Ortopedické podlahy Muffík a jiné. Máte zkušenosti?

utrikocku
14. lis 2023

Dobrý den, máte zkušenosti s ortopedickými podlahami i jinými než je Muffík? Zaujala mě kromě Muffíka také OrtoNature. Jsou levnější než Muffík a zajímalo by mě jestli jsou kvalitou srovnatelné, nemohu je obě vyzkoušet a porovnat. Jde mi také o to, zda jdou dílky puzzle dobře do sebe, materiál v porovnání s Muffíkem atd.

Děkuji moc za zkušenosti

pe_tu_ss_ka
14. lis 2023

@utrikocku máme doma pouze muffik.. a provedení je suepr, je to kvalitní, pevné a jdou pěkně do sebe..

utrikocku
autor
14. lis 2023

@pe_tu_ss_ka to věřím, Muffíka jsem měla štěstí opakovaně vyzkoušet a právě by mě zajimala, jak je na tom OrtoNature. Protože se mi líbí taky zvlášď jeden set a cena je téměř o 500 Kč níž

ele_nka
14. lis 2023

@utrikocku máme několik let Ortodon a přijdou mi srovnatelné.

petulles
14. lis 2023

Nedávno jsem koupila Ortek a jsou 👌

hanca78
14. lis 2023

@ele_nka a tím bohužel nemůžu souhlasit. Měla jsem doma Ortodon půjčené týden a pak už jsme je vraceli, protože byly strašné v porovnání s Muffikem, který byl v lázních l. Takže nakonec jsme domů koupili Muffik, máme několik sad, za mnoho tisíc a nelituji. Do kupovali jsme postupně.

utrikocku
autor
14. lis 2023

@hanca78 tvůj názor mě fakt zajímá! Prosím můžeš mi povědět proti? V čem se to lišilo?

hanca78
15. lis 2023

@utrikocku úplné detaily si už nepamatuji, přece jen je to přes 2 roky co jsem jsme je vybírali a měli půjčené. Tím, že v jednu dobu jsem měla možnost současně porovnat oboje, tak rozhodnutí bylo jednoduché. Ortodon už na omak působil v ruce jako levný plast, oproti Muffiku do sebe hůř zapadaly jednotlivé díly a přesto hůř v sobě držely. V Muffiku je na výběr spousta barev, takže je možnost si vybrat buď jen přírodní barvy, nebo mít sadu pěkně barevnou. Já jsem třeba zjistila, že když si na spokonožce namíchat a výberu ne sadu, ale kusově, tak díky slevám jsem na stejné (mírně lepší) částce než je celá sada a navíc si můžu namixovat barvy podle sebe. Je fajn, že skoro všechny tvary má Muffik v měkké i tvrdé variantě. Ortodon přesně nevím, ale celkově nám ty tvary pasovaly mnohem víc od Muffika, jsou více autentické. Váhala jsem s koupí snad půl roku, taky se mi zdálo, že je to strašně drahé a navíc nemůžu porovnat měkkou a tvrdou variantu. Ale díky lázním a i možnosti mít následně půjčený levnější Ortodon a bylo rozhodnuto. Jen postřeh za mě - takové ty puzzle ježek nebo velké klády a twister doporučuji brát buď 2x nebo vůbec, nám se při jednom kuse špatně používala, takhle stojíme každou nohou současně na jedné a v. Porovnání s ostatními jsou dost vyšší a zakopávali jsme.

utrikocku
autor
15. lis 2023

@hanca78 moc Vám děkuji! Můžu se ještě zeptat, jaké akce bývají na spokonozce? Teď je 10%, tak jestli má čekat na lepší akci. Strašně ráda bych si to sestavila sama, ale vůbec se v tom necítím jistě, co by mělo být tvrdé a co měkké, protože ty vzory jsou dost rozličné, co se týče toho reliéfu. Potřebuji tak 8-10 puzzlí. Jaké jsou vaše třeba top 6/8?

ele_nka
15. lis 2023

@hanca78 tyjo, tak já tam zas takový rozdíl neviděla. Také jsem si je byla vyzkoušet a porovnat než jsem koupila. Máme je složené v pokojíku už 5 let a krásně drží u sebe a nerozdělávají se. Také jsem je tenkrát kupovala po jednotlivých kusech s možností výběru barvy a ne v sadě. Jsou fakt každý den v provozu a stále vypadají jak nové. A určitě souhlasím, že ty hodně vystouplé to chce po dvou.

erchia
11. dub 2024

Hezký den, pokud nevadí, tak obnovuji diskuzi, vyskočila mi jako nejnovější 🙂
Uvažujeme, že je přes rok a půl starému synovi pořídíme také, ale moje znalosti jsou zatím někde u toho, že mě zaujaly, plus je doporučila paní na fyzio, kam jsme chodili tedy spíše pro kontrolu správného vývoje, kdy díky lehčím cvikům a doporučením vše běží, jak má 🙂
Nicméně myšlenka těchto puzzlí se mi prostě líbí.

Takže jako laik mám několik otázek - jaké doma máte, jak jste s nima spokojeni?
Jde tedy začít třeba s pár kousky a postupně dokupovat? Jaké doporučujete? A četla jsem o různých výškách, je to prospěšné, nebo naopak?

Jak "drží" puzzle na plovoucí, popř. laminátové, podlaze? Naše mládě totiž už má takové ty klasické pěnové a ty s oblibou rozebírá a nakonec si hraje s těmi vnitřky (u nás dinosauři) a tak 🙂 Nedělám si iluze, že to bude napevno držet jinak, než lepidlem :D Ale to samozřejmě nechci, spíš třeba jestli není šance, že nějaké líp přilnou a tak. Jasně, můžeme mu to pokaždé sestavit zpátky, ale je to trochu dokolečka 🙂

Tak předem díky ;)

pe_tu_ss_ka
11. dub 2024

@erchia máme nějakou střední sadu a pak sadu hada a pak jsme dokupovali další kousky, které se nám líbily a pak rozšíření k hadovi (na muffikovi lze domluvit, že v tom rozšíření zašlou pouze rovné díly). Jsme s nimi spokojení. Děti je mají v zatím společném pokoji před postelí, takže si hned ráno "probouzejí nohy". Jinak my je máme na kusové koberci, aby s tím nejezdili a dcera je ráda rozděluje, takže často stavíme znovu, ale je to čím dál míň.