Zdravím vás maminky,
Přemýšlím, že napíši ministerstvo dopravy s návrhem, aby u obchodů bylo více míst pro rodiny s dětmi, a aby byly také pokutování ti co na místech parkují a v autě dítě nemají. Stejně jako tomu je u invalidů. Hrozně mě rozčiluje, že nemám kde zaparkovat, protože místa jsou většinou obsazená a jako máma od dvou dětí (2 leté a 2 měsíční) vážně nemám šanci dostat děti ven z auta u normálního parkovacího místa kde ani neotevřu pořádně dveře. Parkuji tak přes dvě parkovací místa, aby mohla děti vyndat, ALE nikdy se to neobejde bez konfliktu některého z přihlížejících, který mi jde okamžitě vynadat, že parkuji jak kráva! Ano, parkuji a už to mám napsané i na zadním okně.
Včera jsem se rozhodla chvíli pozorovat kdo na parkovacích místech pro rodiny parkuje. Během hodiny co jsem tam byla, tak tam parkovali především drahá auta, ze kterých vystupoval pouze řidič a žádné dítě sebou neměl! To je opravdu takový problém dojít si o pár metrů dál a neblokovat tak velká parkovací místa?!
Jak jste na tom vy? Byly by jste ochotné popřípadě podepsat petici ?
Tak u nas je situace teda jina. Je fakt, ze nejsem zrovna kralovnou nakupu a navstevuji pravidelne jen dva obchody, vyjimecne dalsi dva. A vsude vidim mista pro rodiny s detmi a zrejme v dostatecnem mnozstvi, protoze byva obsazeno tak 20 - 30% mist, a to i behem patecniho silenstvi, kdy jsou jinak parkoviste narvana az dozadu. Tak ja nevim, mozna spis obepsat konkretni obchodni domy?
Jo, taky mi vadí, že na tato vyhrazená místa pro rodiny s dětmi parkují lidé, kteří k tomu nemají důvod(pouze svou lenost, tedy)- že jim to není blbé! To nechápu 😒 Avšak parkovat přes dvě parkovací místa, to by mě hanba fackovala. 😀
Me fascinuje, ze jsi hodinu sledovala parkovaci zlozvyky spoluobcanu 😀 . Co delaly mezitim deti? Hele, na Ministerstvo dopravy klidne napis, treba budes iniciator projednavani dalsi novely Silnicniho zakonu. 🙂
@panickatlamicka Děti spaly v autě a manžel lítal po obchodě 🙂
Upřímně mi jsou místa pro maminky s dětmi sumafuk, neparkuju tam.ani když je výjimečné volno...protože ty místa jsou zrovna velmi koncentrovaná dopravou a než bych všechny děti posbírala,tak je nějaký... přejede...takže parkují v klidu dál a těch pár m navíc nám neuškodí
Ale chápu že to někoho musí stvat, že na místech pro maminky s dětmi.parkuji občané kteří děti neviděli ani z dálky... ale ono se to kolikrát těžko dokazuje, protože kočár si většina bere sebou...a aby někdo koukal do aut jaké kdo má sedačky...? Nevím no..
Každopádně přeji při stížnosti mnoho úspěchů
@hanulka91 Pokud jezdíš dodávkou, nebo nějakým brutálním pickupem, tak to chápu, jinak ne. Většina lidí je schopná děti vyndat z aut stojících ve standardním "chlívečku". S vajcem je to někdy o prsa, to je fakt, ale taky je fakt, že více místa bývá dále od vchodu, a je tedy možnost zaparkovat tam a doťapkat 😉 , než zabírat dvě p. místa, žejo 😉
@hanulka91 už jsem kvůli tomu měla několik konfliktů, protože nemám žádné SUV ani nijak mega velký auto, ale ty místa jsou fakt malá a mám dvě malé děti, takže s vajíčkem to je problém pokaždé. U nás na těch místech parkují hlavně kravaťáci v SUV a pak taky hodně ženský - samozřejmě bez kočárku a bez dětí. Pokaždé se slušně zeptám, kde mají rodinu.... dozvěděla jsem se už ledacos za výmluvy, bohužel dokud se lidi k sobě nebudou chovat slušně, tak ani žádná vyhláška nepomůže. Kdo je líný si zaparkovat a dojít, tak to bude dělat stejně....
No vidíš a jsou i lidé co auto nemají a musí nakupovat zkus vyrazit na nákup autobusem to je zažitek to pak klidně necháš kravatáky at parkují kde chtějí 😀 .A ty vajíčko vytáhneš i z malého parkovacího místa 😎
No, já nestačím zírat... 🙂 To, že někteří nevychovanci parkují bez důvodu na místech pro "kočárky" nechává tady většinu klidnou, ale naopak to tady ještě schytá maminka, která to řeší parkováním přes dvě místa... A pak se můžeme divit, že se v této zemi nic nelepší - nevychovanci vždycky dostanou zastání... a když to někdo začne řešit, tak je bit.
