Operace psa. Máte zkušenost, zda stačila jedna operace?

3. črc 2022

Máte někdo zkušenosti s operací psa, jestli stačila jedna operace, nebo jich bylo potřeba víc? Naší fence bylo zle, a na pohotovosti jí zjistili volnou tekutinu v bříšku, že jí něco prasklo u dělohy, nezdají se jim i nějaké žlázy, tak že by to chtělo operaci a vykastrovat. Operace stojí 20 tisíc, a já se obavám jestli bude stačit jedna operace,nebo víc.

kamino
3. črc 2022

To ti takto nikdo neřekne - nikdo neví co fence je..

palja
3. črc 2022

To nikdo neřekne. Sousedova fenka měla něco podobného, taky volnou tekutinu v břiše, hnis v děloze a něco s vaječníky. Stačila jedna operace. Taky jim to stalo kolem 20 tisíc, ale pak chodili ještě na prevazy a kontroly dlouho se hojila a měla pruban kolem celého těla velkou jizvu, málem jim tam umřela,je už starší. Teď je to rok od operace a je v pořádku.

autor
3. črc 2022

Tak jsme to konzultovali s naším veterinářem, bude ji operovat on, a bude to o polovinu levnější s tím že podle výsledků máme jinak zdravého psa, a stačí aby jí odebrali ženské orgány, že by potom měla být už v pořádku.

radkazenklava
3. črc 2022

Měli jsme labradorku a měla něco podobného okolo 6r...jinak byla zdravá. Stačila jedna operace a Atb. Nemuseli jsme ani na prevazy..hojila se rychle..do týdne byla fit...bylo to i tím, že sice měla zánět v děloze a prs.žlazach , ale ne v krvi...podchytilo se vše v čas. Dožila se 13.5 roku😇

autor
3. črc 2022

@radkazenklava My máme taky labradorku, je jí 10. A taky asi má něco s těma prs.žlázama. Antibiotika jí dali na pohotovosti, zítra má odpoledne operaci tak snad to vydrží. Prý na pohotovosti říkali že akutní to bývá u nějakých 5 cm a ona má 1.5 cm, tak snad jsme to taky podchytili včas...😢

uzivatelkapetra
3. črc 2022

Mám obě holky po zánětu dělohy a stačila jedna operace.

autor
3. črc 2022

@uzivatelkapetra A nebyly teda komplikace?

uzivatelkapetra
3. črc 2022

U obou to bylo podchyceno docela brzo, takže pak už pohoda. Počítej akorát pak že bude chodit s límcem a ztloustne. Žádná hrůza.

autor
3. črc 2022

@uzivatelkapetra Hlavně aby byla v pořádku a živá...My to snad taky zjistili včas...Budu muset hlavně vymyslet jak od ní co nejdál držet naší dvouletou dceru, ona je jak pytel blech.

uzivatelkapetra
3. črc 2022

Hlavně ať právě dceři neublíží jak bude s tím límcem, psi jsou s tím strašně neohrabaní 🙂
Neboj se nic, stojí to peníze, ale dopadne to dobře. Nesmí se to odkládat. Obě mi operovali tuším velmi brzy, že se tam čekat nesmí.

autor
3. črc 2022

@uzivatelkapetra Naší fence začalo být zle včera večer, a zítra odpoledne bude operace tak snad to není moc dlouho...ale jak jsem už psala výše, prý to je akutní u 5 cm a naše měla dopoledne 1.5 cm tak snad to dopadne dobře...jsem z toho hrozně vystresovaná 🤧

autor
3. črc 2022

@uzivatelkapetra A taky sis hned pejsky po operaci odvezla domů? Že na té pohotovosti by tam naše fenka byla hospitalizovaná cca 2 dny, a náš veterinář říkal že si jí budeme moct vzít domů...

uzivatelkapetra
3. črc 2022

Ty jo to už si nevzpomenu. Myslím, že jsem ji tam dopo vezla a později odpo jsem si pro ni šla.

palja
3. črc 2022

Ten veterinář dal fenku sousedovi až byla probuzena asi 4 hodiny po operaci. Aby věděl jestli je v pořádku dýchání a tak.
My máme jen kočky ale po operaci nám je taky dali až za pár hodin, až se poprvé probudily.

radkazenklava
3. črc 2022

Naše měla ty prsní žlázy zvětšené a zánět v děloze...Naštěstí nebyl zánět v krvi...Operace tehdy byla 1,5 h( to si pamatuji i po letech...ten strach,koukání na čas a čekání na telefon) a pak ještě asi hodina než jsme si ji mohli vyzvednout. Vet nám půjčil lehátko na kterém jsme jí odnesli do auta a z auta domů...límec měla, ale měkký takový látkový...nebo jak to popsat...vůbec ji nevadil...po týdnu jsme šli na kontrolu a po pár dalších dnech na vyndani stehů...to už bylo ambulantně v ordinaci...Držím palce ať je Vaše fenečka brzy v pořádku.

autor
3. črc 2022

@radkazenklava Děkuju snad to zvládne...😞

autor
4. črc 2022

Tak má po operaci, je stabilizovaná a můžeme si jí ještě dnes vzít domů. Ale prý to bylo už minutu po dvanácté, prosakovalo jí to a museli jí vyplachovat celý bříško. A teď je to prý už jen na ní, jestli má vůli žít. Snad to vybojuje...

palja
4. črc 2022

Držím palce ať to dobře dopadne 🍀❤️💞

autor
4. črc 2022

@palja Děkuju

pampeliska1313
4. črc 2022

Něco podobnýho měla fena od strejdy. Jedna operace přes dvacet tisíc a za rok to samý a bohužel to nedopadlo dobře a pejsek odešel, tvořilo se to porad dokola. Ale záleží případ od případu

autor
4. črc 2022

@pampeliska1313 Naše měla zánět dělohy, a prý když ji vykastrovali tak by měla mít klid...hlavně aby se teď dobře hojila.

uzivatelkapetra
4. črc 2022

Zánět dělohy se nevrátí, nemá kam, neboj 🙂
Teď už bude dobře. Jak jsem ti psala, tohle bývá akutní, je dobře, že jste nečekali.

autor
4. črc 2022

@uzivatelkapetra Jsem šťastná že to má už za sebou. Už dokonce vstala,šla za námi do obýváku,a leží u nás.

autor
14. črc 2022

Tak holky dneska jí vytahovali stehy, a prý je zdravá, v pořádku 😊

uzivatelkapetra
14. črc 2022

No vidíš a budete mít klid