Otravné svědivé puchýřky

gefus
30. led 2018

Dobrý večer. Chtěla bych se zeptat. Za poslední tři měsíce se mi dělají na rukou puchyrky, i mezi prstama. Jsou bolestivé a svedive. Před 14ti dny se mi začaly objevovat i na chodidlech a mezi prsty u nohou. Objevují se nové a nové. Pod horkou vodou, hrozně pálí a svedi, nutí mě to ke škrábání. Byla jsem s tím u praktické lékařky, ta mi předepsal triamcinolon. Bohužel nepomáhá. Přikládám fotografií. Děkuji za odpověď.

janapetrvalska
30. led 2018

me na to pomaha belogent krem, je i mast , alelepsi nechat si predepsat krem promazavat a za dva dny to bude pryc , pak jednou za cas ob den promazat.Me to vyhodi vzdy pri myti nadobi a pouzivani agresivnich prostredku , rukavice nepomahaji. Skrabanim puchyrky popraskani pak to stipe , boli a hlavne si to muzete roznest po tele .. mam obdobi kdy pul rok nebo rok nic a pak treba mesic v kuse , ale krem pomuze..

mis_el
30. led 2018

S těmi rukavicemi, opravdu pomáhá si dát bavlněné rukavice a na to ty gumové. Ten prášek z těch gumových rukavic je ještě horší než např. Jar. Mě na můj atop pomáhá beloderm.

amoretspes
31. led 2018

To je ekzém.vysadit na čas pálivé jídlo,nekdy dráždí brambor při loupání,jar na mytí nádobí a jiná mýdla.Vsechny tyto masti na čas pomohou ale neléčí příčinu.Nejlepe alergolog.

baris
1. únor 2018

@gefus měla jsem a pokud se nedám pozor, tak stále mám z jídla - syrové brambory, paprika, rajčata, citrusy .... a drogérie - mám alergii na konzervační složku methylisothiazolinone. Chce to v drogérce hodně číst složení - krémy, šampóny, mýdla, saponáty ....

Podlahu vytírám v rukavicích, nádobí pomyje buď myčka nebo manžel, protože methylisothiazolinone je ve většině prostředků na nádobí.

Jako první pomoc jsem měla kortikoidy. Ale nejlepší je prevence - vyhnout se všemu, což ne vždy jde.

andiienka
6. únor 2018

Zkuste namazat Bepanthenem sensiderm, ten by měl zabrat. Používáme ho také a spokojenost. Pokud ne, tak bych asi zašla na kožní.

lenkadufi
10. dub 2020

Dobrý den tento svědivý ekzém už mě trápí dobrých 5 let a stale mi doktorka predepisuje kortikoidy ale dnes to mam tak rozjetý že mě boli celá ruka. Nevim co s tim dál.

lindunka5
18. čer 2020

@lenkadufi a i ostatní kteří sem zavítají kvůli podobnému problému - běžte na kožní, ať vás vyšetří jestli to není svrab. Bohužel se totiž svrab netýká pouze nečistotných lidí, mám zkušenost od známých. Nenechte se odbýt, sama kožařka naznala, že svrab "mytých" je velice těžké rozpoznat a dokáže tak člověka potrápit na dlouho - doktoři tvrdí že to je alergie, vyrážka, ekzem, kopřivka, .... ale svrab napadne málo koho.

lindunka5
18. čer 2020

Ještě doplním - známý, který ho bohužel měl, měl velice podobné pupínky i příznaky jako zakladatelka.