@hanulka91 Obávám se (jak to tak sleduju), že ani petice by Vám nepomohla. To by se v této zemi první muselo změnit přemýšlení většiny populace. Kdybyste zaparkovala na jednom místě a někomu odřela při vystupování/nastupování dveře, tak to taky schytáte... -"Maminky se musí stát bytostmi s nadpřirozenými schopnostmi, všechno zvládnout a ještě se přitom usmívat a nestěžovat si... "
Spíš bych řešila konkrétní situaci (s obchodem?, stížnost?, posunout do televize? - nevím, jak se to řeší), petice je na dlouho a v této zemi se Vám bohužel moc zastání asi nedostane.
@hanulka91 Bohužel se s tím také setkavam, na malým městech vyjimecne,ale v Brně nebo Olomouci je to běžný zvyk. Hodně mi to vadí, když jsem se konkrétní ridicky zeptala,zda ji není stydno,že parkuje na místě pro rodiče a dětmi,tak jsem se setkala s vysmechem. Bohužel je hodně lidí neohleduplnych a dodržování pravidel nebo dobrých mravů jim nic neříká. Přes 2 místa bych neparkovala a raději zajela dál,ale chápu,že s 2 dětmi už je to obtiznejsi než s jedním.
Já nevím. Mám o dost širší auto, než je průměr, vozím v něm pokupě vajco, kočár, velké čokle a nikdy jsem neměla problém se vysoukat z běžného chlívku. Z tohoto důvodu na místech pro rodiny neparkuju a ani si nevšímám bezdětných, kteří ano. Naopak když vidím, jak někdo stojí přes dvě místa, mám chuť vytáhnout klíče...
Často bývají parkovací místa pro rodiny nebo hendikepované v klidnějších částech nebo blíže ke vchodu atp., aby se předešlo jejich ohrožování nebo kolizi. A ano, taky mne štvou lidi, kteří na těchto místech parkují, ač pro ně nejsou určena a pokud je u vozu potkám, dám jim to sežrat.
Tak to se holky máte že u Vás jsou tak ohleduplní řidiči... běžně se stává, že vedle mě zaparkuje nějaký.....přímo na čáře a ja nemám šanci se dostat do auta jinak než přes místo spolujezdce...a taky spousta lidí parkuje hned nebo přímo na čáře, a i když zaparkuji přímo tak prostě nevylezu no...a to mám jen Citroen berlingo žádnou dodávku...
@lajla ja to nejak nechapu. Nejspis zaparkuje na care proto, aby mel na sve strane misto na vystoupeni. Pokud pak nemuzez vylezt, kdyz zaparkujes na stred, tak zaparkuj taky na caru nebo pacne, abys mela u sve sedacky misto. Taky to tak delam, proste parkuju jen tam, kam se vejdu a tak, abych mohla vystoupit.
@kacca11 jo to taky chápu,taky bych to tak udělala...ale zj mluví bohužel jinak...já zaparkuji tak abych vylezla...přijdu a nějaký...Mi stojí levou stranou primo u dveří...
Ono.taky záleží zda dotyčný parkuje předem nebo zadem a už jsou strany vyměněny
Stává se mi to dost casto a v tehu tuplem
Nam uz nekolikrat zneprijemnila nakupovani v obchodnim centru cerny most takova stara hnusna zenska s deckem (klukem) ktera si zrejme mysli ze je neco vic a kdyz zaparkujem na miste pro rodiny s detmi a mame si dite vyzvednou v obchodnim centru tak po nas pokrikovala a dokonce i urazela ze jsme tlusti a nechce se nam jit par kroku na vic a pritom jen zavidela ze jsme mladi a ona strhana hnussna vrascita krava ktera nema asi nic jinyho na praci nez stat u tech p.mist a kontrolovat kdo tam parkuje doufam ze si to ta pica zenska precte protoze vzkaz pro ni je hnusna stara zavistiva vrascita pica a misto otravovani zivota jinejm by se radsi mela vratit k posranejm plenkam a ne urazet lidi v centru cerny most kteri parkuji na vyhrazenych mistech pro rodiny s detmi!!! Podivej se na sebe do zrcadla a pak urazej ty pico hnusna stara!!!!
Normalne vytahuju dite i s vajickem na parkovisti pred domem kde jsou normalni parkovaci mista a neni to zadny problem jak sedacku vytahnout tak ji do auta dat.A dvouletak uz snad dokaze z auta vystoupit ne?
@hanulka91 Nevim jak je to se zakonem/vyhlaskou, ale myslim si, ze formalne nic jako parkovaci misto pro rodiny s detmi neexistuje. Je to proste iniciativa a vstricny krok toho, kdo parkoviste provozuje.
Ja teda zadny problem nemam, kdyz jsou velka mista obsazena, zaparkuju jinde. Jestli se potahnu se dvema detmi o par metru dal me netrapi.