Paní na úklid. Jaké práce jim zadáváte a kolik vás to stojí?

17. črc 2021

Ahojky. Vy co máte paní/slečnu na úklid, jaké práce jim zadáváte a kolik vás to stojí? Uvažuji, že bych si také někoho na občasný úklid našla. Omlouvám se za anonym, je to v dnešní době přeci je trochu tabu.

editah222
17. črc 2021

Na paní na úklid není nic špatného. Proč by to mělo být tabu? Já ji mám už nejméně 15let. Dřív jsem platila za hodinu, teď za celkový úklid a vychází to asi 150kč/hodina. 2x ročně okna extra.

rejalin
17. črc 2021

Já se s dovolením 🧷, počítám s paní na úklid až jednou bude druhé, ale také si kolikrát říkám, co bych ji dala za úkol a co ne 😁
Jinak já jsem využívala zatím jednou, nějak po 6-ti nedělí. Byl to větší úklid -podlahy, okna, žaluzie, radiátory, utřít všechny plochy + koupelna, platila jsem cca 2tis., v Praze. Ale také jsem to brala přes nějakou firmu, myslím si, že když bude paní dělat sama na sebe, vyjde to mnohem levněji (poučení pro příště 😁)

merope
17. črc 2021

@rejalin Jj, je to tak nejlepší. Případně se to dá zkombinovat a vzít někoho přes hlidacky.cz, kde se platí za kontakt a je v tom i pojištění.

lenka421
17. črc 2021

K nam jeden cas chodila kazde dva tydny na klasicky uklid na 3 hodiny - v celem byte utrit prach, vyluxovat, vytrit, umyt kuchyni, koupelnu, zachod, vytrit terasu. Takze ja mela klid a v tom mezidobi jsem vzdycky jen parkrat vyluxovala a myla jsem koupelnu nebo co bylo zrovna treba. A asi dvakrat do roka prisla na okna a neco vetsiho.

cherie24
17. črc 2021

Taky se připíchnu 🙂 já mám slíbenou paní na úklid za narození druhého prcka a můžu říct, že se na to neskutečně těším. Partner už občas měl takové poznámky, že jinde to taky ženy zvládají bez paní na úklid, tak jakože my jí potřebujeme a jestli je to nutné, tak jsem řekla, že nutný to fakt je. Nestydím se za to a není to vůbec o tom, že to doma nezvládám, ale o tom, že chci mít čas i pro sebe a věnovat se věcem, které mě baví a ne celý den utírat zadky, v každé volné chvíli šůrovat barák a pak večer padnout na hubu.

kamino
17. črc 2021

Vyzkoušela jsem dvakrát, přeji šťastnou ruku při výběru, určitě chtějte doporučení. Jedna slečna mi rozbila při úklidu dekoraci v koupelně ( set, už neprodejný ), i přes mé prosby. aby uklidila pro mě hůře přístupná místa ( pořád nemám v pořádku koleno ) tak se piplala s prachem na lahvičkách v koupelně a podobně, ale poličky pod nimi už neutřela.. a ve finále si ještě řekla o 200 více, než byla původní domluva - druhá nebyla špatná, ale brala si sebou tříletou dcerku, já platila soukromou školku synovi, abych mohla doma v klidu pracovat a malá si samozřejmě chtěla povídat, hrát si se synovými hračkami, na které je hodně háklivý ( Lego ), takže místo práce jsem si hrála s malou, jelikož jsem stejně nemohla pracovat.. takže naprosto zbytečná investice.. Přeji štěstí při výběru !

rejalin
17. črc 2021

@merope super, díky za tip 🙂

merope
17. črc 2021

@kamino Úklid s dětmi po zkušenostech opravdu jen s velikou slevou. Jinak teda já sama osobně většinou když přijde paní na úklid, tak to časuji tak, že s ní sama uklízím - nejdřív je potřeba uklidit poházené věci z povrchů, aby se vůbec daly pořádně utírat. Takže tedy mít tam tříleté dítě, které by kramařilo, kde se dá, to jedině kdyby tam současně bylo to moje a zabavily by se navzájem.

kamino
17. črc 2021

@merope Já jsem paní potřebovala hlavně ve svatební sezoně, kdy mám opravdu práce nad hlavu - 12 - 14 hod u PC není výjimka.. . úklid společně s paní je sice dobrý nápad, ale pro mě neproveditelný - max nasměrovat, co a jak, ale jinak bych přivítala samostatnost 🙂

merope
17. črc 2021

@kamino To chce mít i trošku štěstí - já měla jednu paní na úklid když jsem přijela z porodnice a tam jsem něco maličko zvládla s ní, pak jsem si sedla na gauč a jenom napovídala, kde co najde. U mě je většinou problém ta hromada poházených věcí všude, co mi paní na úklid neuklidí, protože neví kam 🙂. Ale tím spíše chápu, že mít u nohou tříleté dítě je fakt na houby.

