Ahoj chtěla bych založit toto téma i když je jich tady asi dost tak jsme nikde nenašla tady tyhle dva problémy dohromady. S přítelem se už rok snažíme o miminko před nějakou dobou jsem to začla řešit s gynekoložkou, která mi řekla, že mám PCOS, že budeme zkoumat zda mam ovulaci třikrát jsem byla na ultrazvuku dělala ovu testy, ale bohužel ovulka nikde ☹ tak mi mudr. doporučila NOSIFOL, že někdy to pomůže vaječníky nastartovat. 3 měsíce jsme NOSIFOL uživala do toho jsme brala listovku, piju kontryhelový čaj + jsem začla užívát homeopatika cca 1 měsíc. Teď jsme byla na kontrole a bohužel má ovulace pořád není 😒 ☹ takže mi doktorka řekla, že by jsme zkusili clostik na 3 měsíce a pokud ani to nepomůže tak jedině laparoskopie (prozkoumání zda je vše v pořádku) a pak jedině IVF ☹ ☹ což je nejkrajnější případ do kterého se mi vůbec nechce :(. Jsme z toho už psychický vyčerpána. Ještě že mám úžasného přítele a kamarádky, kteří mi dodavají nadějí. Prosím o jaké doporučení, příběhy, nebo lidičky, kteří stím taky bojujou ať napíši. Budu ráda i za příběhy a zkušeností s tímto problémem... díky
@hanule89 ja mela laparku delanou pred prvnim ditkem.. do 4 mesicu sem po ni otehulila.. nasli tehda tekutinu nejakou infekci kterou ani sterama z pipky nenasli na utz taky nic nebylo videt a ta pry branila uhnizdeni vajca.. a ted nasli endometriozu kterou odstranili a taky mame pry do pul roku otehulit.. tak uvidime.. ona ta laparka fakt nic neni. ja rano dosla.. a vecer sem sla dom..
@luciebx a ta laparka se děla v nárkoze ??a jak dlouho si pak na neschopence?? je mi jasné, že bez bolesti to nebude, ale co by člověk neudělal pro ten malý zázrak .. a ty jsi měla normální Ovu nebo si stím taky měla problém doufám, že nevadí, že se tak vyptavám 😅 😅 😅 😅 jinak děkuji za rádu
Ahoj holky ,já taky byla na laparoskopii v květnu ...před tím jsme se půl roku snažili a nic,nic mi nebylo jen to prostě nešlo ...noo po laparce když jsem se vzbudila jsem zírala ...byly tam srůsty,cysty,neprůchodné vejcovody,zánět a to upozorňuji,že žádné zdravotní problémy nebyly :( zvláštní ....nooo nyní se stále snažíme zatím nic...ovulku jsem spozorovala první až nyní v říjnu,tak uvidíme jestli se vaječníky probraly z toho všeho ...je to hodně na psychiku vše,ale laparka je dobrá,lepší než se fakt ládovat práškama 😉
děkuji moc za rády a zkušenosti 🙂 je pravda, že jsem z toho už psychický vyčerpána a navíc se bojím té laparoskopie :( jsem strašpytel, ale co bych neudělala pro ten uzlíček štěstí .... taky moc nejsem pro ty prášky .. ale zase si říkám, než nechát do sebe vrtat no nevím ..... ☹ ☹ ☹ ☹
Take jsem mela diagnostikovany PCOS nejprve ultrazvukem, ale definitivni dg. potvrdila az laparoskopie, kterou jsem si vydupala jeste pred uzivanim Clostilu. Rovnou mi pri ni udelali drilling vajecniku a troufam si rict, ze diky nemu mi stacily pote pouze dva cykly Clostilu a otehotnela jsem. Bez drillingu by vajecniky ani s Clostilem treba nemusely fungovat... Resp. mi zacal i tak fungovat jenom jeden, druhy ani pres tyto opatreni nenastartoval. Rozhodne bych trvala na laparoskopii prip. pri ni provest i drilling. Ale musi to byt opravdu laparoskopie, ne jen hysteroskopie, ta v pripade PCOS nic neresi. 😉
@hanule89 hele kočko neboj se,opravdu to nic není a přejdeš třeba i dalším zbytečnýn problémům,někdy i vážnějším a nač to odkládat,ale nelépe musí vědět tvůj doktor,mě na to opravdu poslal sám.Já nechtěla,přemýšlela jsem 3 měsíce a už jsem to mohla mít dávno za sebou a pak jsem nelitovala ,rozhodně to neublíží hmm ikdyby nic nenanašli,budeš klidnější a jizvičky jsou malé,toho se bát nemusíš 🙂 .Já byla půl roku před tím ještě na žlučníku,jsem si říkala,to budu mít zjizvený břicho a v pohodě hmm ,být Tebou tak do toho jdu 😉
tímto onemocněním jsem taky trpěla, 2,5 roku jsme se snažili. Bylinky a clostik nepomáhal, nakonec mě gynekolog poslal do CAR. Když jsem měla podstoupit první pokus inseminace, doktor mi zjistil, že jsem těhotná. Stal se zázrak. Zkrátka jsem byla smířená s tím, že jinou cestou než umělou to nepůjde a ono to vyšlo přirozenou cestou.
moc Vám všem děkuji no já ještě zvažují nad gynexem a pak asi tu laparoskopii ... A to už pak budeme snad vědět co a jak.... Holky a když jste brali ten clostík jak jste reagovaly ( mam na myslí) jestli Vám bylo špatně, přibrali jste nebo další věci????
@aklin @evcann @bublinka74 @alcar
@hanule89 nepribrala jsem nic, obcas jsem mela navaly a jinak velmi bolestivou ovulaci a defacto me bricho bolelo velmi hodne az do menstruace. Chvilemi jsem si nemohla ani normalne sednout. Ale zvladla jsem to, ty zvladnes taky. Jen pri uzivani chod hlavne na folikulometrii a mej to v kombinaci s Pregnylem, aby k ovulaci opravdu doslo. 😉
Holky chtěla jsem se zeptat máte některá zkušenosti s Gynexem ???? nebo znáte někoho kdo stímhle má zkušenost???
ja nevim zda muzu poradit.. ale asi bych trvala na te laparce... ja si ji ted prosla a vubec zadna hruza to neni. Proc se ladovat praskama ktere nemusi pomoci a pak stejne te operace nemine.. kdyz budes na sale a budou v tobe aspon uvidi kde je pricina a muzou opravit vse co se bude moct.. srusty endometriozu a tak. Ja leky odmitla proste sem chtela hned na vec.