Co si myslíte o následujícím nápadu partnera, který chtěl naše roční posadit na paddle board na přehradě? Co kdyby dítě spadlo do naprosto neprůhledné vody? Vůbec nezmínil jakékoli ochranné prostředky pro dítě do vody, prostě ho chtěl dát na paddle board a kdyby spadlo do vody, byl si jistý, že ho najde. Vůbec ho nenapadlo, jak lidé v takových situacích panikaří, že voda je neprůhledná, že by dítě někam spadlo, ale pod vodou se dostalo někam jinam.
Nazval mě pak matkou, která svému dítěti nedovolí žádný vzrušující zážitek.
Já si myslím, že je to idiot 😀
@goldenova
debil
Myslím, že to je úplný idiot a ještě bych ho tím paddleboardem pretahla přes hlavu, aby se mu rozsvítilo.
@deaneira29 Děkuju, takto mi to stačí. Jsem ráda, že to tak nevnímám sama.
Že dostal ze sluníčka úpal, magor!
Zrovna dneska bylo ve zprávách o tom dvouletým a utopeným tatínkoj. Nevím, jestli jak ty chlapy ten mozek používaj
Obecně si myslím, že jsem matka salámistka a fakt nehysterčím, ale po pár letech na záchrance vnímám kombinaci dítě a vodní plocha jako stejně bezpečnou třeba jako dítě a střelná zbraň, dítě a jed na krysy nebo dítě a virus a pravých neštovic🙈
@gruyerre No, jsem ráda, že to vnímám stejně. Dítě se může utopit i v 10cm čiré vody v malém nafukovacím bazénku. Proto je všude napsané, ať nikdy rodiče od dítěte neodchází, když se koupe. On ten partner jednou malou posadil na skateboard v protisměru na cyklistické stezce a vezl ji rukou. Nenapadlo ho, že jí může spadnou dolů nožička, kterou by kdokoli v protisměru nebo i stejném směru mohl přejet, protože lidi obvykle nepředpokládají, že se na stezce bude vyskytovat na skateboardu miminko. Když jsem to viděla, málem jsem se pozvracela a v následujícím okamžiku malé nožička spadla přesně ve chvíli, kdy kolem ní jela na kole v plné parádě překvapená paní.
@drep
uz ses setkala s ditetem nakazenym pravyma nestovicema? :D
@zelenaesmolda nesetkala a jsem ráda, pevně věřím tomu, že vir je někde bezpečně uzamčen v laborce a už ho nikdo z nás neuvidí. Ale vrtání čidla na měření nitrolebního tlaku 2letému dítěti po tonutí a resuscitaci byl můj první operační výkon jako neurochirurgického novice.
@drep
fuj,je mi zle jenom to ctu...
Četla jste dnes tento článek na seznamu? Myslím, že tento otec byl stejný hazarder jako ten váš 🤦♀️
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/dvoulety-ch...
Tak zas je videt ze se tvuj partner posunul a misto toho, aby to rovnou vyzkousel, jako ten skateboard, to s tebou nejdriv zkonzultuje, to mi prijde jako vyvoj spravnym smerem.
@goldenova
@malytlustyhroch To je pravda. Mně přijde špatně to, že to zakladatelka konzultuje s cizími lidmi. V tomto případě není co řešit, proč kolem toho vyvolávat diskuzi.
Ani omylem. Maximalne nekde u brehu a intenzivne hlidat druhym rodicem. Ale samotneho a jeste na hloubku vubec. Nechapu, ze bo to vubec napadlo.
Byli jsme před 14 dny s 2letou dcerou poprvé na vodě, všichni vesty, samozřejmě, řeka tak 20 cm hloubka. Měla jsem stáhlej zadek celou dobu, a to malá nedělala žádný blbosti. Dítě a voda = oprávněný strach. Je to nezodpovědné od partnera. Hrůza. Tolik případů od června v TV, na řece, v bazénu, furt se někde někdo topí. Na zahradu, kde máme bazén je imrvére zamčeno.
@1772 Jediný důvod, proč jsem tuto diskuzi založila je, že jsem si chtěla ověřit, zda mě někdo bude považovat za příliš úzkostlivou a ustrašenou matku, tak, jak mě nazval on. Víte, když žijete s arogantním člověkem, tak po čase přestanete mít rozlišovací schopnost, zda je něco správně nebo špatně. V případě našeho dítěte ji snad ale ještě mám.
@goldenova mě je úplně jedno, jestli mě někdo bude mít za úzkostnou matku, bezpečí dítěte nade vše. Já bych ho asi zabila, kdyby to fakt udělal, ještě že se aspoň nejdřív zeptal. Je to idiot, trnula bych, co vymyslí příště
co si myslím? že je tatínek miminka naprostý kretén....to si myslím...
protože ve vodě stačí dítěti jakéhokoliv věku i sekunda a může se stát neštěstí, jako by to nebylo dnes a denně v novinách a nebo v TV....
Ty kokos, tak nevím, jaký je to vaše dítě, ale naše děti byly v roce neřízeny střely. Na paddleboard může vzít dítě v roce leda tak debil...
@goldenova Není nic špatného na tom, že ses zeptala 😉 Věř si a důvěřuj svým mateřským instinktům, tvým úkolem je zajistit dítěti bezpečí. Vždyť víš, že toto je úplně pitomý nápad, a jestli se tě snaží zvyklat, nedej se 😉 Přesně jak píšeš, je nebezpečný i malý bazének s 20 cm vody. Stačí vteřina nepozornosti a je neštěstí (vlastní zkušenost... trošku starší dítě, dětský bazén, voda do pasu, podjedou nohy, panika, je pod vodou a sám se nezvedne...kdybych ho neměla na očích a hned pro něj nesáhla, je průser ☹ něčeho podobného jsem byla i svědkem)
Myslím, že v roce dítě vzrušení ještě nevnímá... Rozhodně ne v takovéto situaci.
(O naprosté ignoranci bezpečí na vodě je tady úplně zbytečné cokoliv zmiňovat.)