kamino
17. črc 2021

@merope asi tak.. a když se u toho musíš soustředit na práci ( jedna fotka třeba na 20 vrstvách ) tak je to na hlavu🙂

merope
17. črc 2021

@kamino 20 vrstev?? V tom se dá orientovat a nezbláznit? 🙂 Jako u toho by mě rušily i dotazy paní na úklid (jako když něco neví, co třeba použít a tak).

kamino
17. črc 2021

@merope asi tak.. s trochou praxe dá 🙂 Dotaz ještě jde, ale není dobré od rozdělané práce vstávat, to se člověk pak opravdu lehce ztratí 🙂

lachtanice86
17. črc 2021

Jestli můžu pohled z druhé strany. Chodila jsem uklízet, mela jsem jen 2 rodiny a 1 firmu. Chodila jsem do každé 1x týdne. Takový ten základní úklid. Vyluxovat, vytrit, koupelna, záchod, prach, kuchyň. Nebylo problém domluvit něco navíc jako okna, převlečení postelí, kytky. Ve firmě k tomu bylo utirani pc, skládání nádobí do myčky, odnos odpadků. Samozřejmostí bylo, že jsem všude chodila bez dítěte. Cena za hodinu byla od 150-200,- záleželo co vse bylo potřeba. Klicky jsem dostala jen od firmy, u rodin se mnou byl vždy někdo doma, většinou paní. Pokud se ji neco nezdálo vyjasnili jsme si to hned. Delala jsem to jako přivýdělek, mne to bavilo, úklid me bavi všeobecně. Pred nějakou dobou jsem to musela ukončit, dnes mám tp, tak bylo potřeba se domluvit dopředu.

zelenaesmolda
17. črc 2021

@rejalin
ja bych dala za ukol to,co mi samotne dela problem nebo delam nerada.V mem pripade treba vysat nebo prevliknout postele.

keksik002
17. črc 2021

Chodim uklizet, dělám bezne veci jako vysati, vytreni, umyti wc koupelny, nadobi, pracka.. Pak si hodne lidi rika o zehleni a uklid detskeho pokoje. Jednou za cas umyti oken, ale ty jen kdyz nejsou vysoko v patre :D a beru 120,-/hod

zelenaesmolda
17. črc 2021

@keksik002
to je dost malo ne?

autor
17. črc 2021

Děkuji za zprávy 😊

ilonne
17. črc 2021

Platím za úklid bytu 4+kk jednou týdně 500,-Kc. Paní je úžasná, kromě běžného uklidu domácnosti, sebere i poházené děti u dětí v pokojích a poskládá je. Když nestihnu kuchyň, nasklada i nádobí do myčky a zbytek umyje. Po domluvě myje okna.

samettka
17. črc 2021

@ilonne cha chaa, já chci taky poskládat děti 🤣

journals
17. črc 2021

“Nasi” pani prosime hlavne o koupelny. Jinak takove ty veci ke kterym se bezne nedostanu. Okna, dvere, ruzna zakouti v dome. Platim 180,-/h

keksik002
17. črc 2021

@zelenaesmolda ani ne, většinou chodím k seniorům 🙂 chodím jim pomáhat, dostanu u nich čaj a sušenky nebo buchtu, popovídáme si, uklidím.. Mě ty peníze pomůžou a je to nezruinuje ;)

zelenaesmolda
17. črc 2021

@keksik002
tak to jo 🙂

ilonne
18. črc 2021

@samettka Twl věci, debilni mobil 🤣🤣🤣🤣. To se povedlo.

novamamina
18. črc 2021

@ilonne sebere pohazene děti je top!

ilonne
18. črc 2021

@novamamina Vid 🤣🤣🤣

samettka
18. črc 2021

@ilonne jsem u toho brečela smíchy, geniální překlep 👍🏻

wxkatuska
19. črc 2021

Doporucite nekoho konkretniho (vychodni okraj Prahy)?

petradt1986
20. črc 2021

Ahoj holky ja chodila uklizet 3x tydne vzdy ty 2,3 hodiny. /4500 mesicne.
Vzdy klasika od kuchyne po koupelnu. Prach, vytreni, vyluxovani. Veci co jsem maximalne uklizela byli v koupelně(sprchac, ziletky atd) . V pokojich, loznicich, to jsem brala jako osobni(viz pohazene veci) tak ty jsem nechala tak jak byli.
Stalo se mi v jine rodince, ze si nechali pohazene penize na posteli, ja je sebrala, dala na nocni stolek, ustlala. A byl problem.. Tak ze od te doby jsem to nedelala.
Mela jsem take na starosti barak. A tam bylo prace az az. Tak ze tam jsem byla take 3x v tydnu. Ale uz v prumeru 4-5 hodin. /8000mesicne. (Kazdy druhy mesic okna, uklid garáže, plus sekani travy)
Jedine co jsem nedelala bylo žehlení (s tim se nekamaradim doteď 😁).
Jinak co vim okolo, vetsinou si holky berou od 150 výš na hodinu.