Ahoj. Bydlím ve 4. patře bez výtahu a začínám přemýšlet, jak to bude v praxi vypadat s kočárkem a vynášením mimča do bytu. Můžete mi napsat, jak to děláte vy, co to máte stejně? Jde mi o praktické zkušenosti, rady, co se vám osvědčilo 🙂 Máme v přízemí cosi jako kočárkárnu, kterou budu muset využívat, protože kočárek nahoru prostě nedostanu. Jak nebo v čem nosíte děti, jak to děláte třeba s nákupy, co vše máte v kočárkárně, ztratilo nebo poškodilo se vám tam něco, máte to nějak pojištěné?
Máš výhodu, že máš aspoň tu kočárkárnu. Já bydlím sice jen ve druhém patře, ale v domě nic takového nemáme, takže já budu muset tahat celý kočár nahoru. Neb bydlíme v pavlačáku, tak ani nejde nechat kočár někde na chodbě. Proto jsem vybírala kočár tak aby byl co nejlehčí.
Ahoj, my taky bydlíme v paneláku bez výtahu ve 4 patře a kočárek jsem stále nechávala v přízemi a malou jsem nosila na rukách, nikdy mi nic nezmizlo ani nepoškodilo, vchod se zamyká a sousede vědeli že je to náš kočárek. Když jsem šla na nákup, tak jsem odnesla malou, dala jsem jí do postýlky a vrátila se pro nákup a když jsem tam nemela neco také co by se mohlo zkazit a nebo jsem to hned nepotrebovala, tak jsem to nechala v košíku pod kočárkem a vzal to manžel když šel z práce.
@martinahost Týbrďo, tak to by u nás nefungovalo. U nás se nezamyká, vchod je prosklený a hned naproti je ubytovna pro sociálně slabé.
Odnést malou nahoru a nechat ji tam samotnou si asi taky netroufnu, byť na chvíli. I když co já vím, jestli se po čase neotrkám...
@honeypet A jaký kočárek si vybrala? (Možná už jsem se ptala jinde, ale nepamatuju se, tak se omlouvám.)
My bydlíme také v paneláku bez výtahu. Sice ve 2. patře, ale ty dvoje dlouhatanánský schody mi dávají s dvěma dětma dost zabrat. Kočárek nechávám v přízemí v kočárkárně. Když byli kluci mimina, tak jsem měla kočárek s vyndavací vložkou na malá miminka. Mělo to po stranách uši, takže jsem v něm kluky nosila prostě jako v tašce - to bylo moc dobré, protože jsem měla druhou ruku stále volnou - např. pro nákup. Ale stejně je to hrozný to tahání, už toho mám po krk. Nahoru neustále vláčím tašky s něčím a mladšího kluka (jsou mu 2 roky) vodím za ruku. Jdeme šnečím tempem a někdy se malý šprajcne a jít nechce. Takže s těžkýma taškama čekám až si to rozmyslí. A když jdu dolů, tak taky nikdy nejdu s prázdnou rukou - neustále tašky s něčím a nebo pytel s plenama, taška s roztříděným odpadem - no prostě horor!!!Už se mi stalo, že jsem měla plné ruce a kluk mi vyklouznul a kutálel se mi do půlky schodů. Naštěstí se mu nic nestalo. Už si připadám jako soumar a ne jak člověk. Když není výtah, tak je to naprd 😖
my teda výtah naštěstí máme, ale¨pro změnu se nám do něj nevejde kočárek, takže to děláme tak: když byli kluci v korbičkách, přenášeli jsme je v nich, nyní je přenášíme ve vajíčkách (autosedačkách), které necháme po dobu, co jsme venku v kočárkárně.
jinak máme normálně kočárek v kočárkárně a zamykáme ho zámkem na kolo, u nás jsou v domě ale kamery, takže by se tu nemělo nic stát a když tak budeme vědět, co se událo. máme tam i rukávník na kočárku a nevyndávám ani nánožník ani fusaky, to bych se z toho zbláznila, přenášet vše..
no a nákupy prostě v ruce v tašce.. 😉
ale u Tebe bych to řešila tou korbičkou a až se do ní mimčo nevejde, tak bych ho nosila v ruce..přece jen to vajíčko je taky docela těžké samo o sobě..a vynášet ho i s mimčem do 4. patra asi nic moc...
@lostakova Já to měla jako součást kočárku. Měli jsme (teda ještě nám stojí v kočárkárně) značku Babyactive Breaker. Ta ucha byla tak akorát, jako u tašky, takže jsem je po zemi nevláčela. Bylo to opravdu moc dobré. Vláčet mimi na ruce je dost složité. Kolikrát mi ještě i kluci spali, když jsme přišli z procházky, takže jsem je jen vyndala dole z kočárku, v té tašce odnesla nahoru a vůbec se nevzbudili, doma to třeba ještě dospali. Fakt dobrý.
@lostakova Tak za tu 1-2 minutky co jsem odběhla dole a zpátky se jí v postýlce nemohlo nic stát a to jsem dole po schodej běhala 😉 a nebylo to na denním pořádku. Napr. Mám jednu známu která dala díte spát a šla do krámu protože měli krám hned přes cestu, to by jsem zase já neudělala, to raději dítě vezmu sebou a nechám ho na tu minutku v postýlce než si pujdu pro nákup.
@kacikaci Zas ta autosedačka se asi nese lépe než korbička, ne? Myslím si, že autosedačku zvládnu jednou rukou, u té korbičky si nejsem tak jistá. Pokud budu mít obě ruce plné, tak nákup už nezvládnu. A nosit jen v ruce není dobrý nápad? Ale to jsou zase obě ruce... Nebo nějaký šátek?
