Zdravím jdu sem úplně s obrovským nedorozuměním. Prodávala jsem synovo postel, a měřila jsem to podle matrace, když už byla postel rozložená ve sklepě, bohužel jsem zaměnila matraci a napsala na inzerát jiné míry.
Paní si jí dnes odemě koupila a večer mi volala že jí nepasuje jejich matrace do postele, protože je postel menší. Jde tam o pár centimetrů. Mojí matraci která k posteli pasuje nechce. Chce vrátit peníze (2000,-) a chce abych si pro ní jela nějakých 60km kde bydlí. Já bohužel v zápětí za ty peníze šla koupit jinou postel kterou jsem měla domluvenou. A teď absolutně nevím co mám dělat! Paní mi vyhrožuje policií, já se s ní snažím domluvit ať počká 2 týdny na výplatu s tím že jí tedy musí dovést zpátky protože si jí na záda s dětmi asi nedám.
Ano spletla jsem se, omluvila jsem se, snažím se to vyřešit. Jenže když si zítra do 14h nepřijedu pro postel s penězmi tak jde na policii.
Jenže ona není chyba jen na mé straně, kdyby byla paní chytrá jak teď, tak si postel při koupi změří. Postel má větší hodnotu a prodala by jí za mnohem víc než ji odemě koupila.
Hanbou se propadám a hrozně mě to mrzí! Může mi něco udělat policie? Je to slovo proti slovu že? Podle mě se tím nebudou ani zabývat. Nejsem žádný podvodník, jen jsem se upsala v mírách do inzerátu a snažím se to s ní vyřešit. Jenže ona furt vytahuje policii.
Já paní vrátím peníze hned jak přijdou peníze na účet, teď ledvinu asi během noci neprodám. Pomoc jsem sháněla a bohužel nesehnala. Jediná možnost je aby paní počkala. Jenže počítám spíš s tou policií. Co mám dělat? Co by jste dělali vy?
Na mém místě bych byla hooodně naštvaná, poslala bych prodejkyni někam a věc kterou jsem koupila, bych se snažila co nejrychleji prodat, aby se mi vrátili peníze (ještě na tom vydělá)
Já ani nevěděla že bydlí tak daleko a já se tam pro tu postel nijak nedostanu a ani teď peníze nemám na účtě. Bohužel. Jsem kráva!
@natysnovec taky si myslím, policie ji tak leda vytlemi a možná řeknou ať ještě počká ty 2 týdny ale určitě to řešit nebudou🙈
@natysnovec dnes uz musi byt 10tis, aby to nebyl prestupek
Tak pokud jste napsala jiné míry a tím ji uvedla v omyl tak má nárok na vrácení, ale pokud s ní komunikujete a navrhla jste termín tak by ho měla akceptovat. Pokud s ní komunikujete přes mail nebo SMS, tak výhružky policií ignorujte.
Ja bych byla jako kupujici taky naštvaná a chtěla zpět peníze.. co s malou postelí. Bohužel jste paní uvedla v omyl těmi rozměry a narok na vrácení má, myslím že právě do těch 14dní.. to že si to paní měla ještě přeměřit postel..to bych jí nedávala za vinu...Každopádně paní Vás udat na policii může, hodnota není na trestný čin, na přestupek ano. Raději se snažte domluvit, případně sehnat peníze. Třeba od rodiny, kamarádky...
Policie bych se nebála, ale na druhou stranu bych asi na místě paní byla fakt naštvaná. Chápu, že nechce vaší používanou matraci a i to, že se jí nechce kupovat matraci jinou (navíc co by dělala s tou, co má, že? 🙂). A to, že jela 60 km, tím pádem nějaké cca další 300 stovky za benzín, to bych na jejím místě kvůli vaší chybě také znovu nedělala, aby vám postel vrátila ona. Ano, mohla si jí přeměřit, ale zásadnější chyba mi přijde z vaší strany a ona s tím má teď jen zbytečně další starosti navíc (proč ona by ji teď měla prodávat a řešit to za vás?). Na jejím místě bych očekávala, že si peníze třeba od někoho půjčíte, vrátíte a pro postel si dojedete. Ne, že jí bude postel dalších 10 dní překážet doma...
