíleně smutno po tom mém pejskovi. Byla to moje velká láska, dělal mi z domova domov, jestli rozumíte. Kvůli muži jsem si řekla, že to zvládnu a dalšího chtít nebudu. Jenže já se vyloženě trápím, vnitřně strašně trpím, že to moje stvoření nemám. Pes rodičů je fajn, ale je jejich.

kakba
10. dub 2024

Nemam psa, ale rada bych se zapojila a rekla ti pribeh me kamaradky. Stejny scenar, manzel zasadne proti. Pes ma 7.let, ani jednou ho nebyl vyvencit, nikdy se nestaral. Nikdy nedoplnil vodu, nedal granule, nepohlidal. Proste ji rekl, at si ho poridi, ale bude to jeji pes a on od nej dava ruce pryc. Kdyz kamoska jede pryc. Dava psa bud rodicum nebo po kamaradech. Nemuze ani z prace jit do mesta, musi se nejdriv postarat o psa. Tedka rika, az tu nebude tak dalsi pes ani nahodou, jak nema oporu v manzelovi. 🤷‍♀️ je to tezky tohle to.

autor
10. dub 2024

@kakba u nás to bylo s tím prvním stejně. Zvykla jsem si na tenhle koloběh a poměrně mi vyhovoval. Hlídání na psa mám jako revanš, že hlídám psa rodičům. Ale prostě ty blbý řeči byly dost. Taky jsem si myslela, že už dalšího psa kvůli tomu ne. Ale já fakt jsem úplně na dně.. Myslela jsem, že to zvládnu lépe.

autor
10. dub 2024

@kakba děkuji ti za zkušenost 🙂

klokanka31
10. dub 2024

Já bych šla proti manželovi, a nějak ho "donutila" si pejska pořídit. My máme skoro 13 letou fenku, a až jednou odejde, tak bude hned další.

klokanka31
10. dub 2024

@kakba Ten její manžel nebude asi úplně normální ne? Tohle chování mi přijde dětinské.

kakba
10. dub 2024

@klokanka31 je to tezky, nema rad psy. V tomto ho chapu. Taky psy nemusim. A bojovala bych za to, aby pes doma nebyl. Takze se k tomu postavil takhle. Nejhorsi je, ze ja bych byla na tom uplne stejne. Tvuj pes, tvoje starost. Ano, porid si, ale na tvoje bedra.

Anonyme- jestli psa potrebujes, jsi smirena, ze se postaras, tak jdi do toho.

lenerka1
10. dub 2024

Zkusila bych si s mužem promluvit, proč pejska nechce, ale hodně konkrétně. Vadí mu chlupy v bytě? Vadí mu péče o něj. Žárlí na něj? Za jakých podmínek by si soužití se psem představoval? Nebo nenašli byste jiné zvíře, které by vám dělalo radost oběma? Ví, jak se cítíte? Když soudím podle sebe, zvířata můžu, kočky, psy, ptactvo, klidně i v posteli či na gauči, ale kdyby si muž přes můj odpor přinesl pavouka či hada, nerozdýchala bych to, nemohla bych se už cítit doma v bezpečí.

romesak
10. dub 2024

Ahojky 🤗 můj chlap taky nechtěl psa.Jednoho dne jsem mu řekla jedeme si pro štěně 🤭a víš co teď jsou to parťáci.

neptunka111
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
radecka1
10. dub 2024

Pořídila bych si psa max. na zahradu.

konidana
10. dub 2024

Je to tezky. U nas doma jsme s detma chlapa prehlasovali, a mame v panelaku kralicka. Muz od zacatku nic podobneho nechtel. Od te doby co je doma kralik, tak snad nevkrocil do detskeho pokoje, kde ten kralik bydli. Teda ted uz tam jsou par let dva. Dcera prvniho dostala k 10.narozeninam, a o 2 roky pozdeji si k nemu poridila partaka. Uz teda aspon skoro prestaly vyhruzky, ze pujdou na pekac. Dokonce kralikum asi 2x privezl seno z trhu.

Se psem nevim. Kdybych to mela jalo ty, ze je to druha pulka meho ja, 5ak bych si ho asi poridila.

pampelina18
10. dub 2024

Tady ti ženský moc neporadi, to je hlavně komunikace vás dvou. Vem to z druhé strany, kdyby partner si chtěl pořídit něco co ty bys vyloženě nechtěla.

autor
10. dub 2024

@klokanka31 hele ale můj manžel se chová stejně jako manžel té, co popisovala @kakba jediný granule nezaplatil. Ale tohle mi neva. Podle mě ho měl ve skrytu duše rád, když šlo do tuhého, veterinu třeba platil..

autor
10. dub 2024

@romesak to je skvělý, to u nás nehrozí.. Ale jsem ráda, že i vás to vyšlo 🙂

autor
10. dub 2024

@lenerka1 už jsme to řešili hodnekrat. Vadí mu chlupy, vadí mu, že smrdí, vadí mu všechno. Má i na ně alergii (ale já taky). Říkám, vyšla jsem mu vstříc, psa jsem z bytu téměř odklidila. Chodil nahoru, když on nebyl doma. Žral dole. Do postele nesměl (původně jo), když šel na gauč, tak leda na svou deku. Manžel by psa bral, ale jen na zahradě..

