Máte někdo lepší zkušenosti se psy než já? Chtěla bych poradit jak jste řešili situaci- velký pes a malé dítě aby ho nebral jako kořist. Náš pes je hodně dominantní a vůči slabším agresivní museli jsme ho hodně učit na domácí zvířata nic méně občas zakousne nějakou kočku, srnu apod. naších zvířat se nesmí ani dotknout zatím to stálo hodně úsilí. Za měsíc se nám má narodit první dítě a nevím jak se přesně zachovat děkuji
Já bych takového psa doma k mimču nechtěla. Chápu, že je to člen rodiny, ale pokud by mi měl zakousnout dítě... My máme labradora, fenku Nelinku a je neskutečně hodná, neublíží ani cizí kočce, je přítulná i k cizím, když jí přes branku hladí, fakt miloučká i k dceři... Ale psa, co nesnese zvíře natož tak, že mu domů donesete dítě....
My máme cane corso - psa. Hlídá si svoje, ale obě ( 13 a 1a půl ) mladé miluje. Ale i tak je nenecháváme samotné. Když se druhá narodila dali jsme očichat a teď dává piškotek a mluví na něj.🙂)
Kousnul někdy i vás? Pokud ano,resila bych to. . Známí měli dogu a 3 děti. Když kousnul svého pána do nohy ,dali ho uspat. Nikdo cizí k němu nemohl. Zvirata nic. Kdyz uz kousnul i pana,nedalo se nic delat. Bali se o deti. . Za to to nestojí,kdyby se něco stalo. .
My máme sice jen yorksira,ale ze začátku sem ho nechala at si malého očucha a pak byl v pohodě🙂....Ale jestli máš pochybnosti a je to vážně moc problemovy pes tak bych ho vubec nenechavala s miminkem samotného a hodně bych ho hlídala🙂
@horsiee My bydlíme na vesnici a vodítko používáme minimálně musí chodit u nohy, pokud vidí srnu ohluchne a kočku zakousne pokud se dostane na náš pozemek nebo nestihne utéct na ten svůj
@petuik Ano cane corso je podobný našemu psovi my máme amerického bandoga 9 let je to mazel, nikdy nikomu z lidi nic neudělal jen zvířata prostě nesnaší :(
@andreasustrova Pokud bych uvažovala o utracení psa kvůli dítěte nepsala bych tenhle dotaz
@monci3
@martina291116 Jako problémového bych ho nenazvala nás poslouchá na slovo, chci jen vědět jak správně uvitát do rodiny dítě když je tak žárlivý a zvědavý a taky aby mi nevyskakoval třeba do kočárku ze zvědavosti kdyby mimčo spalo na zahradě kdo má jaké zkušenosti ....
neptám se co by jste provedli se psem je s námi 9 let a je vychovaný jak by měl ale příchod novorozence do rodiny je velká věc zvířata a lidi jsou u něj nebe a dudy!
@rolniczka Jsem si teď hledala tu rasu toho psa Bandog, neznám to a píší tam, že je agresivní k cizím zvířatům, ale rodině a lidem, se kterými žije bývá věrný a má rád děti, tak třeba když si ho očichá tak si časem zvykne. Docela by mě zajímalo, jak se to u vás s pejskem bude vyvíjet a jak to pejsek s mimčem zvládne. 🙂
@petuik
@andreasustrova
Je to složitá rasa zachránila jsem ho před absolutním kolabsem prvních majtelu kteří pořídili toto " štěňátko" své dcerce (školkového věku) a dále se mu nevěnovali ...neuměl nic a reagoval na všechno přehnaně vše jsme vycvičili ale ačkoli mám se psy zkušenosti od útlého věku nikdy psovi nevěřím dle mých zkušeností teda mám strach, že něco spáchá ze žárlivosti, ale na druhou stranu jak píšete rodinu miluje a jako samotář by zkapal
@rolniczka Alespoň to zkuste. Babička má jezevčíka, nepřátelského k cizím lidem i dětem, je zákeřná. Když se narodila dcera tak jsem dodělávala školu a bývala u babičky od třech měsíců dvakrát týdně. Fenka ji má tak moc ráda, hrají si spolu do teď, dceři jsou čtyři. Lehávala u jejího kočárku. Když tam máme přijet tak jí babička řekne, že přijede Laura a ona je hotová a čeká na ni. Neměla snad nikoho nikdy tolik ráda a jak je to protivný a zákeřný pes, dokonce měla i falešnou březost několikrát, myslím, že ji bere jako svoje štěně. Tak hodně štěstí s pejskem i mimčem, třeba to budou časem parťáci. 🙂
@andreasustrova
@petuik
Snad to teda zvládnem 🙂
@petuik To je jediné co vím, ale jestli to zabere snad jo... když bude malý ještě škvrně tak je to trochu jiné horší bude jak začne běhat pes ho skolí jako by nic a ublížit dokáže i nám jako nechtěně drápy když skočí pro hračku a podobně no jsem opravdu zvědavá... navíc dnes sem přijela sousedka, že náš miláček má potomky a tak máme nárok na výběr prvního štěněte no je jich 8 a jsou zkřížené s border kolii takže povaha bude úplně " super power "