Kupující má právo jít na policii a podat trestní oznámení pro podezření z podvodu. Policie má povinnost se každým trestním oznámením zabývat a až po prošetření smí konstatovat, že věc odkládá, protože trestný čin spáchán nebyl. V tomto případě ti od policie hrozí max výslech, protože pro spáchání podvodu nejsou naplněny předpoklady úmyslu obohatit se na kupující a způsobení škody vyšší než 10.000,00 Kč. Doporučuji si pro tyto účely uschovat komunikaci s kupující, kterou případně policii předložíš.
I u koupě použitého zboží samozřejmě platí, že pokud někdo uvede jiného v omyl a prodá člověku něco, co nesplňuje parametry, se kterými věc kupoval, má kupující právo zboží vrátit a ty máš povinnost vrátit peníze. A ty jsi ji v omyl uvedla, když jsi tvrdila, že je postel pro matraci určité délky (takže ne, není to slovu proti slovu). Nesnaž se svou vinu za špatně uvedené míry hodit částečně na kupující, pokud byla postel rozmontovaná, těžko mohla změřit faktickou délku prostoru určeného pro matraci. Měření postranic by jí v tu chvíli bylo dost k ničemu. A úplně mimo jsou úvahy, že by postel mohla sama prodat a tím se dostat k vlastním penězům a ještě by na tom vydělala. Prostě jsi udělala chybu a je na tobě, abys ji vyřešila.
Pokud nejsi schopna zajistit odvoz postele, navrhni jí, že jí proplatíš cestovní náklady s tím spojené + případně zaplatíš zákonné úroky z prodlení za těch 14 dní, kdy nejsi schopna částku vrátit (bude to doslova pár korun, ale ukážeš, že se fakt snažíš, aby na tom nebyla tratná). Můžeš jí navrhnout i to, že si k tomu sepíšete písemné lejstro, čímž jí dáš do ruky něco, co jí usnadní případný soudní spor a jí to uklidní. Tebe to nijak neohrozí, když jí v daném termínu ty peníze vrátíš.
Já nikdy nepoužiji peníze z prodeje pro svou potřebu, dokud není na 100 % jisté, že je druhá strana s kvalitou zboží ok. Tobě doporučuji totéž.
@majaveja
@miryp já koukám ze jsem asi moc smířlivá 🤔 ale v tomhle pripade by mi fakt stacilo kdyby ten ci me uvedl v omyl zajistil pro me kupce ktery by si pro vec ke me prijel (a je kasny ze by to nebylo zitra), abych s tim mela co nejmene starosti 🤔 Mechtela bych po nemovitem cloveku, ktery ecidentne zije z ruky do huby, aby za svoji chybu platil penezi, protoze jich má málo... Horsi by bylo kdybych ja taky byla v situaci kdy si nemuzu koupit jinou postel dokud se tehle nezbavim.
No, jestli bude policie řešit vaše 2 tisíce, tak jim prosím řekněte, že první na pořadníku před vámi jsme my, kteří už 2 roky čekáme, až začnou řešit načipovaný automat v zoo. 😉 Nebála bych se, prý mají moc práce ...
@natysnovec oni tu hranici uz zvedli tusim na 10 000
No a nebylo by nejjednkdissi kdybys ji do toho objednala novou matrac v tom rozmeru? Tam pujde o par cm ne? Treba nejaky atyp....Pochybuju ze by chtela 200cm a od tebe si koupila např.160 cm
Zenska bude spokojena ze ma nkvou matrac zadarmo a ty nebudes muset nikde jezdit. A ona si ve finale tu matraci treba proda a jrste dostane penize
@hanka_12345 nevím, na kolik jí zvedli, ale když jsem tenkrát na vysoké řešila podvodný prodej auta, tak mi na policii řekli, že by bylo lepší, kdybych to řešila bez nich nějakou jinou cestou, protože přes ně, se to bude táhnout roky a roky. A to bylo ještě o dost víc, než ta spodní hranice k řešení. Takže asi tolik k policejnímu odhodlání. 😂
@hanka_12345 Na tohle bych nepřistoupila protože matrace za 2 tisíce fakt nebude nic kvalitního na čem bych chtěla aby dítě spalo třeba dalších 6-8 let.