@lostakova Jo jo, tak jsem měla kočárek a v té tašce jsem si vždy přinesla už přichystané mimi - už i ve fusaku v zimě a jen jsem ho dala do kočárku. Přebalovací tašku jsem si nosila domů. U té kočárkárny záleží na baráku asi. U nás bydlí samí slušní lidé (většinou důchodci) a vchod se zamyká. Nikdy se tu nic neztratilo..
Nosit v autosedačce je peklo 🙂 Mám fakt odzkoušeno. Je to hrozně těžký. Když je to pak už třeba půlroční mimino, tak to je mazec...Ale když není zbytí, tak se samozřejmě nedá nic dělat.
@lostakova korbičky byly super, lepší než autosedačky - ty jsou fakt těžký..
hlavně si mimčo připrvaíš už nahoře v bytě, a dole nasadíš jen nakočár a jdete, takhle já strávím půl hodiny dole v domě tim, že kluky ještě přendávám z autosedaček, zabaluju do fusaku, apod. a nebo nějakou tu vložnou tašku - kočárek ještě nemáte? tak bych se poohlédla po nějakém dobrém sporťáčku, do kterého si dáš místo korbičky vložnou tašku - ta nic neváží..a budeš to mít pohodlnější..
@lostakova Mně se teda ta autosedačka strašně špatně nosila- v jedné ruce to bylo hodně těžké. Ale kdybych neměla tu přenosnou tašku z kočárku, tak bych asi nad tím také uvažovala..Sice je to tíha, ale furt lepší než tahat mimino v ruce. Ale mluvím za sebe, třeba to má někdo jinak 😵
Jo tak toto budeme muset taky řešit. Bydlíme ve druhém patře v paneláku bez výtahu, kde teda něco jako kočárkárna je, ale je zakrámovaná vším možným - nakoukli jsme tam zatím jen jednou a bylo tam snad deset kol a patery sáně a pak nějaký starý stůl a já nevím co ještě. Zatím tedy nejsem ani těhotná (nebo možná jo, ale nevím o tom), ale až to budeme aktuálně řešit, tak to budeme muset nějak probrat se správcem, aby se s tím něco udělalo. U nás se teda taky na noc zamyká * jedny ze dvou dveří (blíže ke kočárkárně) jsou zamčené prakticky pořád. Takže pokud by se něco ztratilo, tak za to může někdo z baráku (kde převládají buď starší lidi anebo naopak VŠ studenti na privátě, kteří nevím co by dělali s kočárem). Ale budu se poohlížet spíš po levnějším kočáru, jak se vyjádřila sousedka, kočár za 20 tisíc by v tý kočárkárně teda rozhodně nenechávala.
@lostakova Já šátek nikdy nepoužívala, ale přijde mi dost krkolomné tam mimi cpát jen do těch schodů a pak zase cpát ven. Třeba v zimě, když bude nabalené...No nevím. To už asi radši tu těžkou autosedačku 😉 Radila bych prostě něco, kam mimi jen lehce přešoupnete a jdete. Klokanky a šátky jsou na delší manévry..
miminko většinou ještě po procházce doma dospává a když ho budeš přendávat do šátku nebo nosítka, tak ho vzbudíš, tak bych to neřešila..
ale když Ti to bude vyhovat tak proč¨ne, zase budeš mít volné ruce..
to jsou jen mé poznatky z půlroční praxe 🙂
@honeypet To seš na tom úplně stejně, taky druhé patro v baráku bez výtahu, žádná kočárkárna a nikde na chodbu se nevejde..akorát já odmítám tahat kočár po schodech nahoru, takže ho budu nechávat před barákem v autě - ze začátku tam nechávat konstrukci a korbu s prckem nosit nahoru a potom tam nejspíš budu nechávat celej sporťák a nosit prcka na ruce..
My teda výtah máme, ale u babičky není (3p), kočárek jsem nechávala v kočárkárně a pak brala malého ve vložné tašce nahoru, to ani nevadilo že spal. Od 5m jsem ho brala na rukách. Je ale fakt, že od té doby jsem k babičce s kočárkem jela výjimečně, brávala jsem malého va manduce.
Asi bych koupila kočárek s oddělávací korbou.
@lostakova jj taška je místo korbičky - máš sporťák a do toho sporťáku, který ale musí jít do úplného lehu dáš tu vložnou tašku, takže vytvoříš jakoby takovou korbičku ve sporťáku 🙂 a některé vložné tašky jsou udělané i tak, že jsou i fusakem a chrání dítě před vnějšími vlivy
kdybych už měla svou zkušenost, tak bych šla určitě do vložných tašek s klukama..
@kacikaci Zas z tohohle popisu bych pochopila, že to můžu dát i do korbičky... http://www.detskydum.cz/detail/emitex-taka-na-m... A to by se mi líbilo.
ahoj,máme to podobné, akorát bydlíme ve 3.patře a u schránek máme takové plechové boxy,kam se kočárek krásně vejde. Já nosila malou nejdřív ve vajíčku, pak normálně na ruce. Nákupy jsem obvykle nechávala dole u kočáru a když malá usnula, skočila js si pro ně. Teď budou Ivance dva a do schodů se jí pokaždé nechce, takže už jsem si zvykla na to, že táhnu Ivanku a třeba tři tašky s nákupem a jde to.Musí:-)
Tak to si ráda počtu 🙂 jsme na tom úplně stejně