Panasonic DMC FZ72 vs. Nikon L340 vs. Nikon B500

jujatko
26. čer 2016

Dobrý den, prosím o radu zkušené fotografky nebo ty, kteří rozumí fotakum - který z uvedených vybrat? Potřebuji pro focení na dovolené, rodiny atd. - prostě běžné rodinné fotografování. Doteď jsem měla Panasonic FZ10, který měl 10x optický zoom a stačilo to - takže zoom si myslím, že by stačil u všech z uvedených. Manuální nastavování prakticky nevyužívám. Fotím víceméně jen na automatiku - měním jen přednastavené režimy. S nastavením clony atd. jsem si hrála jen jednou. Chci asi to, co všichni - co nejhezčí fotky na automatické režimy (i třeba za zhoršených světelných podmínek - za šera atd.) .... Takže zásadní otázka - poznám jako běžný uživatel (lajk) rozdíl mezi běžnými fotkami z těchto uvedených fotaku? A nebo se mám podívat po úplně jiném? Foťák, který mám nyní, stál ve své době 15 tis. A pro mé fotografování stačil až doteď, kdy už je doba úplně jinde, a možná se nyní vyrovná kompaktu za 2000 (nevím ...). Nechi zbytečně dávat peníze za foťák, jehož funkce bych ani nevyužila, a fotky budou ve finále stejné jako u fotaku za 3000. Ale nerada bych zase koupila nějaký za 3000, když by ten za 7000 dělal o poznání lepší fotky. Děkuji za rady.