@cherie24 mam tucha ze to nedavno prave zvedali
@michaela666 sem myslela jako ze pani by si ji vybrala a ta ji zaplatila ale je fakt ze by stala xx tisic to jsem si neuvedomila ze pod 5000 se nedostane
@martinka_33 to, co jsem napsala, nepopisuje to, jak bych se v dané chvíli zachovala já, ale to, na co má právo kupující v dané situaci a čím si myslím, že by dokázala autorka tu vyhrocenou situaci uklidnit. Pokud je kupující normálně smýšlející člověk a neryje stejně jako autorka pusou v zemi, tak si ve výsledku ty vícenáklady vyplatit nenechá, až tu situaci vnitřně zpracuje a ujistí se, že o své peníze nepřijde…
Jinak tedy kupující opravdu není povinna hrát prostředníka při dalším prodeji postele a já osobně bych se do této pozice nikdy nenechala vtlačit.
Kdybych byla TA paní já, chtěla bych tu matraci správnou dovést a nechala bych vás odvést si tu nevyhovující.. a pokud by to nešlo tak bych chtěla vrátit peníze a abyste si odvezla na vlastní náklady zpátky domů..
Jako ano stane se. Základem je dobrá komunikace a to vy děláte. Takže se nebojte policie..to je bububu..oni s tím stejně nic neudělají. 👌
@console Aha tak to nevím .🤣
@sorboni30 teď mi tak došlo že paní neví ani moje celé jméno, protože mám na fb jen první tři písmena z příjmení. Bydliště ví, ale není to mé trvalé. Takže zbývá pouze telefonní číslo, na které nemám ujednaný žádný tarif, je pouze dobíjecí. Po celém dopoledni co jsem se s paní snažila domluvit na řešení, mi napsala pouze že nechce a že ví o mě informací dost a půjde na policii. Volala jsem i na linku kde radí co dělat při takové situaci a poradili mi že se mám snažit se s ní domluvit, jenže paní nejspíš nechce.. Nemám jí ještě dopsat iniciali ať aspoň ví koho udat na tu policii? Při takovém obřím podvodu, jak mě nazvala.
@hanka_12345 ano trestný čin je nad 10.000,- dnes jsem to celý den řešila i s linkou pomoci v takových situacích.
Mam normálně chuť se jít udat sama…
@michaela666 Matrace za 2 tisíce není nic kvalitního? A kolik myslíš, že bude ochotná dát baba za matraci, když kupuje postel i s matrací na bazaru? 😳
@prejeta_zaba ona kupovala postel bez matrace. Matraci má svou, ale protože jí autorka nahlásila špatné míry, tak se jí matrace do postele nevejde. Autorka jí tu svou matraci nabídla poté, co se zjistilo, že udělala chybu a to kupující odmítla. Tomu se nedivím, já bych si matraci z jiné domácnosti také domů nevzala.
@prejeta_zaba Já pochopila, že paní si od zakladatelky koupila jen rám postele ( asi i s roštem) a matraci měla doma připravenou svoji. Tím, že to zakladatelka špatně změřila a inzerovala se kupující její matrace do postele nevleze ( je velká) a proto je naštvaná a chce rám vrátit.
@michaela666 ano přesně tak, postel byla ve tvaru domečku, byla i s roštem. Žádná levná záležitost, nechala jsem jí to za dost nízkou cenu. Stejné postýlky prodávají i v jejím okolí jenže ceny kolem 5000,- a ona mi paní psala že ji mám poslat 1000,- a nechá si jí klidně, že víc jak 1000,- by za ní nedala.
@miryp Díky, byla jsi rychlejší 🙂
Rám manželské postele mám taky z druhé ruky. Nabízeli nám k tomu i matrace ( údajně používané 3 měsíce), ale stejně jsme kupovali nové. Někam na chatu použité matrace od neznámých lidí ještě překousnu, ale na každodenní spánek chci nové.
Klid, udělala jsi chybu a snažíš se jí vyřešit. Což je dobrý přístup, protože co si budeme povídat jsou tací, co by paní hodili do ignoru a dál to neřešili.
Určitě tady nejsi jediná, komu se něco podobného stalo.
@michaela666 hrozně mě to mrzí že jsem to takhle popletla. Napsala jsem jí naposled že ji 15.dám peníze a převezmu si postel, odepsala na to “ne” a dál už bez komunikace. Mam sto chutí, to přestat dál řešit, celý den jsem hledala možnosti jak to napravit ale paní o to nejspíš nestojí😏
Nemůže nic. Je to věc z druhé ruky takže jí max policie řekne ,že je na to na občanskoprávní spor. Za druhé je to pod částkou 5000kc. Takže se myslím, že policie se tím zabývat nebude. Mají na práci důležitější věci než řešit postel která je o 5 cm delší a nebo o 5 cm menší.🤣🤣🤣