autor
10. dub 2024

@neptunka111 roboticky vysavač máme a jede denně, je to bomba věc 🙂🙂

glimmer
10. dub 2024

ano, pořídila jsem si takto 2 psy ... upřímně, manžel taky nechtěl ... takže 90% péče obstarám já anebo děti ... manžel jde venčit jen když se mu chce, což je tak 1-2x týdně. Ale jinak musím říct, že v pohodě. Vozí mě s nimi na cvičák (nemám řidičák), na veterinu. Náklady neřeší. Když jsem nemocná, tak je vyvenčí, ale je vidět, že ho to sere, že musí chodit ven tak často. Bere si psy i do postele, pomazlí je, nakrmí ... ale to venčení je pro něj prostě "voser" ... zvlášť když je psí počasí.

autor
10. dub 2024

@konidana děkuji za názor, jsi hodná

merope
10. dub 2024

Zase pokud má manžel alergii, není to tak, že se teď třeba cítí o mnoho líp? Já když jsem v prostředí s alergenem a nemůžu ven, připadám si jak v kleci, totální zoufalství. A pokud jsi psa brala nahoru (i když tam on nebyl), tak třeba prostě pořád doma ten alergen, pořád ucpanej nos, pořád pálící oči...

Nemůžeš si pořídit vlastního psa, ale fakt jen na zahradu případně tedy v zimě třeba výhradně v tom spodním patře (ideálně jen části, kde třeba manžel ani nemá věci / je to nějak stavebně odděleno) opravdu bez chození nahoru?

martulka88
10. dub 2024

Jsem milovník psů, ale nešla bych proti manželovi. Ale je to proto, že my se vždy dokážeme dohodnout. A to byste měli aj vy. Přeci jen pes není hračka.Komunikace je velmi důležitá a vy byste si měli sednout a promluvit si.

uzivatelkapetra
10. dub 2024

Tak já jsem milovník psů i můj chlap, ale do postele nesmí, na gauč taky ne (i když kdysi ano).
A co mu zkusit navrhnout nějaké kompromisy? Pes doma jen na noc a v případě počasí na prd, nějaké nelínavé plemeno, případně velikost ať rozhodne on.
Já bych psa nepořizovala, pokud by byl chlap alergik a zásadně proti i když by mě to mrzelo. Zase si vem jak by ses cítila, kdyby se vaše role vyměnily? Že nerespektuje tvoří je přání.

mourovatakocka
10. dub 2024

Mám deja vu, taková podobná diskuze už tu snad kdysi byla. Mě někdy překvapuje, jak různé názory můžou lidi mít a jsou manželé.

autor
10. dub 2024

@uzivatelkapetra však já se snažím si ho nepořídit. Jít naproti manželovi. Ale upřímně říkám, že se ze mě stává troska. Proto to začínám řešit, tímhle tempem skončím brzo u psychologa.

autor
10. dub 2024

@mourovatakocka máš pravdu, upřímně kdybych věděla, co vím, možná bych šla jiným směrem kdysi.

autor
10. dub 2024

@mourovatakocka zkusím tu diskuzi najít, docela mě to zajímá. Děkuji za tip

autor
10. dub 2024

@uzivatelkapetra ano, kompromisy bych brala. A udělala jsem jich mnoho s prvním psem. A myslím, že to fungovalo.

autor
10. dub 2024

@martulka88 tak že pes není hračka, vím dávno. Žiju se psy od 10 let.

autor
10. dub 2024

@merope upřímně je tam spíš psychická alergie.. Mám větší alergii než on, dokonce mi hrozí astma, pokud budu v domě se zvířaty a tohle je v pohodě. Hodně uklízím, vysáváme denně i několikrát. Když je hezky, psi jsou venku, klidně i celé léto nejde nahoru a je jen dole. V zimě si ho beru nahoru víc.

sorboni30
10. dub 2024

Já jsem měla fenku zl.retrivra..zabil ji jeden hajzl u domu mých rodičů..byla jsem z toho špatná, týden jsem nemohla spát, v noci jsem se budila a plakala. Člověk který má vztah ke psům toto nepochopí. Rodina mi po pár dnech přivezla "náplast". Fenexku zl.retrivra.. odmítala jsem ji, protože jsem nemohla zapomenout na moji Angie. Pak se mi zdál sen, kdy za mnou přišla Angie a vedle ní pomalu šla ke mě Bella, štěňátko.. Angie zůstala stát a štěňátko šlo ke mě. Pochopila jsem, že Angie po mě chce abych přijala maličkou Bellu a milovala ji stejně jako ji. Stalo se. Přijala jsem ji a máme ji doma.. No doma..Angie bývala v domě, spala s námi v ložnici. Na zemi měla svoji oblíbenou kůži. Když jsem procházela rakovinou byla u mě.. Když bouchly Vrbětice muniční sklad (2km vzdušnou čarou od nás), bála se chodit ven čůrat..byla stále u mě a já ji hlásila.. Bella je jiná. Je energická, ale je venku v boudě. Má své místo a když se chceme pomazlit, jdeme ven za ní. Vidí na nás když přijde na terasu, jinak má své pohodlí.. Partneři by se měli vždy dohodnout. Můj taťka je zásadně proti psům v domě, ale Angie si tehdy zamiloval, že ji pouštěl k nim domů i když jsme došli na návštěvu. Ona umělá okouzlit všechny.. Tvůj muž chce psa venku. Možná kdyby měl vztah od štěňátka tak jako my k Angie, možná by pejska přijal i do domu. Zkus s ním promluvit. Stejně štěňátko potřebuje péči a spát v blízkosti vás než si zvykne, že je od maminky. Pokud by byl proti i tak.. asi bych si pejska pořídila, alespoň aby byl venku. Já bych nemohla být bez psa.

neptunka111
Odpověď byla odstraněná
Zobraz