@rolniczka no to skákáni znám, ale našeho to naštěstí přešlo. Za to se motá pod nohama jak kocour a když se člověk k němu shýbne začne se na něho tlačit. Mě už tak sestřelil ze schodů🙂) a kdyby ještě uměl vrnět, tak ho začnu podezřívat, že je převlečená kočka🙂)holt s těmito projevy člověk nic nenadělá ukazujou lásku a tak furt ve střehu🙂) jinak s těmi štěňaty to bude zajimavé vůbec si to nedovedu představit kdyby byla mžnost pošlete fotku. 🙂)
😉
Dobrý den, máme doma psa, který také "nezvládá" ostatní zvířata, na nás s manželem absolutně závisl a ještě je to takovej divočák, pořád něco musí pracovat. Také jsem měla strach jak si dcerou sedne, jak bude reagovat na její hračky. A teda úplně v pohodě, až nad očekávání, ze začátku žárlil, nejvíc na manžela ale projevovalo se to jen tím, že chtěl hladit nebo do něj strkal hračkou. Hraček si nevšímá a dceru přijal v klidu do smečky. Když byla miminko a jen ležela, tak jsem ji mu dávala každý den očuchat, citlivější nečíst ;) olíznout a postupem času si ji přestal tolik všímat a zvykl si, že patří k nám a když přijdeme domů, tak ji stejně vítá..nikdy na ní nešlápl, buď jí obejde nebo přeskočí ikdyz je v ráži, protože si s ním ještě tolik nehraje, tak si ji moc nevšímá a jen ji chodí občas olíznout, když leze po bytě. Teď jak už začíná jíst a lézt tak ji miluje, protože jí přijde děsně vtipný jak ji krade křupiny a kdoví co z ruky a bere mu hračky, tak si myslí, že si s ním hraje 🙂 necháváme je pod dohledem být, ať si spolu kamarádí a naopak je to super 🙂
@procdi náš pes třeba nemá rád pískací hračky takže pískátko vždycky demontuje mám strach spíše až bude dítko větší aby mu nějakým způsobem třeba neubližilo a on se neohnal myslim si, že i naše přítomnost by nestačila stačí moment, ale doufám že vše bude v pořádku protože nám to taky nikdy neudělal tak snad.... děkuji za odpověd
Já k tomu ještě dodám jednu věc (myslím, že to je samozřejmost) - až se mimčo narodí, tak neodsunout psa na druhou kolej, ale věnovat mu tu péči, co má nyní.
@rolniczka náš pes taky nemá nebo spíš má rád piskací hračky ale když dcera nějakou dostane dáme očuchat a dáme povel, že nesmí, ty psiska jsou dost chytrý aby pochopili co je jejich a co ne 🙂 to určitě ne, my je právě necháváme ale sedíme u nich a když nastane nějaká situace a vypadá to, že už se mu něco nelíbí a třeba trochu zavrčel tak mu hned ukázat hranice, že nesmí (my psa netrestame a určitě ne v přítomnosti dítěte), ikdyž je dcera malá a moc ještě nechápe, tak několikrát denně si ke psovi sedneme a hladím ho její ručičkou a říkám jí malá a když chce tahat, tak ji ručičku odďelavám a znova, vůbec je nedržet od sebe ale naopak co nejvíce spolu aby si zvykly na kontakt a ani jeden nebyli ze sebe hotový, jak když dítě párkrát vidí zvíře a má potřebu hned se po něm sápat a naopak 🙂 a jak píše paní, psovi se věnovat pořád stejně 🙂 chodíme na dlouhé procházky a nebo teď ho vykoupat, on se unaví a doma jde chrnět a já se věnují dceři a pak přijde manžel z práce a věnujeme se na střídačku 🙂
Ahoj mi mame dva psi 3 roky kříženec(vlčák a cosi) a 7měsíců fenu cane corso.starsi je klidas a deti v rodině miluje a fenka je ted sice takovy slon v porcelánu ma už 40kg.ale taky je k detem něžná a k neteri 1rok je neskutečně něžná.
Teď od okolí taky furt poslouchám jak budou žárlit atd.A přiznávám že mě ty keci už dost stvou.Jsem si jista že budou oba hlídat kočárek a malý a budou ho milovat.samozřejmě nudou furt pod dozorem.aby nahodou trebas ue hry nebo neomalenosti neskrabli atd.Takze si myslim že pokud se to pohlida zkraje tak pak už nenude problém. Kazdy pan prece zna sveho psa😀
@rolniczka nechápu jak Vám může na vodítku zakousnout srnu nebo cokoli jiného. A rozhodně nenechávat s dítětem dohromady. Pes bere dítě jako posledního ve smečce, tedy až pod sebou. I sebevíc hodný a milující pes může nechtěně ublížit, natož takový problémový. Takže budete muset být neustále ve střehu.